-
مترجم «داستان زندگی تو و چند داستان دیگر» به ایبنا گفت؛
موجودی کارت بانکی به معیار انتخاب کتابخوانها تبدیل شده است
فاطمه احمدیآذر، مدرس دانشگاه، مترجم و منتقد ادبی، درباره چالش افزایش قیمت کتاب میگوید: حتی کتابخوانهای حرفهای نیز قبل از خرید یک کتاب در کتابفروشی، ابتدا به قیمت آن نگاه میکنند و موجودی کارت بانکی خود را میسنجند.
-
با موضوع محفل بهاری شعر؛
نشست کانون ادبی سما سرو برگزار میشود
کانون ادبی سما سرو در بیستوپنجمین نشست خود، با موضوع «محفل بهاری شعر» به استقبال بهار میرود.
-
از طرف خیر کردستانی؛
۵۹۷ عنوان کتاب به دانشگاه کردستان اهدا شد
کردستان - رئیس دانشگاه کردستان از اهدای ۵۹۷ عنوان شامل ۶۳۴ نسخه به کتابخانه مرکزی این دانشگاه خبر داد و گفت: این کتابها از طرف خانواده خیر کردستانی، محمدآزاد جلالیزاده به دانشگاه کردستان اهدا شد.
-
الهام از داستانهای شاهنامه در تولید گرانترین ساعتهای دنیا
این ساعتها دارای قاب چرخشی معروف ریورسو هستند که در قسمت پشتی آنها نقوش میناکاری شده با دست از داستانهای شاهنامه نقش بسته است.
-
گفتوگو با علی بهرامیان دربارۀ کتاب «درسهایی دربارۀ ظهور اسلام»؛
واکاوی تاریخ اسلام از نظرگاه فلسفه
زندهیاد عباس زریاب خویی مرد دانشمند جامعالاطرافی بود و در زمینههای گوناگون تحصیل، مطالعه و تحقیق داشت و میزان زیادی از بحثی که مطرح میکرد مبتنی بر ریشههایی در مطالعات فرهنگ فلسفۀ اسلامی و فلسفۀ غربی و مکاتب جدید است.
-
مسعود فروتن «بانوی زیبای من» را با حال و هوای سینمایی منتشر کرد
مسعود فروتن، از هنرمندان پیشکسوت تازهترین کتابش را با عنوان «بانوی زیبای من» منتشر کرد.
-
گزارش ایبنا از آذربایجانغربی؛
انتقاد فعالان چاپ از اجرا نشدن معافیت مالیات بر ارزش افزوده
آذربایجانغربی- صنعت نشر در استان آذربایجانغربی از جایگاه ویژهای برخوردار است اما برخی چاپخانههای فاقد مجوز، در این صنعت اخلال ایجاد کردهاند که طبق دستورالعمل جدید چاپخانههای بدون پروانه حق فعالیت ندارد.
-
با هدف معرفی تاریخچه ارکستر نیروی زمینی ارتش؛
کتاب «آوای فجر» منتشر شد
کتاب «آوای فجر» به قلم جواد ابراهیمیراد و با هدف معرفی تاریخچه، هویت، ساختار و دستاوردهای هنری رزمنوازان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسید.
-
یادداشت مهمان؛
دلیری و دلبری
مرتضی بریری معتقد است؛ سیوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خاص است بهدلیل دشواری «لحظه اکنون» چراکه گویی همه خصم، تیرهای زهرآگین خود را در چله گذاشته تا به سمت «ایران» و «ایرانیت» و «ایرانیان» شلیک کند.
-
مدیریت هزینه با به کارگیری تجهیزات مدرن آشپزخانه صنعتی
بهکارگیری تجهیزات آشپزخانه صنعتی مدرن یکی از موثرترین اقدامات در جهت کاست کنترل یا همان کنترل هزینههاست که در ادامه به آن میپردازیم.
-
توسط انتشارات اندیشه عصر؛
کتاب «راز اوج گرفتن» منتشر شد
مرکزی– کتاب «راز اوج گرفتن» تألیف مهریار توحیدنژاد، نویسنده و پژوهشگر استان مرکزی توسط انتشارات «اندیشه عصر» با موضوع خودشناسی منتشر و رهسپار بازار کتاب شد.
-
نکات سفر و جاذبههای جزیره پالاوان فیلیپین
اگر به دنبال تور ارزان فیلیپین هستید، با راهنماییهایی که ارائه میدهیم، میتوانید برنامهریزی مناسبی برای سفر خود داشته باشید.
-
کتابخانه شخصی آیتالله ضیاءآبادی به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اهدا شد
مجموعهای از منابع مکتوب و غیرمکتوب متعلق به کتابخانه شخصی آیتالله سید محمد ضیاءآبادی به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتقل شد.
-
بخشی از کتاب «افراطگرایی» ترجمه حسین شیخ رضایی؛
چرا افراطگرایان اغلب خشناند؟
افراطگرایان، مانند فرقهگرایان، ذهنی تکبُعدی دارند. آنان از نوعی تکفکری رنج میبرند که آنها را از تمایز قائل شدن بین حوزههایی که مصالحه و چانهزنی در آنها مناسب است و حوزههایی که چنین نیست ناتوان میکند. ازآنجاکه آنان همۀ مصالحهها را فاسد میدانند، نمیپذیرند که برخی مصالحهها بهتر از برخی دیگرند.
-
چرا سوئد از کنار گذاشتن کتابهای کاغذی در مدارس پشیمان است؟
دولت سوئد در سال 2009 تصمیم گرفت که به طور کلی کتابهای کاغذی و سنتی را از سیستم آموزشی خود حذف کند ولی حالا از این تصمیم پشیمان است و قصد دارد ابزارهای دیجیتال و سنتی را با هم ترکیب کند.
-
نگاهی به کتاب چشم خدایگان: تاریخ اجتماعی هوش مصنوعی؛
هوش اجتماعی فراتر از هوش مصنوعی
برای درک بهتر آینده هوش مصنوعی، باید بر روی سازماندهی گروههایی تمرکز کرد که میتوانند قدرت شرکتهای بزرگ فناوری را به چالش بکشند و مسیرهای جایگزینی برای کنترل و استفاده دموکراتیک از این فناوری ارائه دهند. به گفته نویسنده «چیزی که نیاز داریم نه چارهیابی فناورانه است و نه در افلاس فناورانه. در عوض نیازمند فرهنگ اختراع هستیم، یعنی طرح و برنامهای که از اجتماع و جمع مراقبت کند و هرگز تمام عاملیات و هوش را به خودکارسازی وانگذارد.»
-
تعطیلی برنامه محبوب کتابدوستان چهار ساله شد
تلویزیون همچنان به دنبال جایگزین برای «کتاب باز»
آنچه که از صحبتها و برنامههای مدیران تلویزیون برداشت میشود، این است که تلویزیون دورنمای مشخصی برای ساختن برنامهای جدی، جذاب و مخاطب پسند در حوزه کتاب ندارد. در برنامههای نوروزی سیما، خبری از برنامهای در حوزه کتاب نبود و با صحبتهای مدیر شبکه نسیم بعید است چنین برنامهای به این زودی در کنداکتور تلویزیون قرار بگیرد.
-
ارزشمندترین کتابفروشیهای روی کره زمین
خردهفروشی Awesome Books با تجزیه و تحلیل تعداد کل پستهایی که با نام فروشگاه به عنوان هشتگ برچسبگذاری شدهاند، فهرستی از ارزشمندترین کتابفروشیهای روی کره زمین را لیست کرده است.
-
کتابهایی که سبک نویسندگی الیف شافاک را شکل دادند
الیف شافاک نویسنده ترک تبار انگلیسی در مصاحبهها و آثارش بارها به کتابها و نویسندگانی اشاره کرده که بر شکلگیری شخصیت، تفکر و سبک نویسندگیاش تاثیرگذار بودهاند.
-
در انتشارات حنظله؛
کتاب «جنگ از منظر دیگری» منتشر شد
کتاب «جنگ از منظر دیگری» خاطرات خودنوشت عباس عابد ساوجی از جنگ عراق و ایران است.
-
مدیر کارگروه نمایشگاه انجمن فرهنگی کتاب کودک و نوجوان خبر داد؛
ثبتنام ۲۳۷ ناشر کودک و نوجوان برای حضور در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴
۲۳۷ ناشر کودک و نوجوان برای حضور در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ثبتنام کردهاند.
-
با صدور پیام؛
ابراهیم حیدری وفات مادر امیر حسینزادگان را تسلیت گفت
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با صدور پیام، درگذشت والده موسس و مدیر انتشارات ققنوس را تسلیت گفت.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
نقش موثر ناشران در ارتقای کیفیت محتوای کتابها
ایلام - مدیر نشر درخشنده معتقد است که ناشران نقش بسیار مهم و موثری در ارتقای کیفیت محتوای کتابها دارند.
-
مدیر کتابخانه امام جعفر صادق (ع) خرمآباد عنوان کرد؛
امانت بیش از ۱۷ هزار کتاب در کتابخانه امام جعفر صادق (ع) خرمآباد در سال ۱۴۰۳
لرستان - مدیر کتابخانه امام جعفر صادق (ع) خرمآباد با اشاره به اینکه بیش از ۱۷ هزار نسخه کتاب در سال ۱۴۰۳ در این کتابخانه امانت داده شد، افزود: کتاب قصههای خوب برای بچههای خوب جز بیشترین آمار امانت بود.
-
چگونه ادبیات به راهکاری برای گفتوگوی میلان کوندرا و هاول تبدیل شد؟
گاهی شکافها آنقدر عمیق میشوند که حتی بزرگترین تلاشها هم آنها را پُر نمیکند؛ مانند فاصله میان واتسلاو هاول و میلان کوندرا، دو چهره برجسته ادبیات چکسلواکی که تلاشها برای آشتی این دو ناکام ماند.
-
یکشنبهها با منطقالطیرِ عطار - ۱۴
حکایت گفتوگوی «بط» و هدهد
خراسانرضوی - عطار در منطقالطیر اشاره میکند که بط یا مرغابی از آب پاکیزهای به دنیا آمده و در میان جمع از همین پاکی سخن میگوید و اصرار دارد که در کرامات و فضایل او هیچ شکی وجود ندارد.
-
راهنمای جامع اسلوگا برای اندیشه فرگه؛
معمار منطق مدرن
فرگه نهتنها معمار منطق مدرن، بلکه یکی از اصلیترین بنیانگذاران فلسفه تحلیلی و فلسفه زبان است. درک تحولات فکری قرن بیستم و بیستویکم بدون آشنایی با سنگبنایی که او نهاد، ناقص خواهد بود و کتاب اسلوگا بهترین راهنما در این مسیر است.
-
یک نظامیشناس افغانستانی:
نظامی نخستین ساقینامه را سرود
محمدفهیم کریمی، نویسنده و نظامیشناس افغانستانی گفت: نظامی نخستین فردی بود که ساقینامه را سرود و سپس شاعران بزرگی چون حافظ شیرازی در سرودن این نوع شعر از او پیروی کردند.
-
عیسی امنخانی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
نقد، زبان هنجاری انسان مدرن است/ فضای مجازی نقد را شکوفا میکند، اما پر از تله است!
عیسی امنخانی، پژوهشگر ادبی گفت: نقد زبان هنجاری انسان مدرن است. انسان مدرن با این زبان و این نوع نگاه به جهان مینگرد، آن را ارزیابی و تبیین میکند. به همین دلیل، نقد میتواند همزمان به مسائل اجتماعی، زیباییشناختی و دیگر حوزهها توجه کند.
-
مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی به ایبنا گفت؛
تقویت دیپلماسی فرهنگی از اهداف «فلوشیپ نشر تهران» است
مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی با اشاره به برنامههای پیشروی این دفتر، تقویت دیپلماسی فرهنگی را یکی از اهداف برگزاری نخستین فلوشیپ نشر تهران معرفی کرد.