سودابه امینی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره دو مجموعه شعر در دست انتشارش گفت: «طعم بهشت» عنوان یکی از این مجموعه شعرهاست که دو فصل را شامل میشود. فصل نخست این دفتر با عنوان «پسر اردیبهشت» شعری سپید را در 30 بند شامل میشود که برای پسرم سرودهام.
وی ادامه داد: بخش دوم «فصل کبوتر و آهو» نام دارد و شعری 30 بندی برای دخترم است. این مجموعه توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان مراحل نشر را طی میکند.
امینی درباره مخاطبان این مجموعه اظهار داشت: اخیرا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تصمیم گرفت مجموعه شعرهای شاعران و به ویژه افرادی که در این مرکز فعالیت دارند را برای کارگاههای شعر منتشر کند. این دفتر نیز در همین مجموعه به چاپ میرسد و مخاطب آن بزرگسالان هستند.
وی افزود: این آثار در کارگاههای آموزشی بخش شعر نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان بهکار گرفته میشوند.
دیدگاه فلسفی و دغدغههای زنان
این شاعر در ادامه به مجموعه شعر دیگرش اشاره و تصریح کرد: «قیامت قرمز» عنوان احتمالی این مجموعه است که توسط موسسه انتشاراتی هنر و رسانه اردیبهشت منتشر میشود. شعرهای این مجموعه در سه دفتر و پیرامون مضامین اجتماعی و فلسفی سروده شدهاند.
وی با تاکید بر به کارگیری قالب کلاسیک در شعرهای این مجموعه در توضیح سه دفتر آن گفت: دفتر نخست به غزلهای من اختصاص دارد و بیش از 20 غزل را شامل میشود. در دفتر دوم کوتاه سرودهها آمده است. اما دفتر سوم را «سودابه سرود» نامیدهام و شعرهایی در این دفتر آمده است که دغدغههای شخصی منرا دربرمیگیرند.
امینی درباره ویژگی شعرهای این مجموعه یادآور شد: مضمون و درونمایه اغلب شعرهای این مجموعه به دنیای زنان اختصاص دارد و روایتهایی از دنیای درونی آنها را بیان میکند.
وی به توضیح بیشتر این مضامین پرداخت و تشریح کرد: گاه شاعر مضامین و آسیبهای اجتماعی را در ارتباط با زنان بیان میکند و گاهی نگاه شاعر به جهان از دیدگاه زنانه مطرح میشود. اما در برخی مواقع نیز از دیدگاه فلسفی به زن و به عنوان یک موضوع در شعر میپردازند.
شاعر «سیب حوا» در پایان اظهار داشت: در شعرهای این مجموعه من کمتر از عناصر زندگی زنانه بهره گرفتهام. بیشتر به دغدغههای زنان البته نه از دیدگاه اجتماعی بلکه از دیدگاه فلسفی پرداختهام.
سودابه امینی متولد بهمن 1341 در تهران، کارشناس روانشناسی بالینی از دانشگاه الزهرا(س) و کارشناس مسوول جشنوارهها در حوزه معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
این شاعر فعالیت ادبیاش را از سال 1367 با همکاری در حوزه هنری و دفتر شعر جوان آغاز کرد. در سال 1377 انجمن ادبی آفرینش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را راهاندازی کرد.
تاکنون مجموعه شعرهای «زمهریر»، «گزیده ادبیات معاصر 126»، «در فضای بینشان»، «لیلی و هزار زن»، «سیب حوا»، «زنگ شعر» و «سکوت سرمهای» از این شاعر منتشر شده است. علاوه بر این کتابها، مقالات متعددی در حوزه شعر در نشریات مختلف از او به چاپ رسیده است.
یکشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۸:۰۰
نظر شما