سمیه نجفی خاتونی تعداد خبر 479
-
در کارگاه شعر شبهای پروانهای مطرح شد؛
کتاب تنها رفیقی که تو را با آنچه هستی در هر زمان میپذیرد
خواندن یک کتاب پایه اندیشهها و افکار انسان را بر مبنای جدید یا در مسیر خاصی قرار دهد و چه بسا ممکن است کتابی مسیر سرنوشت میلیونها انسان را در راه مخصوصی بیندازد. کتاب، تنها رفیقی است که تو را با آنچه که هستی و در هر زمان میپذیرد.
-
از سوی نشر چشمه؛
«موسم بهار در آینهای شکسته» منتشر شد
سانتیاگوگیر بعد از کودتای نظامی خشنی در مونتهویدئو، پایتخت اروگوئه، زندانی شده و برای اینکه عقلش را از دست ندهد چارهای ندارد جز نوشتن نامههای طولانی به خانواده.
-
گفتوگو با نویسنده رمان «مترسک»؛
کل تاریخ آمریکا را برای نگارش این داستان مطالعه کردم
فرساد فرهادی گفت:برای نگارش این داستان مجبور شدم کل تاریخ ایالات متحده آمریکا را مطالعه کنم، همچنین به مستند بودن و واقعنمایی بیشتر به تاریخ و روند تولید موتور هارلیدیویدسون کاملاً مسلط شوم، علاوه بر این تاریخ کل سرخ پوستان را نیز خواندم و بارها و بارها انجیل عهد عتیق و جدید را مرور کردم.
-
مرکز فرهنگی و بینالمللی شهر کتاب خبر داد؛
پژوهشگر گروه واژهگزینی فرهنگستان زبان درگذشت
فرزین غفوری پژوهشگر گروه واژهگزینی و عضو هیات علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ۵۰ سالگی درگذشت.
-
گفتوگوی ایبنا با مدیر انتشارات مجلس شورای اسلامی؛
مواجهه شاعران نامدار ایرانی در برابر حملات مغول در دوران وحشت
احسانالله شکراللهی درباره مواجهه شاعر با ناملایمات دوران گفت: غم و شادی برای عارف هر دو رویی از یک سکه است که تفاوتی با هم ندارد. عارف جهان را از جایی رفیعتر مینگرد و غم و شادی را فرستادهای از سوی حضرت حقی میداند و به روایت سعدی هر چه از دوست رسد نیکوست
-
در نشست تخصصی شاهنامه پژوهی مطرح شد:
منوچهر شاه، پایهگذار نخستین منشور حقوق بشر در جهان
دبیر سیودومین نشست تخصصی شاهنامه پژوهی گفت: از توجه به برخی ابیات شاهنامه، به خوبی مشخص میشود که منوچهر شاه دیدگاه کاملا حقوق بشری داشته و نخستین کسی است که به حقوق برابر انسانها حتی بیگانگان معتقد بوده است.
-
رئیس ایکوم مطرح کرد؛
ایران در مقام دوم یونسکو از نظر تعداد مشاهیر در جهان است
رئیس شورای بین المللی موزهها با اشاره به اینکه تمبرسازی و تالیف کتاب از مشاهیر ادب ایرانی یک حرکت فرهنگی وموثر است، افزود: خوشبختانه تاکنون ۴۶ تن از مشاهیر ایرانی در سازمان یونسکو ثبت شدهاند که ایران از نظر تعداد مشاهیر در مقام دوم جهان قرار دارد.
-
به همت نشر ناهوته منتشر شد؛
کتاب گروهی «تغزل»؛ گامی در راستای شناسایی شاعران انجمن
کتاب «تغزل» مجموعه اشعار گردآوری شده از شاعران انجمن «تغزل» است که توسط رضا شالبافان گردآوری شده و انتشارات ناهوته آن را چاپ کرده است.
-
دبیر دومین جایزه غزل پارسی خبر داد؛
اعلام هیئت داوران و تمدید ارسال اثر به دومین رویداد جایزه غزل پارسی
رضا شالبافان،دبیر رویداد جایزه غزل پارسی عنوان کرد:با توجه به اقبال شاعران آخرین مهلت شرکت در جایزه را ۳۰ شهریور اعلام کردیم و در تعیین داورها از شاعران و صاحب نظرانی استفاده شد که به بنیانهای شعر آوانگارد و پیشرو غزل مسلط بوده و به دانش کافی در این حوزه واقفاند.
-
نشر صاد منتشر کرد؛
رمان «کتابفروشی پل کالج» با نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایرانی
رمان «کتابفروشی پل کالج» نوشته مرجان کمالی؛ در زمره سی کتاب برتر منتخب «نیوزویک» در سال ۲۰۱۹ و نامزد جایزه پوشکارت است که به چند زبان ترجمه شده است.
-
نیماژ منتشر کرد؛
«مزد ترس»؛ اولین رمان گراهام گرین
گراهام گرین نویسنده پرکار انگلیسی است که ماجراهای داستانهایش عمدتاً در متن وقایع قرن بیستمی و معرکههای سیاسی و انقلابی گوشه و کنار جهان میگذرد.
-
نویسنده «نیهای نیستان» مطرح کرد؛
با ضحاک به گفتوگو نشستهام
ایرج رستگار، نویسنده کتابهای «نیهای نیستان»، «درخت سنگی» و «فرزانگان خسروانی» عنوان کرد: در کتابهایم از شیوه گفتوگو با شخصیت های اساطیری و داستانی استفاده میکنم.
-
در نشست ادبی تغزل مطرح شد؛
نیمای غزل؛ عنوانی غیر علمی و سلیقهای است
پیمان سلیمانی شاعر و پژوهشگر حوزه ادبیات مطرح کرد: شفیعی کدکنی در مقدمه کتاب دیوان ناتل خانلری، او را نیمای غزل معرفی می کند، علی محمد حقشناس این عنوان را به سیمین بهبهانی میدهد و در سالهای اخیر عدهای به محمد علی بهمنی نیمای غزل میگویند. طرح چنین عنوانهایی صرفاً دکوراتیو و فاقد پشتوانه علمی، سلیقهای و شخصی است.
-
به همت بنیاد سعدی در توکیو انجام شد؛
پایان ترم دوم آموزش زبان فارسی در توکیو
دومین ترم آموزش زبان فارسی رایزنی فرهنگی کشورمان و نمایندگی بنیاد سعدی در توکیو که از اول آوریل آغاز شده بود به پایان رسید.
-
گردآورنده کتاب «غوغای غزل»:
شعر جوششی، ماندگار میشود
سیدمحمد تولیت، گردآورنده کتاب «غوغای غزل» گفت: آنچه که یک غزل را ماندگار میکند صدق عاطفی و خلوص شاعر در هنگام سرایش غزل است.
-
«فرخنامهی فرزانگی» منتشر شد؛
فرجامی برای زنجیره گفتارها در زمینه شاهنامه
میرجلالالدین کزازی گفت: کتاب «فراخنامه فرزانگی» چهارمین پوشینه است و با آن زنجیره از گفتارها در زمینه شاهنامه به فرجام میرسد.
-
با حضور بانوان اهل قلم؛
نینامههای عاشورایی زمزمه میشود
سومین گردهمایی سالانه بانوان اهل قلم با عنوان ویژه برنامه «نینامههای عاشورایی» برگزار میشود.
-
به همت بنیاد سعدی انجام شد؛
دیدار دانشجویان فارسیآموز الجزایری با معاون بنیاد سعدی
تعدادی از دختران دانشجوی فارسی آموز الجزاریری با حضور در بنیاد سعدی با معاون بینالملل و دیگر مسئولان این بنیاد دیدار کردند.
-
مترجم کتاب «دور از جماعت پرهیاهو»:
تامس هاردی عشق و تنهایی را در دل مفاهیم اجتماعی به چالش میکشد
شهرزاد لولاچی، نویسنده «دور از جماعت پرهیاهو» گفت: تامس هاردی در این اثر مفاهیم عشق و تنهایی را در دل مباحث اجتماعی به چالش میکشد.
-
نشست نقد ادبی تشکیل میشود؛
«تاش» سلیمانیانمقدم در بوته نقد
نشست نقد و بررسی مجموعه داستان «تاش» نوشته کامران سلیمانیان مقدم برگزار میشود.
-
مدخل سبک هندی در بازار کتاب؛
پژوهشی در مسائل نظری ادبیات و شعر فارسی منتشر شد
کتاب «مدخل سبک هندی» نوشته بهمن بنی هاشمی اثری مقدماتی و آموزشی است که مطالب مهم، متعدد و ناشناختهای را در شعر سبک هندی معرفی و تبیین میکند.
-
با برگزاری اختتامیه؛
بیستودومین جایزه قلم زرین برگزیدگان خود را شناخت
بیست و دومین جشنواره قلم زرین با معرفی و تجلیل برگزیدگان به کار خود پایان داد.
-
پژوهشگر سینما مطرح کرد:
اقتباس ادبی در سینمای ایران را از منظر ساختار بررسی کردم
نویسنده دو کتاب تخصصی در حوزه اقتباس ادبی در سینمایی ایران گفت:پژوهشهای من حول محور اقتباسهای ادبی در سینماست. با همین رویکرد در سال ۱۳۹۰ کتابی با عنوان «واژه در قاب» و در سال از 1397 کتابی با عنوان «خاطرهنگاری بر پرده جادو» منتشر کردم.
-
در نشست بررسی کتاب و انیمیشن «با بابام» مطرح شد؛
مخاطب کودک، مخاطب خاموش است
تهیه کننده فصل اول انیمیشن «با بابام» با رویکردی مخاطب شناسانه از مواجه کودک با اثر گفت: مخاطب کودک، مخاطب خاموش است. از نظر من وقتی کودک نسبت به یک اثر بیتوجه است و بازخوردی نشان نمیدهد یعنی اثر موفق نبوده.
-
معرفی کتاب «مروری بر ترکیببندی در عکاسی»؛
نگاهی دوباره به علم عکاسی / این کتاب، تکرار مکررات نیست!
کتاب «مروری بر ترکیب بندی در عکاسی» نگاهی دوباره به علم عکاسی است؛ که در کنار جمع آوری مطالب جذاب و کاربردی برای عکاسان حرفهای، مطالب قابل درکی را برای افراد تازه کار در علوم بصری ارائه میدهد.
-
در نشست اقتباس ادبی مطرح شد؛
سینما عرصه تصویر است؛ اما کتاب عرصه تصور است
هادی مقدمدوست مطرح کرد: سینما عرصه تصویر است اما کتاب عرصه تصور است. در سینما برای ما با خیره شدن به پرده سینما مجذوب میشویم اما برای خواندن کتاب ما تنها با تصور است که میتوانیم از خواندن آن لذت ببریم.
-
نقش هوش مصنوعی در کتابهای هنری - ۹
هوش مصنوعی به مثابه ظهور انسانی جدید
نویسنده و پژوهشگر سینما گفت: در تحولات امروز، ما دیگر درباره آینده انسان حرف نمی زنیم، بلکه درباره امکان ظهور انسانی جدید حرف میزنیم.