سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۲
داستان خلقت نیروهای میدان مغناطیسی سیاره زمین

کتاب «آرایش جهانی خلقت مواد»، اصول و معیارهای اولیه جدید برای خلقت نیروهای میدان مغناطیسی و گرانشی سیاره زمین را توضیح می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «آرایش جهانی خلقت مواد» به زبان انگلیسی به قلم مهران توکلی کشه؛ دارای مدرک مهندسی هسته‌ای از دانشگاه ملکه مری لندن، موسس و رئیس بنیاد تحقیقات فضایی کشه، تألیف شده و محمد ثابتی رضوانی آن‌را به فارسی ترجمه کرده است. بنیاد کشه، قصد دارد دانش و فناوری جدیدی را نشان دهد و توسط نوع جدیدی از رآکتورهای پلاسمایی، راه‌حل‌هایی را برای حل مشکلات عمده جهانی مانند خشکسالی، کمبود آب و برق، تغییر آب و هوا و درمان بیماری‌ها ارائه دهد.
 
این کتاب در 28 فصل تدوین شده که «واکنش میدان‌های مغناطیسی پلاسمایی»، «پدیده نور تاریک»، «مَفس پادماده»، «انرژی مَفس پادماده»، «انرژی تاریک»، «ذرات مجازی»، «تفاوت بنیادی میان لختی و جاذبه»، «پلاسماها و واپاشی هسته‌ای»، «فناوری رقیق‌سازی پلاسما» و «میدان‌های مغناطیسی غیرفعال»، موضوع برخی از این فصل‌هاست.  


مهران توکلی کشه در این اثر بیان می‌کند که قالب‌های ساختمان بنیادی اساسی جهان،‌ اصل خود را در سوپ مغناطیسی گیتی می‌یابند که حاوی تعداد بی‌شماری از میدان‌های مغناطیسی از قدرت‌های مختلف می‌باشد. در این سوپ، میدان‌های مغناطیسی از قدرت مشابه یا یکسان می‌توانند به‌هم برخورد کنند، واکنش کرده و در یک بسته کروی شکل متحرک بزرگتر گیر بیفتند. واکنش میان بسته‌های متحرک مختلف، منجر به ایجاد اثرات و مشخصات میدان‌های مغناطیسی و گرانشی در محیط مشخص‌شان می‌شود.

به علت تفاوت‌های درون قدرت میدان مغناطیسی‌شان هر بسته کروی، دارای قدرت متفاوتی خواهد شد که هر قدرت میدان مغناطیسی به بزرگی سه نوع اساسی ماده (ماده تاریک، پادماده و ماده) خواهد بود. چون این سه ماده از میدان‌های مغناطیسی تشکیل شده‌اند، می‌توانند واکنش کرده، با هم برابر شوند و در هم قفل شوند. این واکنش‌ها در نتیجه یک دستگاه متحد شده بزرگتر را که پلاسمای بنیادی آغازین یا نوترون نامیده شده، تشکیل می‌دهد.
 
کشف اولیه این اصول در فیزیک، فواید زیادی دارد، چون واکنش انواع مختلف سه ماده پایه و نیروهای میدان‌های آن‌ها در محیط‌شان منجر به خلقت و کنترل مواد (جامد، مایع و گاز) می‌شود. در این کتاب، اصول و معیارهای اولیه جدید برای خلقت نیروهای میدان مغناطیسی و گرانشی سیاره زمین توضیح داده شده‌اند.


منبع گرما در هسته‌های زمین
«یک سوال بی‌پاسخ در ژئوفیزیک این است که اولا گرمای هسته جامد درونی سیاره زمین از کجا می‌آید تا عناصر هسته بیرونی را در حالت مایع نگه دارد؟ دوما، چگونه و با چه روشی گرما در هسته‌های درونی سیاره ایجاد شده است؟ این سوالات به‌طور کامل تاکنون در علم تجربی این سیاره بی‌جواب مانده است. این یک حقیقت پذیرفته شده است که زمین گرمای هسته‌های درونی خود را تأمین می‌کند. من فکر می‌کنم که هسته کارولین یک رآکتور هسته‌های زمینی است و این هسته مرکزی از عناصر سخت و جامد تشکیل نشده است. ژئوفیزیکدان‌ها اساسا فکر می‌کنند که گرما در هسته کارولین با واپاشی هسته‌ای عناصر سنگینی ایجاد می‌شود که به خاطر وزن آن‌ها به مرکز سیاره فرو رفته‌اند...
 
معتقدم که محتویات هسته‌های کارولین از مَفس مواد، پلاسماها، اتم‌های هیدروژن، اتم‌های کربن، نانومواد، مواد رادیواکتیو و سایر مواد همگی به‌عنوان بخشی از ترکیب محتوی مواد سیاره‌اند. اکنون به وضوح می‌توان توضیح داد که بزرگترین عامل تولید گرما در هسته‌های درونی سیاره یا به علت واپاشی هسته‌ای، عملکرد پلاسماها، شکافت هسته‌ای و هم‌جوشی احتمالی هسته‌ای عناصر در هسته کارولین سیاره است یا می‌تواند باشد.»


پیوند پلاسماها و برداشت انرژی‌های آزاد شده
«برای تولید انرژی در شکافت هسته‌ای امروز، مدرن‌ترین فناوری‌ها از اثر برخورد نوترون‌ها و اتم‌ها استفاده می‌کنند تا یک ساختار اتمی را بشکنند و انرژی آن‌را آزاد کنند. از طرف دیگر، در دنیای هم‌جوشی هسته‌ای، روش‌های معکوس در حال استفاده‌اند. دانشمندان هسته‌ای در آزمایشگاه‌های فیزیک حتی‌الامکان انرژی مصرف می‌کنند تا پلاسماها را به‌هم پیوند داده و انرژی‌های آزاد شده باقیمانده از این فرایند را برداشت کنند. در فناوری ما، رآکتورهای جدید و ساده‌ای در دسترسی جهان علمی برای تجزیه یک اتم یا برای پیوند دادن پلاسماها در فناوری رقیق‌سازی پلاسما هستند. این روش جدید که اتلاف انرژی کمتری دارد، بسیار ساده‌تر و کابردی‌تر است.»
 
دومین ویرایش از چاپ نخست کتاب «آرایش جهانی خلقت مواد» در 292 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه به بهای 248 هزار تومان از سوی انتشارات سخنوران راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها