مدیر آژانس ادبی پارس به ایبنا گفت:
شرکت حضوری در نمایشگاه فرانکفورت دستآوردهای بیشتری نسبت به حضور مجازی دارد
حسینی با اشاره به وقفه دو ساله در برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت به دلیل شرایط همهگیری بیماری کووید19، حضور این دوره از نمایشگاه را زمینهساز پیشرفت اعلام کرد.
او ادامه داد: موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای شناسایی و بررسی افرادی که ظرفیت حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت را دارند، اقداماتی انجام دادهاست. بنده به صورت شخصی تجربه فعالیت در این حوزه را دارم، اما باید توجه داشت که آژانس پارس به تازگی تاسیس شده و جوان است؛ هرچند در همین مدت کم توانستیم تعداد قابل توجهی مبادله حق امتیاز کتاب را پیش ببریم.
حسینی با اشاره به اینکه تعداد مذاکرات و قراردهای آژانس ادبی پارس به نسبت همکاران قدیمی قابل مقایسه نیست، اعلام کرد: ادعایی هم نیست ولی کم تجربه نیستیم و ناشران ایرانی در کنار ما و پشتیبان ما هستند، این بزرگترین امتیاز است. منتظر هستیم تا نتیجه بررسی، توسط خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام شود، تا افراد متقاضی از طرف ایران برای حضور در نمایشگاه مشخص شوند. امیدوارم، هرکدام از همکاران که در نمایشگاه فرانکفورت حضور خواهندداشت، به جدیت کار کنند، زیرا در این دوره اقدامات زیادی قابل انجام است.
نمایندگان ایران فشار بیشتری را تحمل خواهندکرد
به دلیل همهگیری بیماری کووید۱۹ نمایشگاه فرانکفورت برخی پروتکلهای بهداشتی را درنظر گرفته است، مدیر آژانس ادبی پارس در اینباره گفت: برای غرفهها محدودیتهای زیادی مانند تعداد افراد حاضر در غرفه، متراژ و چیدمان غرفه، از طرف مسئولان نمایشگاه فرانکفورت درنظر گرفته شدهاست. قطعا افرادی که به نمایندگی از ایران میروند فشار بیشتری را در این دوره تحمل خواهندکرد، اما با توجه به اینکه دو سال در حضور فیزیکی وقفه افتاده، حتما این حضور میتواند منجر به پیشرفتهای زیادی شود.
به گفته حسینی در مدت قرنطینه و همهگیری بیماری کووید۱۹ استفاده از امکانات فضای مجازی در برقراری ارتباطها کمک بسیار زیادی کردهاست. او درباره تجربهاش از نمایشگاه لندن گفت: در این نمایشگاه اتفاقهای خوبی افتاد، زیرا در فضای مجازی خیل راحتتر میتوان ارتباط گرفت و میتوان برخی محدودیتها را کنار گذاشت. خیلی خوشحالم، زیرا فرهنگ و ادبیات راه خود را باز میکند.
به گفته حسینی در ایران ناشران قابل توجهی علیرغم محدودیتها و مشکلات بسیار، سعی میکنند تا حق کپی رایت را رعایت کنند. این تلاش تاثیر خوبی بر ناشران خارجی و فعالیت آژانسهای ادبی دارد. او افزود: تلاش میکنیم در این حوزه نشان دهیم که از ظرفیتها میتوان استفاده کرد.
ارتباط حضوری با مجازی جایگیزین نمیشود
حسینی با تاکید بر اینکه هرچند استفاده از فضای مجازی برای شرکت در نمایشگاههای بینالمللی کتاب میتواند نکات مثبتی به همراه داشته باشد. اما نمیتواند جایگزین حضور فیزیکی در نمایشگاه شود، گفت: بدیهی است که تاثیر جلسه حضوری و مجازی کاملا متفاوت است. تجربه چند سال حضورم در نمایشگاههای کتاب از شرق آسیا تا اروپا نشان میدهد که ارتباط حضوری با مجازی جایگیزین نمیشود، زیرا ارتباط چهرهبهچهره تاثیر بسیار خوبی در برقراری همکاریها دارد و قابل چشمپوشی نیست.
او ادامه داد: درست است که به دلیل همهگیری کرونا، امسال برخی اقدامات رایگان انجام شد، اما در همین سال هم بسیاری از اقدامات نمایشگاه در فضای مجازی با هزینه همراه است و اگر از آن بُعد به مساله نگاه کنید درآمد خوبی برای آن نمایشگاه است.
به گفته مدیر آژانس ادبی پارس، با توجه به دشوارتر شدن شرایط اخذ ویزا و شرکت کردن در نمایشگاه فرانکفورت، بسیاری از ناشران و فعالان این حوزه امکان حضور در نمایشگاه را نخواهندداشت، در نتیجه به سادگی میتوانند با استفاده از فضای مجازی ارتباط بگیرند و حتی درخواست جلسه مجازی داشتهباشند.
او با اشاره به نکات مثبت مستتر در حضور فیزیکی در نمایشگاه کتاب بیان کرد: در شرکت فیزیکی در نمایشگاه پارامترهایی مطرح است، که قطعا در شرکت مجازی آنها در دسترس قرار نخواهدبود. در حضور فیزیکی میتوانید از ورکشاپهایی که برگزار میشود استفاده کنید، زیرا در جلسات مجازی ممکن است ارتباط قطع و وصل شود این مساله برای مخاطب مشکلساز باشد.
به گفته حسینی، فضای مجازی میتواند به عنوان مکمل برای نمایشگاه کتاب درنظر گرفته شود، زیرا حتی پس از اتمام روزهایض نمایشگاه فرانکفورت، جلسات این نمایشگاه میتواند در فضای مجازی برگزارشود.
نظر شما