پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
نشست تخصصی آموزه‌های دینی در ادبیات کودک و نوجوان برگزار شد

اردبیل- نشست تخصصی آموزه‌های دینی در ادبیات کودک و نوجوان با حضور پژوهشگران و مربیان کانون پرورش کودک و نوجوان در استان اردبیل برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل، در این نشست امام جمعه بخش ارشق شهرستان مشگین‌شهر با تاکید به تولید محتوا در قالب داستان و قصه در امور دینی برای کودکان و نوجوانان اظهار کرد: دین و کلمه توحید برنامه کاملی است که خداوند در اختیار ما قرار داده است و کسانی که برای اجرای این برنامه از همان سن پایین تلاش کند راه سعادت را می یابد.

حجت الاسلام محمد جواد باقری ارومی عنوان کرد: به فرموده امام صادق (ع) برای ترویج دین و آموزه های قرآنی وسیله‌ای چون ادبیات و هنر در اختیار بشر گذاشته شده است که تاثیر گذار بوده و عمل خوب را آموزش می دهد.

امام جمعه بخش ارشق شهرستان مشگین‌شهر ادامه داد: برای اثبات توحید و دین ضروری است از حرف‌های زیبا سخن گفت، برای مثال به جای گفتن دروغگو دشمن خداست. بگوییم «خداوند راستگو را دوست دارد.» آن زمان همه از کلام زییا تبعیت می کنند. پس قلمی که خداوند به آن قسم خورده است طوری مسائل دینی را بنویسد که برای انسان ها جذابیت داشته باشد.

نویسنده سه کتاب در ادبیات حوزه کودک و نوجوان با اشاره به محتوای آثار خود بیان کرد: «زمین پاک و زندگی شاد»، «سفر به آستارا» و «قهرمانان آستارا» سه کتابی است که در آنها بدون ذکر مستقیم اعمال خوب و در قالب داستانهایی به زبان کودکان، مفاهیم دینی از جمله نماز خواندن، تعاون و همکاری، حفظ محیط زیست و صرفه جویی در منابع انرژی کاملاً به طور غیر مستقیم به مخاطب بیان شده است.

امام جمعه بخش ارشق مشگین شهر با اشاره به تاکید اهل بیت (ع) در اهمیت قشر کودک و نوجوان، ادامه داد: قلب کودک و نوجوان همچون زمین خالی آماده است و هر بذری در آن کاشته شود، همان برداشت می شود و این نوجوانی که خوب پرورش یافته هیچ وقت قلب ذهنش آلوده نمی شود.

ضرورت پیوند سوژه های بومی و دینی در ادبیات

در این نشست مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز با اشاره به اهمیت حوزه آموزش کودک و نوجوان اظهار کرد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی از تمامی اهل قلم که در خلق آثار هنری در ترویج آموزه های دینی برای قشر کودک و نوجوان تلاش می کنند، حمایت می کند.

امیر رجبی توجه به زیست بوم در خلق آثار ادبی تاکید و بیان کرد: به گفته بزرگان برای جهانی شدن باید بومی نوشت و هر چه در داستان و قصه به سوژه‌های بومی و محلی پرداخت شود، اثر ماندگارتر می شود.

وی محافل ادبی و علمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کارگاههای رمان و داستان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل را از جمله مکان های مهم برای رشد و تعالی فکری و ادبی قشر کودک و نوجوان دانست و خواستار تولید محتوای دینی با سوژه های بومی در این محافل شد.

نهضت مطالعه مفید در حوزه دینی را باید افزایش داد

در ادامه مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل نیز با ارائه گزارشی از فعالیت های این مرکز در تولید آثار ادبی و هنری توسط کودکان و نوجوانان در حوزه دینی بیان کرد: در جشنواره قاسم های زمان ۱۰۰ قصه از بچه ها از زندگی شهدا در قالب شعر و داستان جمع آوری شد و ۱۱۱ داستان نوشته اعضای کانون در قالب کتاب به چاپ رسید.

ملیحه ملک زاده فرد با بیان اینکه مفاهیم و آموزه های دینی در اولویت کانون قرار دارد، ادامه داد: قرآن زبان قابل فهم برای تمامی بشر در هر زمانی است و بیش از ۲۵ داستان از پیامیران چندین قصه از اقوام مختلف در آن آمده است بنابراین ادبیات ابزار مهم و تاثیرگذار در ترویج مبانی دینی است.

وی با بیان اینکه جامعه ای که در آن دین و خداباوری باشد در تمامی ابعاد سعادتش تضمین شده است، اظهار کرد: زبان تربیت کودک و نوجوان زبان قصه و داستان است و هر چه قدر فضایل اخلاقی و توحید را در قالب هنر به کودکان آموزش دهیم شخصیت خوبی تشکیل می باید و بعد بزرگسالی نیز هیچ هجمه ای به او اثر نمی گذارد.

این پژوهشگر و نویسنده یادآور شد: از آنجا که بچه ها صاحب فکر و اندیشه خوبی هستند، قبل از آموزش به آنان باید مطالعه داشت و با آموزه های دینی به خوبی آشنا بود تا روی مخاطب اثر بگذارد و آموزش اصولی ببیند.

ملک زاده فرد بیان کرد: باید بین دین و ادبیات برای قشر کودک و نوجوان پیوند برقرار کرد و لازمه آن افزایش نهضت مطالعه مفید در حوزه دینی و تجهیز کتابخانه ها با کتاب های مفید برای قشر کودک و نوجوان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها