وی ادامه داد: اما شورای اسلامی پنجم شهر مشهد در ابتدای اغاز به کار طبق تفاهمنامهای که با نهاد کتابخانهها منعقد کرد و از محل نیم درصد درآمدی که باید شهرداریها به کتابخانهها اختصاص دهند، هزینهها را تجمیع کردند و شاید رقمی را در نظر گرفتند که این کتابخانه به سرعت به سرانجام رسید و امروز محلی برای مطالعه و مراجعه مردم شهر شده است.
رمارم افزود: خوب است که در شهر ملکآباد، رضویه و... قانون اختصاص نیم درصد درآمد شهرداری به کتابخانهها در دستور کار قرار گیرد و موضوع ساخت کتابخانهها را در نظر داشته باشند. شهرداریهای کل استان نیز باید به عنوان یک اقدام پسندیده و الگوبرداری از شهر امام مهربانیها این کار را انجام دهند و از این شهر به تمام کشور تسری پیدا کند و شهرداریها خود را موظف بدانند که حداقل قانون را اجرا کنند.
وی ضمن تبریک روز ملی تاسیس نهاد کتابخانههای عمومی عنوان کرد: نوشتن و خواندن امروزه از نظر روانشناسان دو شاخه زبان هستند و ما با کتاب خواندن با نویسنده کتاب حرف میزنیم و از تجربیات او استفاده میکنیم. دنیای دیجیتالی و مدرنیته فرصت کتاب خواندن را از ما گرفته و ما هر روزه با اقیانوسی از اطلاعات روبهرو میشویم و آنها را ازطریق تلفنهای همراه خود میخوانیم، اما عمق این مطالب بسیار اندک است. وقتی کتاب میخوانیم مطالب آن باعث شناختهای عمیق ما میشود و شناختهای عمیق نگرش انسانها را تغییر میدهد و تغییر نگرش به تغییر رفتار میانجامد.
رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد گفت: اینکه امروز رفتار شهروندان ما متناسب با میزان اطلاعات و مطالبی که مطالعه کردند نیست، به این دلیل است که نوع مطالعه از کتاب فاصله گرفته و مطالعه، مطالعات سطحی و وسیع روزانه و بدون عمق است؛ بنابراین حافظه کوتاه مدت نمیتواند تمام مطالعات را به خاطر بسپارد و نیاز دارد که برای انتقال مطالب به حافظه بلند مدت، به خواندن کتاب برگردد. باید مجددا کتابخانهها را رونق ببخشیم و در کتابخانهها حضور پیدا کنیم، تا فرزندان ما فضای کتابخانهها و قرائتخانهها را به عنوان مکانی امن برای شناخت عمیق خود در نظر بگیرند.
علیاکبر سبزیان ادامه داد: اکنون ۵۶ کتابخانه عمومی نهادی و مشارکتی در شهر مشهد وجود که ۶ کتابخانه از آن در حاشیه شهر مشهد قرار دارد. دو کتابخانه سیار نیز اکنون در مشهد فعال است. خدمات کتابخانه سیار مانند کتابخانه ثابت است چرا که کتابدارمحور است و هر خدمتی که در کتابخانه ثابت وجود دارد توسط کتابدار با توجه به منابعی که در کتابخانه سیار وجود دارد رقم میخورد.
وی گفت: یک دستگاه کتابخانه سیار این هفته، دو دستگاه در فروردین و پنج دستگاه در اردیبهشت ۱۴۰۰ - در مجموع هشت دستگاه کتابخانه سیار - به ناوگان کتابخانههای سیار شهر مشهد اضافه خواهد شد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت پیشگام بودن مدیران استان در عرصه کتابخوانی، گفت: مدیران باید تکلیف خود را با کتاب و کتابخوانی روشن کنند. خیلی از اوقات موانع در مدیران دیده میشود و شرایط برای مردم فراهم نمیشود. باید مدیران و دستاندرکاران پیشگام نهضت کتابخوانی باشند و بر همین اساس پیشنهادی به استاندار خراسان رضوی ارائه کردم که یک روز را مدیران استان را به کتابخانه دعوت کنند و همگی در کنار یکدیگر یک ساعت کتاب بخوانند. دانایی مدیر به توانایی مدیر میانجامد و مدیر توانا ارتباط بهتری با مردم برقرار میکند.
نظر شما