شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
نگاهی به زندگی‌نامه طنزگونه «فارابی»

کتاب «فارابی» اثری از انتشارات میچکا است که توانسته نشان سه لاک‌پشت پرنده برای آثار منتشرشده در بهار ۱۴۰۱ را کسب کند. در این مطلب به معرفی این کتاب تألیفی پرداخته‌ایم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «فارابی» از مجموعه «مشاهیر خندان» زندگی‌نامه طنزگونه یکی از دانشمندان بزرگ ایرانی است.

فارابی معروف به «معلم دوم» یکی از مهم‌ترین فیلسوفانی است که توانست نظریات فیلسوفان یونانی همچون افلاطون و ارسطو را به زبان روز ترجمه کند و خود نیز صاحب نظریات بسیاری در زمینه فلسفه، موسیقی، جامعه‌شناسی و کلام بود. حمید عبداللهیان تلاش کرده با زبانی طنز و استفاده از زبان امروزی، سرگذشت او را بنویسد؛ دانشمندی که تازه پس از ۴۰ سالگی تحصیل علم را آغاز کرد اما تا پیش از مرگ بیش از ۱۵۰ کتاب نوشت.

فارابی در خانواده بااصالت بربری به دنیا آمد. پدرش جزو فرماندهان جزء چنگیزخان بود و ابونصر فارابی پس از مهاجرت به بغداد توانست به علم روی آورد. او به‌دلیل اشتغال به علم و به شیوه دیگر فیلسوفان، انسان فقیری بود و گاهی برای رفع نیازهایش مجبور می‌شود کارهای بسیار پستی را قبول کند. او در دوره سامانیان که به علم و فرهنگ توجه خاصی داشتند زندگی می‌کرد؛ اما برخلاف بسیاری از دانشمندان آن روزگار تمایلی نداشت به یک دانشمند درباری تبدیل شود. در انزوا و تنهایی توانست علوم فراوانی را فرابگیرد و نظریات بسیار مهمی را بنویسد که هنوز به برخی از آن‌ها در جوامع علمی توجه می‌شود. مانند طرح مدینه فاضله‌ای که براساس ایده‌های ارسطو نگاشت. دانشمندانی همچون ابن سینا در سال‌های بعد توانستند به کمک شرح‎‌های فارابی مسائل سخت فلسفی را یاد بگیرند و فلسفه اسلامی را توسعه دهند.

کتاب «فارابی» از مجموعه «مشاهیر خندان» نوشته حمید عبداللهیان، به شیوه‌ای طنزآمیز، زندگی و دستاوردهای این دانشمند بزرگ را برای نوجوانان روایت می‌کند. این کتاب نه‌تنها اطلاعات ارزشمندی درباره فارابی ارائه می‌دهد؛ بلکه با استفاده از طنز و داستان‌گویی جذاب، نوجوانان را به دنیای علم و دانش علاقه‌مند می‌کند.

در پشت جلد این کتاب می‌خوانیم:

من نامی‌ام و از کتاب بیزارم! معلم‌ها توی مدرسه دائم از مشاهیر گذشته‌ی ایران می‌گفتند. و دائم آن‌ها را توی سر ما طفلکی‌ها می‌زدند. بالاخره کلافه شدم و آستین‌ها را بالا زدم و خودم رفتم سراغ این آدم‌های خسته‌کننده. چشمتان روز بد نبیند! کلی کتاب خواندم و یادداشت کردم. نتیجه‌اش این شد که فارابی مثل بیشتر ما بچه درس‌نخوان بوده. یک دانشمند حلزونی یواش شکلاتی که تا چهل‌سالگی برای خودش شاد بود. تا پنجاه‌سالگی یک صفحه هم ننوشته بود! مدتی کارتن‌خواب و مترسک مزرعه بود. بعد انگار منفجر شد و تا ۸۰ سالگی، ۱۸۷ کتاب یا کمی کمتر، کمی بیشتر نوشت! شما جای من بودید مشکوک نمی‌شدید؟ فکر کنم کلکی در کارش باشد!

اطلاعات بیشتر:

انتشارات میچکا، کتاب «فارابی» به قلم حمید عبداللهیان با تصویرگری حمید خلوتی را در ۱۶۰ صفحه مصور و بهای ۹۵ هزار تومان برای مخاطبان بالای ۹ سال منتشر کرده است. این اثر به فهرست چهل‌وپنجم لاک‌پشت پرنده راه یافته و نشان «۳ لاک‌پشت پرنده بهار ۱۴۰۱» را دریافت کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط