دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۰:۳۳
كتابخانه مجلس، مرجع جهاني‌ است

رئيس مركز پژوهش كتابخانه مجلس گفت: كتابخانه مجلس نه تنها كتابخانه‌اي پارلماني است، بلكه در حوزه مطالعات ايران‌شناسي، تاريخ تمدن اسلامي و حوزه نسخه‌شناسي نيز در دنيا به عنوان كتابخانه‌اي مرجع شناخته مي‌شود._

سيدسعيد ميرمحمدصادق در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، از كتابخانه مجلس به عنوان مرجعي در زمينه نسخه‌شناسي ياد كرد و گفت: در مركز پژوهش كتابخانه مجلس علاوه بر نتايج پژوهش‌هاي كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي، آثاري كه در شوراي پژوهشي اين مركز تأييد شوند نيز براي نخستين‌بار چاپ مي‌شوند.

رئيس مركز پژوهش كتابخانه مجلس توضيح داد: در اين مركز آثار مرتبط با حوزه علوم اسلامي، ادبيات علوم انساني، تحقيقات حوزه نسخه‌شناسي و متن‌پژوهشي نيز براي اولين بار چاپ مي‌شوند و به هيچ وجه اثري تجديد چاپ نخواهد شد، مگر آن كه چاپ اول آن نيز در همين مركز انجام شده باشد.

وي با بيان اين كه پيش از اين، سياست كتابخانه مجلس تنها انتشار نسخه‌هاي خطي و نتايج پژوهش‌ بر آثار نگهداري شده در كتابخانه مجلس در اين مركز بود، اظهار داشت: با رويكرد جديدي كه از زمان تغيير رياست كتابخانه مجلس ايجاد شد، ساير آثار قوي نيز در مركز پژوهش‌ها چاپ و منتشر مي‌شوند. 
 
ميرمحمدصادق، فعاليت مركز پژوهش‌هاي كتابخانه مجلس در حوزه چاپ كتاب، رسائل و آثاري ذكر كرد كه در زمينه نسخه‌هاي خطي و فهرست‌نگاري‌‌اند و افزود: در زمينه تصحيح، در تمامي بخش‌ها اعم از ادبيات فارسي، ادبيات عرب، تاريخ، جغرافيا و حكمت كه شامل مباحثي نظير فلسفه، كلام، منطق، اخلاق است و علوم قرآني و نسخه‌شناسي كه از سوي شوراي پژوهشي اين مركز تأييد شده باشند، فعاليت مي‌كنيم.

وي در توضيح شوراي پژوهشي اين كتابخانه متذكر شد: اين شورا متشكل از پنج نفر است كه متناسب با هر موضوع، دو كارشناس تخصصي نيز به آنها اضافه و علاوه بر نظر كارشناسي آنها، از دو متخصص تقاضا مي‌شود به صورت مكتوب نظر خود را درباره چاپ و اهميت اثر ارائه دهند تا قراردادهاي پژوهشي مركز تنظيم شوند.

مسوول مركز پژوهش كتابخانه مجلس با بيان اين كه در مركز پژوهش كتابخانه مجلس، شيوه‌نامه‌اي براي سندهاي پژوهشي طراحي شده است تا تمامي فعاليت‌ها و كارهايي كه در پژوهش اسناد صورت مي‌گيرد،‌ الگوي واحدي داشته باشد، اظهار داشت: اين كار براي ايجاد استانداردهاي تحقيقاتي در مهندسي كتاب انجام مي‌شود.

وي درباره نحوه توزيع كتاب‌هاي منتشر شده اين مركز عنوان كرد: در گذشته توزيع كتاب‌ها بر عهده بخش روابط عمومي كتابخانه مجلس بود، با اين توجيه كه متقاضيان كتاب بايد به آن واحد مراجعه كنند، اما اكنون مكان و مسوولي در مركز پژوهش براي توزيع آثار تعيين شده است كه با توزيع‌كنندگان آثار متن‌پژوهي شناخته شده در تهران و برخي از شهرها نظير اصفهان، مشهد و كاشان ارتباط دارد و در نظر داريم در شهرهاي تبريز، قم، شيراز و كرمان نيز آثار اين مركز را توزيع كنيم.

ميرمحمدصادق از ديگر فعاليت‌هاي اين مركز به چاپ و انتشار مجموعه «نسخه‌پژوهي» اشاره كرد و گفت: اين اثر، حوزه مطالعات نسخه‌پژوهي ايران را پوشش مي‌دهد و در هفت موضوع «ادبيات فارسي»، «ادبيات عرب»، «حكمت»، «تاريخ و جغرافيا»، «فقه»، «علوم و فنون» و «علوم قرآني» تدوين مي‌شود. پيش از اين، مجموعه «گنجينه بهارستان» تا 15 شماره منتشر شده و قرار است تا شماره 20 انتشار آن پايان يابد.

وي از ديگر تغييرات ايجاد شده در روند چاپ كتاب‌ها و مجلات كتابخانه مجلس به مجله «پيام بهارستان» اشاره كرد و گفت: اين نشريه كه در حوزه اطلاع‌رساني ايران‌شناسي و اسلام‌شناسي منتشر مي‌شد، پيش از اين به صورت مجله‌اي داخلي بود كه با ايجاد تغييرات جديد در مديريت كتابخانه، ساختار آن نيز تغيير كرد و نوبت جديد آن تا پايان بهمن‌ماه منتشر خواهد شد.

رئيس مركز پژوهش كتابخانه مجلس در پايان خاطر نشان كرد: به تازگي اين مركز كتاب‌هاي «ظفرنامه»، «گنجينه حكمت دو» و «كنزالاكتساب» را منتشر و ويراست جديد مجموعه فهرست‌‌هاي كتابخانه مجلس را تجديد چاپ كرده است. همچنين كتاب‌هاي «النصايح» علامه حلي، «گنجينه بهارستان؛ تاريخ و جغرافياي دو» و‌ «ديوان سنجر كاشاني» و «فهرست اسناد بقعه شيخ صفي اردبيلي» را زير چاپ دارد. تدوين كتاب «ظفرنامه» اثر شرف‌الدين علي يزدي نيز توسط اين پژوهشگر تاريخ انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط