یکشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۶
انتشار کتاب «زنان در زمانه استالین»/ نور تاباندن بر تاریک جاهای تاریخ رسمی روسیه شوروی

کتاب «زنان در زمانه استالین» تالیف ملانی ایلیچ و ترجمه سمیه طباطبایی از سوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه راهی بازار چاپ و نشر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «زنان در زمانه استالین» تالیف ملانی ایلیچ و ترجمه سمیه طباطبایی از سوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه راهی بازار چاپ و نشر شد.

تاریخ رسمی اتحاد جماهیر شوروی از بالندگی زنان در روزگار استالین (۱۹۵۳-۱۹۲۴) حکایت می‌کند؛ زنانی که در پی رشد پرولتاریا به طبقه کارگر پیوستند و منزلتی در خور برای خود رقم زدند. روایت رسمی از ظهور زن قهرمان نوین سخن می‌گوید؛ کسی که در مزرعه تراکتور می‌راند، در کارخانه با ابزار صنعتی کار می‌کند، در حوزه فرهنگ کنشگر اجتماعی است و در خانه همسر و مادری نمونه است. حزب کمونیست از آزادی زنان و برابری جنسیتی دم می‌زد و برای برآوردن این هدف، ژنوتدل (بخش زنان حزب) را تأسیس کرد ولی با قدرت گرفتن استالین، بساط این بخش برچیده شد. با این ادعا که اهداف پیش‌گفته محقق شده و زنان شوروی دیگر آزاد شده و به برابری با مردان دست یافته‌اند؛ آیا چنین بود؟ پژوهش‌های این کتاب در پی پاسخ به این پرسش هستند؛ به دنبال ترسیم واقعیت زندگی زنان در زمانه استالین. هر پژوهش به گوشه‌ای از زیست فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی زنان می‌پردازد تا روشن کند روایت رسمی، روایتی مردانه است که واقعیت را دیگرگون نشان می‌دهد.

رویکرد اصلی تمام مقالات کتاب «زنان در زمانه استالین» نور تاباندن بر تاریک جاهای تاریخ رسمی روسیه شوروی، خصوصاً روسیه دوران استالین یعنی دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ تاریخ، روسیه است. به بیانی این کتاب درباره پشت پرده شعارها و روایت‌ها و گزارش‌ها و تصاویر رسمی روسیه شوروی درباره آزادی زنان و برابری جنسیتی در عصر استالین است. نویسندگان مقالات کتاب زنان در زمانه «استالین» در این مقالات به جایگاه و نقش واقعی زنان در خانه و خانواده و محیط کار در روسیه دوره استالین می‌پردازند و نشان می‌دهند که چه تفاوتی میان آنچه به صورت شعاری و ایدئولوژیک در مطبوعات و ادبیات و هنر و تبلیغات رسمی درباره زنان آزاد شوروی و برابریشان با مردان ارائه می‌شد و واقعیت جاری و ساری در روسیه استالینی وجود داشته است و پشت تصاویر تبلیغی خوش رنگ و لعاب از آزادی زنان روسیه در دوره استالین و نقش و حضور قهرمانانه آنها در خانه و کارخانه و زمین‌های کشاورزی و میدان جنگ چه واقعیت هولناک و اسفبار و ناخوشایندی وجود داشته است.

کتاب «زنان در زمانه استالین» تالیف ملانی ایلیچ و ترجمه سمیه طباطبایی با ۳۲۸ صفحه و بهای ۳۳۰ هزار تومان از بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه راهی بازار چاپ و نشر شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها