به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سال ۱۳۶۱ بود که حسن باقری ۲۷ ساله، حسن طهرانیمقدم ۲۳ ساله را فرستاده بود تا فرمانده کل سپاه، حکم فرماندهی توپخانه را به نام او بزند. توپهایی که از عراقیها به غنیمت گرفته شد تا علیه خودشان استفاده شود. طهرانیمقدم و همتیمیهایش مجبور بودند بهخاطر برد کم توپها به نزدیکترین نقطه به خط دشمن بروند، بلکه بتوانند شهری چون بصره را مورد هدف قرار دهند. با این اوصاف قدرت موشکهایی که عراق از ابرقدرتها گرفته بود، خیلی بیشتر از این حرفها بود. همه اینها و دلایلی دیگر باعث شد، فرماندهان به فکر تأسیس واحد موشکی باشند. دو سال بعد طهرانیمقدم و تعدادی از نیروهایش برای اولین دوره آموزش موشکی راهی سوریه شدند و این سرآغاز داستانی است که تعداد فرازهای آن از فرودها بیشتر است و همچنان ادامه دارد.
«کتاب خط مقدم» روایتی است مستند از تشکیل یگان موشکی ایران با محوریت زندگی شهید حسن طهرانی مقدم و به قلم فائضه غفار حدادی. اینکتاب برشی مستند از میانه خط زندگی حسن طهرانی مقدم است که دور از تخیل و رویاپردازی های نویسندگی نوشته شده است. بازه زمانی مطالب کتاب هم از مرداد سال ۶۳ تا دیماه ۶۵ است؛ مقطعی که اتفاقاً پر است از حادثه و موانع پیچیده. پر از «نمیتوانی» ها و «دیگر نمیشود» ها و پر از جمله «اینجا دیگر آخر خط است.» شهید طهرانی مقدم در مصاحبههایی که انجام شد، بیش از آنکه از خود بگوید، از یاران شهیدش گفته است و علاقهمند بوده که زحمات رزمندگان گمنام یگان موشکی در تاریخ ثبت و ضبط شود.
آنچنان که در مقدمه کتاب آمده است برای نگارش این کتاب با بیش از ۵۰ نفر مصاحبههای عمیق و مفصلی صورت گرفته و در مواردی برای تکمیل و رفع تناقضات و ابهامات، مصاحبه با برخی افراد بیش از ۲۰ بار تکرار شده است. از این کتاب که به قلم فائضه غفار حدادی و با پژوهش محمدحسین پیکانی منتشر شده، در هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس تقدیر به عمل آمده است.
این کتاب در قطع رقعی و ۵۲۸ صفحه توسط انتشارات شهید کاظمی به تازگی به چاپ شانزدهم رسیده و با قیمت ۱۳۰ هزار تومان عرضه شده است.
نظر شما