شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۸
«آوای دریا ۳»؛ مجموعه‌ای از آثار ادبی کودکان هرمزگانی

هرمزگان - «آوای دریا ۳» سری سوم مجموعه آثار ادبی کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری هرمزگان است.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - یوسف ملایی: «آوای دریا ۳» سری سوم مجموعه آثار ادبی کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان است.

این کتاب، آثار خلق شده توسط کودکان و نوجوانان شرکت کننده در کارگاه‌های ادبی نوشتن خلاق، داستان نویسی و شعرسرایی را در بر می‌گیرد.

این مجموعه که در سه بخش داستان کوتاه، شعر و نثر ادبی گرد آمده است به آثار منتخب اعضای انجمن‌های ادبی کانون پرورش کودکان و نوجوانان استان هرمزگان اختصاص دارد، بخش داستان کوتاه بیشترین سهم را در این مجموعه دارد و نثر ادبی کمترین اثر را در خود جای داده است.

کتاب شامل ۱۱ شعر، ۶۰ داستان و ۵ نثر ادبی است که توسط ۷۶ نفر از اعضای کودک و نوجوان شرکت کننده در کارگاه‌های ادبی حضوری و آنلاین کانون نوشته شده است.

در بخش شعر، اشعار «پایان ما» اثر انیس موحدی، «ایثار» به قلم سیده زهرا موسوی، «مرجان‌ها کِل می‌کشند» شعر اسماعیل دلشادی، «ساز شکسته» اثر آتنا کُهندل پور، «لبخند خیس» از آثار فاطمه صالح زاده، «وسوسه» نوشته مبینا عباسی لحاظ شده است.

در بخش داستان، «آدم برفی درخشان» نوشته درین جعفری، گروه سنی نوخوان از کارگاه برخط نوشتن خلاق، شاگرد خدیجه حاجی‌زاده؛ «سگ ابری» اثر طاها طالبی، گروه سنی نوخوان، از مرکز بستگ، «عروسک» به نویسندگی نویان بازماندگان، گروه سنی نونهال، از کارگاه برخط نوشتن خلاق «چادر گُل گُلی» اثر دینا شریفی، گروه سنی نوجوان، از کارگاه برخط داستا؛ «من در اتاق نشسته‌ام» نوشته راضیه علیزاده، گروه سنی ارشد، از کارگاه برخط داستان آمده است.

در بخش نثر ادبی، هر ۵ اثر شامل: «باران» اثر منیره پیش باز؛ «نقاشی زیبا» اثر اسماً مدنیان؛ «نعمت‌های خدا» به قلم آرتینا خُنجی؛ «تجربه در طبیعت» نوشته شبنم راه نورد و «باران» به نویسندگی کلثوم نورایی در گروه سنی نونگاه از مرکز بستک درج شده است.

در ابتدای هر بخش، جدولی قرار گرفته است که مشخصات آثار، نویسندگان، گروه سنی، کارگاه و مربی هر کدام از آنها درج شده است. پس از مرور و مطالعه هر بخش از این آثار، آنچه بیش از هر نکته‌ای برجسته می‌کندتاثیر و ردپای آموزش در آثار این اعضا است.

نمونه شعر: اثر آتنا کُهندل پور

«ساز شکسته»

ما با سازهای شکسته
به خلوت بیگانه‌ی زمان آمدیم
و باران چشمانمان را روشن کرد
شب را خواندی
باران را نواختیم
ما گوش دادیم و آن‌ها رقصیدند
ما پُر از نُت های سفید ناگفته‌ای هستیم
که ابرهای حزن آلود را
به رقص و اشک دعوت می‌کنند
به نام اندوه
خداحافظ...

داستان- اثر مریم بلالی قشمی

«کتاب خوان»

کتاب را ورق زد. دوبار از روی یک خط خواند. از پنجره بیرون را نگاه کرد. این کوچه هیچ وقت آرام نمی‌شد. سر و صدای ماشین‌ها و موتورهای عبوری و جیغ و داد بچه‌های توی کوچه و فریاد نون خشکی؛ هر روز همین طور بود. بلند شد، لباسش را پوشید و به طرف پارک به راه افتاد. پارک، پُر از درختان بلند بود و نسیم ملایمی می‌وزید. گوشه‌ی خلوت پارک زیر سایه‌ی درخت، نیمکتی پیدا کرد. به‌به! بهترین جا برای یک کتاب‌خوان حرفه‌ای! کتاب را از جیبش بیرون آورد. یک برگه از آن را پاره کرد. نیمکت را با آن تمیز کرد. نشست و مشغول خواندن شد.

نثر ادبی- اثر کلثوم نورایی

«باران»

زمانی که صدای قطرات باران به گوشم می‌رسد، بی‌اختیار خودم را به زی آسمان خدا می‌رسانم تا از بوسه‌های پروردگار که برای زمینیان می‌فرستد، بی‌نصیب نمانم!...

باران، مژده‌ی سبزی و طراوت و زندگی دوباره برای طبیعت خسته از سرمای زمستان است. چقدر باران بهاری زیبا را دوست دارم. کاش می‌شد باران را بغل کنم.

به گزارش ایبنا، در سال های گذشته، آثار ادبی و نقاشی اعضای کانون هرمزگان در دو کتاب آوای دریا ۱ و آوای دریا ۲ به چاپ رسیده و این نسخه سوم این مجموعه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین