سه‌شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۵
امینی: آثار ادبی بانوان به حمایت جدی نیاز دارد

سودابه امینی، شاعر برگزیده چهارمین جایزه «پروین اعتصامی»، معتقد است به دلیل مسوولیت‌های سنگین خانوادگی و اجتماعی بانوان، آن‌ها برای خلق آثار ادبی و هنری به حمایت و توجه جدی و ویژه‌ای نیاز دارند.در بخش «شعر نو» سودابه امینی و شراره کامرانی به‌طور مشترک به عنوان برگزیده معرفی شدند.\

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین اختتامیه چهارمین دوره جایزه ادبی «پروین اعتصامی» عصر دیروز (16 اسفند) در تالار وحدت برگزار شد و این جایزه برگزیدگان و شایستگان تقدیر خود را معرفی کرد.

در بخش «شعر نو» سودابه امینی و شراره کامرانی به‌طور مشترک به عنوان برگزیده معرفی شدند.

امینی درباره این جایزه به ایبنا گفت: به‌طور کلی از هنرمندان زن حمایت کمی صورت گرفته است و این افراد کمتر معرفی شده‌اند؛ هرچند تلاش آن‌ها شایسته و قابل تقدیر است.

وی ادامه داد: زنان مسوولیت‌های خانوادگی و اجتماعی سنگینی را برعهده دارند همین امر سبب می‌شود تا کمتر نیرو و توان خود را صرف تولید آثار هنری و ادبی کنند. بنابراین نیازمند توجه و حمایت بیشتری برای خلق آثار جدی‌تر هستند.

این شاعر در پایان جایزه «پروین اعتصامی» را از دو منظر با اهمیت برشمرد و اظهار داشت: این جایزه از یک سو الگویی برای زنان هنرمند معرفی می‌کند که در زمانه خویش آثاری ماندگار خلق کرده است. از دیگر سوی از زنان هنرمند در تمامی شاخه‌های ادبی حمایت جدی می‌کند.

سودابه امینی متولد بهمن 1341 در تهران، کارشناس روان‌شناسی بالینی از دانشگاه الزهرا و کارشناس مسوول جشنواره‌ها در حوزه معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

این شاعر فعالیت ادبی‌اش را از سال 1367 با همکاری در حوزه هنری و دفتر شعر جوان آغاز کرد. در سال 1377 انجمن ادبی آفرینش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را راه‌اندازی کرد.

تاکنون مجموعه شعرهای «زمهریر»، «گزیده ادبیات معاصر 126»، «در فضای بی‌نشان»، «لیلی و هزار زن»، «سیب حوا»، «زنگ شعر» و «سکوت سرمه‌ای» از این شاعر منتشر شده است. علاوه بر این کتاب‌ها، مقالات متعددی در حوزه شعر در نشریات مختلف از او به چاپ رسیده است.

«سیب حوا» و تجربه‌های جدید شاعر
«سیب حوا» یک شعر بلند نو در 51 بند است و پنجمین مجموعه شعر امینی به حساب می‌آید. این شعر طی سال‌های 1383 تا 1387 سروده شده و شاعر مضامین اساطیری را در این مجموعه به‌کار گرفته است. همچنین شاعر تجربه جدیدش مبنی بر این‌که تعداد مصرع‌ها برابر باشد اما از ردیف و قافیه در هیچ‌یک از بندهای این شعر استفاده نشود را در این دفتر شعر اعمال کرده است.

این دفتر شعر سال 1387، در شمارگان 1500 نسخه و در 80 صفحه توسط موسسه انتشاراتی هنر و رسانه اردیبهشت منتشر و راهی بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط