چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۲
بررسي نتايج دفاع‌مقدس، تقويت مقابله با جنگ نرم را درپي‌دارد

محسن محبي، يكي از داوران نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت گفت: مي‌توان از بررسي نتايج دفاع‌مقدس براي تقويت مقابله با جنگ نرم استفاده كرد. زيرا جنگ سخت ما بر پايه باورهاي قدرت نرم به پيروزي رسيد. بنابراين نويسندگان اين حوزه در آثار خود نيم‌نگاهي به جنگ تحميلي عراق عليه ايران داشته‌اند.-

محبي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره معيار‌هاي داوري در گروه «جنگ نرم» در نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت (جايزه ادبي شهيد آويني) اظهار كرد: آثار اين گروه با معيار‌هاي متعددي نظير طراحي جلد، ارجاعات و فصل‌بندي، درونمايه كتاب،‌ نوآوري و خلاقيت، هماهنگي بين فصول، ميزان برقراري ارتباط مخاطب با اثر و نگارش آن بر اساس نياز جامعه، بهره‌گيري از ديدگاه‌هاي جديد، تاثير‌گذاري مثبت بر مخاطب با توجه به فضاي ارزشي جامعه و ارتباط با حوزه مقاومت و پايداري ارزيابي شده‌اند.

وي آثار ارسالي را از نظر كميت خوب تلقي كرد اما درباره محتوا و كيفيت آن‌ها گفت: در اين حوزه مولفان بيشتر به مباحث تدوين نظر و تعاريف پرداخته‌اند و به كاركرد‌هاي قابل اجراي آن در جامعه اشاره‌اي ندارند در حالي كه بايد در حوزه رسانه و تبليغ دشمن، آفندي عمل كرد تا باعث حركت رو به جلو شود.

محبي افزود: مقام معظم رهبري در اين حوزه ورود خوبي دارند و صاحب‌نظرند. گرو‌ه‌هايي از عناصر فرهنگي و فرهيخته هم مي‌توانند به حوزه عمل فرهنگي ورود كنند و تئوري‌هاي مطرح شده را به مرحله ظهور برسانند. ما براي مقابله با غرب نيازمند اتاق فكر عملياتي هستيم كه اقدامي بالاتر از آن‌ها در مقابله با جنگ نرم داشته باشند. اين خلاء در جامعه وجود دارد اما مي‌توان با توجه به گفته‌هاي مقام معظم رهبري به الگو‌هاي رفتاري در اين زمينه دست يافت. 

وي درباره تاثير برگزاري نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت (جايزه ادبي شهيد آويني) بر حوزه تاليف درباره جنگ نرم گفت: برگزاري اين نوع جشنواره‌ها باعث توسعه ديدگاه و نگاه عميق‌تر به مباحث مي‌شود‌. اين توسعه فهم و ديدگاه مي‌تواند در آينده آورده‌هاي مختلفي داشته باشد و خلاءها را بيابد و اشكالات را به مرور زمان برطرف كند و باعث از بين رفتن نقاط ضعف و تقويت مكتوبات حوزه جنگ نرم شود. 

محبي افزود: نويسندگان اين حوزه در آثار خود نيم‌نگاهي به جنگ تحميلي عراق عليه ايران هم داشته‌اند. هر چند كه حوزه جنگ نرم بحثي متفاوت است و هدف دشمن از آن قبضه افكار و تغيير باورهاست اما از نتايج هشت سال دفاع‌مقدس مي‌توان براي تقويت مقابله با جنگ نرم استفاده كرد. زيرا بخش‌هايي از جنگ سخت ما بر پايه باورهاي قدرت نرم به پيروزي رسيد
 اما در آثاري كه مورد داوري قرار داديم مقايسه تطبيقي بين جنگ نرم با جنگ تحميلي عراق عليه ايران ديده نشد.

وي توجه به انديشه امام (ره) و بيانات مقام معظم رهبري درباره نظريه قدرت نرم را ضروري دانست و گفت: من امام (ره) را معمار قدرت نرم مي‌دانم. مقام معظم رهبري نيز در چند سال اخير، موضوع جنگ نرم را تبيين كرده و كارشناسي‌هاي علمي در اين حوزه ارائه داده‌اند كه خود نشان‌دهنده اين است كه ما در اين حوزه صاحب نظريم.

محبي در پايان گفت: بسياري از نوشته‌هايي كه مورد داوري قرار گرفتند با توجه به فرمايشات رهبر انقلاب بودند. در اين نوشته‌ها مدل‌هايي از مباحث نظري مطرح شده بودند كه برگرفته از ديدگاه‌هاي اسلامي و شيعي‌اند اما هنوز اين نظريه‌ها پردازش نشده‌اند و صاحب نظران بايد بر روي آن‌ها كار كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط