-
فیلم
بازدید مشاور وزیر فرهنگ از نمایشگاه دانههای خاک سرزمین من
بیش از هزار و ۳۰۰ اثر با موضوعات جغرافیای کشور، نمادها و آیینهای سنتی، گونههای در حال انقراض کشور، قصههای شاهنامه و خرده فرهنگ های ایرانی ارائه شده است.
-
به همت انتشارات زبان علم در خراسان شمالی؛
کتاب «رمزگشایی از قاتل خاموش» در بجنورد چاپ شد
خراسان شمالی- به همت انتشارات زبان علم کتاب «رمزگشایی از قاتل خاموش» با موضوع بیماری ایدز در بجنورد منتشر و روانه بازار کتاب شد.
-
کتاب «قلب من برای تو» رونمایی شد؛
روایت یک داستان عاشقانه با زبانی ساده/ کشمکشی درونی و نمود بیرونی
آئین رونمایی و بررسی کتاب «قلب من برای تو» با حضور سارا سامنی نویسنده اثر، مجتبی طیاری آشتیانی و عاطفه سهرابی کارشناس و منتقد ادبی رونمایی شد.
-
مدیرعامل چوب و کاغذ مازندران در گفتوگو با ایبنا؛
ظرفیت تامین کاغذ کتابهای درسی را داریم/ تحویل ۳هزار تن کاغذ به آموزشوپرورش
مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران از تولید و تحویل ۳هزار تن کاغذ مورد نیاز آموزش و پرورش خبر داد و بر ظرفیت این کارخانه برای تولید ۴۵ هزار تن کاغذ برای تولید همه کتابهای درسی تاکید کرد.
-
درس جشنواره فیلم کوتاه تهران به سینمای ملی؛
لذت تماشای اقتباس در سینمای ایران
جشنواره فیلم کوتاه تهران با معرفی آثار بخش «کتاب و سینما» به ما یادآوری میکند که ادبیات و سینما دو رویکرد متفاوت برای روایت داستانها هستند، اما این دو هنر میتوانند بهخوبی در هم تنیده شده و تجارب جدید و ارزشمندی را برای مخاطب خلق کنند. پیوند بین ادبیات و سینما، نه تنها در اقتباسها بلکه در تأثیرگذاری آنها بر یکدیگر و شکلدهی به زبان هنری غنی و تاثیرگذار مشاهده میشود. این همافزایی میتواند به شکلگیری یک گفتمان فرهنگی عمیق کمک کند.
-
مجموعه نشستهای تخصصی گزارش طرح پژوهشی؛
بازخوانشِ جشنهای ایرانی و اقتضائات هویتی امروز
سومین نشست تخصصی برای معرفی طرحهای پژوهشی با عنوان «بازخوانشِ جشنهای ایرانی و اقتضائات هویتی امروز» برگزار میشود.
-
ایبنا گزارش میدهد؛
کتابخانهای که برای سرنوشتش میتوان یک کتاب نوشت
خراسان جنوبی- ۱۴ سالِ پیش بود که قرار شد کتابخانه مرکزی بیرجند ساخته شود، اما این موضوع هنوز در پیچ و خم یک کوچه مانده است، کتابخانهای که ساخته نشد هیچ، زمینش هم در حال از دست رفتن است.
-
یادداشت؛
آقای استالین؛ دوشنبه یادتان نرود!
قم - آقای استالین، عنوان سفرنامه مصور پر از عکس و ویدئو است که میتوانیم مزه غذاهایی را که نویسنده مزهمزه کرده و خورده است را بچشیم و لذت پرسهزدن در طبیعت تاجیکستان را حس کنیم.
-
یادادشت؛
جهان داشتن، فرض اول شعر است
کهگیلویه و بویراحمد- جهان داشتن، فرض اول شعر است. باقی قصهها به تحصیل و تمرین و تجربه به دست میآید و به بار مینشیند که آدم بیجهان هر کجا که باشد، آن غم و غربت در بودنش در فوران است.
-
روابط عمومی کتابخانه مجلس خبر داد:
مجمع «مهتاب» به میزبانی کتابخانه مجلس برگزار شد
بیستوچهارمین نشست مجمع هماهنگی مراکز تاریخپژوهی و بانکهای اسنادی (مهتاب)، با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
-
چهارمین جشنواره کتابخوانی اختران هدایت در خراسان جنوبی کلید خورد
خراسان جنوبی- ثبتنام چهارمین جشنواره کتابخوانی اختران هدایت از سری برنامههای چهارمین دوره جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت آغاز شد.
-
سهشنبهها با «رهنامه»- ۴
توصیههایی به جوانان؛ از اخلاق تا زندگی اجتماعی
خراسانرضوی- هر سهشنبه یک موضوع از مجموعه ۴۰ جلدی «ره نامه» را به قلم علیرضا بیاباننورد استاد دانشگاه و پژوهشگر در ایبنا بررسی خواهیم کرد.
-
سروده شاعر بیرجندی؛
خودت رفتی و نامت زنده مانده
خراسان جنوبی - شاعر بیرجندی در وصف رشادتهای شهید یحیی سنوار که شامگاه چهارشنبه، ۲۵ مهرماه در جریان حمله رژیم صهیونیستی به شهادت نائل آمد، شعری سرود.
-
نگاهی به نیازهای فرهنگی و هنری لرستان؛
اصحاب فرهنگ و هنر لرستان از استاندار جدید چه میخواهند؟
لرستان - استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان بدون شک جایگاه مهم و منحصر به فردی در حل مسائل و مشکلات استان دارد، آگاهی از مطالبات و انتظارات نمایندگان و گروههای مختلف مردم در این راستا موثر خواهد بود.
-
گفتاری از ابراهیم فیاض، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران؛
اُمّت و اُسطوره
زمانی که ساختارهای تئوریک در جهان به بنبست میرسد و راهی برای تبیین ندارد، جنگها ایجاد میشود. در تمدن ویترینی غربی غرب آسیا، اسرائیل همهکاره است؛ هم بانک، هم بازار و هم شهر و سیادت سیاسی آن است. این همان خاورمیانه جدید بود که با این اسطورهزاییها در جریان این جنگ با چالش جدی مواجه شد.
-
نویسنده و مترجم خوزستانی:
ادبیات بازی کردن با آتش است/ انگیزه هویت نویسنده را در داستان تقویت میکند
خوزستان - مصطفی مستور نویسنده و مترجم خوزستانی گفت: انگیزه هویت را در نویسنده افزایش داده و این هویت مانند نفس کشیدن از او جداییناپذیر است.
-
کارگردان تئاتر در گفتوگو با ایبنا؛
شکسپیر گذری از کلاسیسم به رمانتیسیسم است
مسعود طیبی بیان کرد: ما اگر بخواهیم بسیار دگماتیسم به اثر هنری نگاه کنیم خواهیم دید که بسیاری از افراد میتوانند به شدت از کار شما استقبال کنند و بسیاری دیگر بشدت از اثر شما متنفر شوند، حتی غرضورزانه. و هنرمند باید به این غرضورزی احترام بگذارد، زیرا رسالت هنرمند تولید اثر هنری است.
-
در روز چهارم چهلویکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران؛
روز شلوغ نمایشگاه «کتاب و سینما»
استقبال از بخش جنبی نمایشگاه «کتاب و سینما» در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران با فروش کتابهای سینمایی و نویسندگی برای روز چهارم همراه بوده است.
-
در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی انجام شد؛
اهدای بیش از ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی
خراسان جنوبی- بیش از ۵۰۰ جلد کتاب از سوی مدیریت شعب بانک مسکن استان خراسان جنوبی به کتابخانههای عمومی استان اهدا شد.
-
در پویش «توفیق ادب»؛
دو عضو کانون پرورش فکری همدان برگزیده شدند
همدان - دو عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان به عنوان برگزیده دومین پویش گلستانخوانی با عنوان «توفیق ادب» معرفی شدند.
-
به همت نهاد کتابخانههای خراسان شمالی؛
نهاد کتابخانهها و بسیج ادارات سپاه جوادالائمه در خراسان شمالی تفاهمنامه امضا کردند
خراسان شمالی- در راستای توسعه همکاریهای دوجانبه نهاد کتابخانهها و بسیج ادارات و کارمندان سپاه حضرت جوادالائمه و به منظور گسترش فعالیتهای فرهنگی و ترویج فرهنگ کتابخوانی تفاهمنامهای بین دو نهاد منعقد شد.
-
گزارش تصویری
اختتامیه بخش «کتاب و سینما» در جشنواره فیلم کوتاه تهران
آیین اختتامیه بخش «کتاب و سینما» چهلویکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران امشب دوشنبه ۲۷ مهر ماه با حضور علی رمضانی مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مهدی آذرپندار دبیر جشنواره و جمعی از سینماگران و مدیران سینمایی در سالن شماره ۱۲ پردیس سینمایی گالری ملت برگزار شد. /عکاس: کامیار خطیبی
-
یک شاعر و پژوهشگر ادبی:
مجموعه شعر «چشم در چشم گلوله» ویژه شهید صدرزاده منتشر میشود
سیدمسعود علویتبار، شاعر و پژوهشگر از انتشار مجموعه اشعار موضوعی شهید مدافع حرم، مصطفی صدرزاده در قالب کتابی با عنوان «چسم در چشم گلوله» خبر داد.
-
در اختتامیه «کتاب و سینما» مطرح شد؛
تصویر شهادت یحیی سنوار، الهامبخش خلق آثار ادبی و سینمایی خواهد بود
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: مجری اشارهای به تصویری از شهادت یحیی سنوار داشت که هرچند ممکن است در ابتدا ادبیات به نظر نیاید، اما با دقت در آثار او، میتوان رگههایی از مقاومت و بازآفرینی ادبیات را دید. این تصویر نهایی از او، بیشک الهامبخش خلق آثار ادبی و سینمایی خواهد بود و پیوندی انکارناپذیر میان ادبیات و سینما برقرار میکند.
-
کارگردان مستند «جشن سیاه» مطرح کرد؛
اقتباس در فیلم مستند به سمت دایکیودراما میرود
کارگردان مستند «جشن سیاه» مطرح کرد: نمیدانم مفهوم اقتباس در ساخت فیلم مستند و داستانی چقدر مشابه است اما آنچه که مشخص است در فیلم مستند کارگردان از داستانهای واقعی و حقایق پیرامون آن نگاه خودش را اقتباس میکند. در واقع شما روایت خلاقانه کارگردان از آن داستان واقعی را میبینید.
-
ایرانی بخوانیم- ۸۱
«قلب فروزان مترسک»؛ داستانی درباره مهربانی و ایثار برای کودکان
کتاب «قلب فروزان مترسک» اثر جمال اکرمی از انتشارات مدرسه، توانسته است نشان سه لاکپشت پرنده برای آثار منتشرشده در زمستان ۱۴۰۰ را کسب کند. در این مطلب به معرفی این کتاب پرداختهایم.
-
در مجتمع فرهنگی و هنری بنفشه؛
سهگانه «داستانهای وِشاره» نقد و بررسی شد
مجموعه سهگانه «داستانهای وشاره» اثر یوسف یزدیان وشاره با حضور محمد میرکیانی و سیدعلی موسوی ویَری، منتقدان ادبی و نویسنده کتاب در مجتمع فرهنگی و هنری بنفشه نقد و بررسی شد.
-
به مناسبت روز جهانی «همه مینویسند»؛
نوشتن چه تأثیری بر زندگی کودکان و نوجوانان دارد؟
روز «همه مینویسند» که هر ساله در ۲۱ اکتبر برگزار میشود، فرصتی است تا کودکان و نوجوانان را به دنیای شگفتانگیز نوشتن دعوت کنیم. فرقی نمیکند نوشتن به شکل داستانهای شخصی و خاطرهنگاری باشد یا خلق داستانهای تخیلی؛ به هر حال در نوشتن، امکانات بیپایانی وجود دارد که کودکان و نوجوانان میتوانند از آنها بهرهبرداری کنند.
-
توسط انتشارات دانژه منتشر شد؛
هیجانات و احساسات چگونه افکار ما را شکل میدهند؟
همه ما احساس اضطراب، خشم، ناامیدی، خجالت و تنهایی داشتهایم اما نمیدانیم مغز انسان مانند یک کامپیوتر به طور جدا ناپذیری با پدیده اسرارآمیزی که ما آن را احساسات مینامیم در هم تنیده است.
-
مهمترین رمان سلیمان فیاض به فارسی ترجمه شد؛
«صداها» از برترین رمانهای جهان عرب
این کتاب روایت حامد بحیری است که پس از اندوختن ثروتی انبوه در فرانسه با همسر فرانسویاش سیمون به روستای دراویش در مصر برمیگردد و در آنجا با رخدادها و چالشهای عجیبی روبرو میشود.