عضو شورای سازماندهی مطبوعات و مدیر اجرایی فصلنامه پیام بهارستان از انتشار چهارمين شماره اين فصلنامه كه در قالب جنگ تدوين ميشود، خبر داد و گفت: اين شماره با هدف احياي اسناد و متوني از ميراث گذشته ايران به ارايه نويافتههايي از اسناد ميپردازد./
وي با اشاره به اين كه مدير مسوول و سردبير اين نشريه، حجتالاسلام رسول جعفريان، رييس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي است، گفت: بازتاب بازداشت فداییان اسلام به روایت اسناد مجلس، نامهای تازهیاب از میرزا آقاخان نوری به ناصرالدین شاه درباره عملکرد صدارتش، جراید و چاپخانههای ارمنیان تهران، سفرنامه مسیو برونیار به مازندران، سیری در زندگی سیاسی – فرهنگی حجتالاسلام و المسلمین سید عبدالحمید مولانا (موسس انتشارات دارالفکر قم)، لایحه اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای ملی و شهرداریها، عناوين برخي از مقالات و اسناد اين شمارهاند.
نوروزمرادي مباحثي نظير معرفی مجموعه نسخ خطی به زبان ترکی در کتابخانه مجلس شورای اسلامی، سندی نویافته از نیای رضاشاه، اسناد چوبنگارهای، نگاهی به چند مُهر خرمن چوبی و کاربرد آنها، دستگیری و محاکمه دکتر سیدحسین فاطمی از منظر خواهرش بانو سلطنت فاطمی، نقشهای مهم از ایران عصر صفوی موجود در آرشیو عثمانی، تحلیل آماری مطبوعات ایران از عصر مظفرالدین شاه تا سقوط قاجار (1343- 1313هـ.ق)، موسسه بحث و مناظره دینی آیتالله سیدابوالحسن طالقانی در پرتو پنج سند از مراجع تقلید و استوار؛ اوّلین گام در عرصه روزنامهنگاری قم را از ديگر بخشهاي اين شماره خواند.
وي عنوان كرد: در بخشي از يادداشت سردبير اين شماره، آمده است: «شاید هیچ چیز به اندازه محدودیت "زمان" و "امکانات" برای نشر میراث علمی و مقالات، انگیزه اصرار ما بر پرحجمکردن این نشریه و منتشر کردن به موقع آن نباشد. در شماره جدید، تعداد رسالههایی که به صورت عکسی چاپ کردهایم، بیش از سه شماره پيش است. ممکن است این تصور پدید آید که اینها بیدلیل بر حجم صفحات افزوده، اما حقیقت آن است که این کار با انتخاب، صورت گرفته و دلایل خاص خود را برای ارايه تصاویر اصلی برخی از این رسالهها که خطی یا چاپ سربی و سنگی بوده، داشته و دارد. در واقع، انتشار آنها در همین شکل و قالب، مزایای خاص خود را دارد که بر اهل فن پوشیده نیست.
نشریه ما دنیای جدید و قدیم را بههم پیوند داده است. پیام بهارستان متعلق به كتابخانهای است که خود پیوند قدیم و جدید است. هم نسخه هزار ساله دارد و هم صد ساله بلکه کمتر. بنابراین همه چیز در آن یافت میشود.»
عضو شورای سازماندهی مطبوعات و مدیر اجرایی فصلنامه پیام بهارستان، متذكر شد: نويسندگان و صاحبنظران گوناگوني نظير سیدعلی آلداود، محسن صادقی، رسول جعرفيان، سیّدفرید قاسمی، علي ططري، سیفالله وحیدنیا، محمود نظری، محمدمهدی مشهوری، احسانالله شکراللهی طالقانی، علی صدرایی خویی، سیدمحمدحسین مرعشی و محمد چگینی در نگارش مقالات و تدوين اين مجموعه ايفاي نقش كردهاند.
چهارمین شماره مجله پیام بهارستان با سردبیری رسول جعفریان از سوی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در 1200 صفحه و بهاي 60000 ریال به زودی منتشر ميشود.
نظر شما