دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۰
اكمال دين در واقعه غدیر

کتاب «متن و ترجمه خطبه غدیر» تالیف محمدباقر انصاری از سوی انتشارات دلیل‌ما به چاپ ششم رسید. مولف اين اثر، خطبه غديريه را علاوه بر آن ‌كه در 11 عنوان گنجانده است، آن را به زيبايي تمام و قابل فهم براي همه اقشار مردم، ترجمه كرده است.\

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این خطبه در برابر بیش از 120 هزار مخاطب بر فراز منبری از سنگ در سایه درختان و در کنار برکه‌ای به نام «غدیر خم» بین راه مکه تا مدینه توسط رسول گرامی اسلام(ص) ایراد شده است. 

مولف در ابتداي كتاب، با این جملات، مخاطبان را آماده خطبه روح بخش غدیر می‌کند: «آیا می‌دانستید که برای این سخنرانی از یک ماه قبل برنامه‌ریزی شد. اعلان عمومی و نامه‌های پیامبر(ص) تا دور‌دست‌های کشور اسلامی آن روز، آماده‌سازی فکری مردم برای اعلام مساله امامت و وصایت بعد از خود، و اتصال آن به مراسم حج، پیش‌برنامه‌هایی بود که زمینه را برای آن پیام عظیم مستعد نمود. 
آیا شنیده بودید که اعلان حرکت سریع از مکه به سوی غدیر، ساختن منبری از سنگ در کنار برکه‌ای شناخته شده در بیابان قبل از تقاطع جاده، نماز جماعت قبل از خطبه و حضور 120000 مخاطب در برابر یک خطیب -که در تاریخ انبیا سابقه نداشت- دنباله پیش‌برنامه‌هایی بود که تا آخرین لحظه قبل از آغاز سخنرانی تدارکات آن انجام می‌گرفت.
آیا خبر داشتید که قیام دو نفر بر فراز منبر در حال سخنرانی، مطرح کردن امر خاص «یا ایهاالرسول بلغ» برای غدیر، بلند کردن امیرالمومنین(ع) و معرفی آن حضرت به عنوان صاحب اختیار مطلق مردم و سپس امامت یازده امام بعد از علی(ع)، نزول آیه «اکملت لکم دینکم» در اثنای خطابه، دستور ابلاغ ابدی غدیر به همه مخاطبین حاضر و غایب غدیر، مطرح کردن حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) از فراز منبر غدیر، بیعت گرفتن از مردم از فراز منبر، همه استثنایی‌ترین گونه تبلیغ با رساترین عبارت بود که تنها در غدیر به اجرا در آمد.
آیا مطلع بودید که ادامه مراسم تا سه روز و بیعت صد و بیست هزار مرد و زن به صورت فرد فرد، با پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) در دو خیمه جداگانه، پیش‌بینی دیگری بود که غدیر را از همه روزهای اسلام ممتاز کرد.
آیا این را شنیده بودید که ظهور جبرئیل در برابر دیدگان مردم و سپاس خاص الهی از مبلغ اعظم غدیر، در کنار فرود سنگ آسمانی بر سر دشمن غدیر در برابر دیدگان آن جمعیت عظیم، بعد الهی واقعه را به همه خاطر نشان کرد.
آیا این خبر به شما رسیده بود که شعر حسان‌بن ثابت و تنظیم سند ابدی به امضای صحابه برای غدیر را اعلان عید دائمی غدیر از سوی پیامبر(ص) و بنیان‌گذاری مسجد غدیر، همه از برنامه‌هایی بود که ماندگاری غدیر را ضمانت کرد.
این همه تدارکات و برنامه‌های استثنایی، باعث شد خبر غدیر بسیار سریع‌تر از آنچه احتمال می‌رفت منتشر شود و در حیات پیامبر(ص) تا اقصی نقاط جهان آن روز برسد، و پیام آن با همه جزئیاتش در فضاها و جوامع کوچک و بزرگ و در بین همه اقشار مردم از شهری و روستایی و سفید و سیاه و عرب و عجم گسترش یابد.» 

اکنون نوبت ما و نسل‌های بعد از ماست که برای قدردانی از آن همه لطف الهی و به عنوان سپاسگزاری از آن تلاش بی‌وقفه پیامبر(ص) بپاخیزیم. آن برنامه پیچیده و حساب شده در غدیر درسی بزرگ و راهنمایی جاوید برای همه ماست که در عصر ارتباطات و با این امکانات متفاوت و گسترده که در اختیار داریم، همطراز آن روز غدیر برنامه‌ریزی کنیم و برای انتشار این نباء عظیم، خبر غدیر به صورت همه‌جانبه و با استفاده از همه امکانات و با تدارک همه جهات تبلیغی، حرکتی جهانی را برای تبلیغ غدیر آغاز نماییم. 

این بدان معنی است که عظمت غدیر اقتضا می‌کند به بلندای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم و گمان نکنیم پیامی با آن عظمت را در گونه‌های کم ابهت تبلیغ می‌توان جلوه‌گر ساخت. احترام به مقام با عظمت غدیر به ما فرمان می‌دهد که آن را در جذاب‌ترین و ارزشمندترین گونه‌های رسانه‌ای جلوه‌گر سازیم و هرگونه تبلیغی در رابطه با غدیر را لایق شان آن و به عظمت ساحت مقدس نخستين مبلغ آن یعنی پیامبر اکرم(ص) به انجام رسانیم. این به ما حکم می‌کند مطالعه‌ای عمیق درباره واقعه غدیر داشته باشیم تا بتوانیم حقایق آن را به دیگران منتقل کنيم. 

بر اساس مطالب کتاب، غدیر عظمتی است حافظ همه عظمت‌های دینی ما، که برای این قله بلند هرگونه عظمت بیافرینیم، ابعاد مختلف دینمان را اوج بخشیده‌ایم، اما این مسیر، فکری ژرف و همتی بلند و پشتکاری بی‌نظیر می‌طلبد، و در گونه‌های متفاوتی قابل اجراست. 

برپایی مجالس مرتبط با غدیر، تبلیغ صوتی و تصویری برای غدیر، تبلیغات شهری غدیر، تدریس مفاهیم غدیر، تحقیق در محتوای غدیر، تالیف درباره غدیر، نشر کتاب‌های تالیف شده درباره غدیر، به کار گرفتن هنر در راه غدیر، مسابقات فرهنگی غدیر، اهدای جوایز به نام غدیر، مشارکت در تبلیغ غدیر، تبلیغ غدیر در ضمن امور دیگر، گونه‌های مختلفی از برنامه‌ریزی همه‌جانبه برای غدیرند که آن را در بلندترین تابلوهای جهان با زیباترین و عمیق‌ترین نقش‌ها به تصویر می‌کشد و در معرض دید مردم عالم قرار می‌دهد. 

در کتاب حاضر، متن عربی و ترجمه فارسی خطبه غدیر از روی متن مقابله شده آن بر 9 کتاب آمده که در 11 بخش تقدیم شده است و شرح آن در کتاب «اسرار غدیر» آمده است. 

چاپ ششم کتاب «متن و ترجمه خطبه غدیر» در شمارگان 10000 نسخه، 72 صفحه و بهای 6000 ریال راهی بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط