به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «مقدمه بر مابعدالطبیعه» بر اساس آنچه در پشت جلد آمده است، نخستین کتاب فلسفی قرن بیستم است که در عنوانش، چند سالی پیش از «مقدمه بر مابعدالطبیعه» هایدگر، لفظ مابعدالطبیعه آمده است.
این کتاب همچنین علاوه بر «مقدمه بر مابعدالطبیعه»، پیوستی تحت عنوان «فلسفه فرانسوی» دارد؛ گزارشی از سیر سیصدساله فلسفه فرانسوی، از دکارت تا خود برگسون. همچنین در ادامه کتاب، پیگفتاری از ژیل دلوز نیز با عنوان «بازگشت به برسون» آمده است که به نوعی ستایشنامهای از برگسون و تاکید بر بازگشت به اوست.
در بخشی از کتاب اینطور آمده است: «جای چون و چرا ندارد که هر حالت روانشناختی صرفاً از این جهت که به شخصی تعلق دارد، کل شخصیت را جلوهگر میسازد. هیچ عاطفهای نیست که، هر قدر هم ساده، گذشته و حال موجود صاحب احساس را به گونهای نهفته در خود جای ندهد و بتواند از شخص صاحب احساس جدا شود و، مگر به زور انتزاع یا تحلیل، بتواند حالتی صِرف پدید آورد».
کتاب «مقدمه بر مابعدالطبیعه» به انضمام فلسفه فرانسوی، توسط سیداشکان خطیبی ترجمه شده و انتشارات فرهنگ نشر نو با همکاری نشر آسیم، آن را در ۱۲۰ صفحه و به قیمت ۸۵ هزار تومان منتشر کرده است.
نظرات