تابعیت استاد نجیب مایل هروی پژوهشگر برجسته افغانستانی مقیم مشهد پذیرفته شده و در مرحله ابلاغ به مراجع مرتبط است
گفتنی است که یک بار دیگر مراحل اداری آن طی شده بود که با عدم موافقت خانواده متوقف شده است.
این اطلاعیه می افزاید: همچنین به پاس سال ها خدمت فرهنگی استاد نجیب مایل هروی به فرهنگ و تمدن ایران زمین علاوه بر انتخاب ایشان به عنوان شخصیت برگزیده در انتشار و گسترش زبان و ادبیات فارسی در جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران ،نشان درجه یک هنری نیز به این نویسنده اعطا شده است که این موضوع بیانگر باورمندی عمیق نسبت به مشترکات تمدنی و فرهنگی بین دو ملت ریشه دار و همزبان ایران و افغانستان بوده و مسئولان فرهنگی ایران، ارزش های تمدنی بین این دو کشور دوست و برادر را فراتر از مناسبات سیاسی و مرزهای جغرافیایی دانسته و ایران و افغانستان را یک ملت واحد می دانند. و نیزبخوبی به جایگاه استاد مایل هروی در گسترش ارتباطات فرهنگی و ادبی و زبانی دو ملت واقف هستند.
بر اساس این گزارش علاوه بر موارد فوق، با پیشنهاد مشترک وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر مسکن و شهرسازی و با موافقت هیات دولت، به پاس خدمات ارزشمند استاد نجیب مایل هروی به فرهنگ و تمدن ایران یک واحد مسکونی در مشهد مقدس در اختیار ایشان قرار گرفته است و پس از طی مراحل قانونی و ابلاغ رسمی پذیرش تابعیت ،سند این واحد مسکونی به نام ایشان به ثبت می رسد.
براساس این گزارش، سند واحد مسکونی هنوز به نام ایشان نیست ،هرچند واحد مسکونی در اختیار ایشان است ، که این موضوع بر اساس قوانین کشور است که ثبت سند متوقف بر تابعیت بوده ولی با پذیرش تابعیت از سوی ایشان و اقدامات اداری یادشده، این مشکل برطرف می شود.
نجیب مایل هروی، متولد خمام افغانستان است. او سال های کودکیاش را در هرات و سالهای مدرسه را در کابل گذراند و دیپلمش را هم در پایتخت افغانستان گرفت.
پس از فارغالتحصیلی، کار خود را در زمینه امور فرهنگی در انجمن تاریخ کابل آغاز کرد و نسخهشناسی را از پدرش رضا مایل هروی آموخت، سال ۱۳۵۰ پس انتشار مقالهای درخشان در کابل، به دانشگاه فردوسی مشهد رفت و تحصیل در دانشگاه را در رشته زبان و ادبیات فارسی پی گرفت.
نجیب، در سالهای پایانی دهه ۵۰ در کتابخانه آستان قدس رضوی، به فهرستبرداری پرداخت و در آغاز دهه ۶۰ کارهای پژوهشیاش را آغاز کرد. در سال ۱۳۶۵ با گشایش بنیاد پژوهشهای اسلامی، انجام پژوهشهای تخصصی در رشته نسخهشناسی را بر عهده گرفت و سالها به این کار مشغول بود.
نجیب مایل هروی، در سالهای بعد از حاکمیت طالبان در افغانستان و در زمان نگارش قانون اساسی جدید کشورش بسیار تلاش کرد تا زبان فارسی به عنوان زبان رسمی در این کشور به رسمیت شناخته شود.
نظر شما