طی مراسمی با حضور مدیرانکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش، از گروههای برتر لیگ کتابخوانی سمنان تجلیل شد.
برگزیدگان لیگ کتابخوانی شهرستان سمنان
1- گروه «فرزانگان» از مدرسه فرزانگان با ترکیب ستایش رضوی، بهار امیدیان و سیده یاسمن مصطفیزاده
2- گروه «نخبگان» از مدرسه نخبگان شامل مطهره سعیدی، تینا صبری و سونیا عسگری
3- گروه «رهپویان عروج» از مدرسه هجرت سمنان با ترکیب عارف سادات جعفری، دینا مرادی و فاطمه داودی
همچنین از علیاکبر عرب خراسانی؛ معاون پرورشی ادارهکل آموزش و پرورش شهرستان سمنان نیز به منظور مشارکت فعال و گسترده در برگزاری لیگ کتابخوان تجلیل شد.
اجرای موفقتر جام باشگاهها با طرحهای خلاقانه
فرشید فلاح؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در آئین تجلیل از گروههای برتر لیگ کتابخوانی سمنان که در ادارهکل آموزش و پرورش برگزار شد، بر ضرورت همکاری و مشارکت بیشتر نهادها و دستگاههای فرهنگی بهویژه کتابخانههای عمومی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در طرح جام باشگاههای کتابخوان تأکید کرد.
وی گفت: کتابخانههای عمومی به همراه کتابداران، مراکز پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مربیان فعال این کانون، باید برای توسعه و تحقق اهداف عالی جام باشگاههای کتابخوان مشارکت و همکاری بیشتر و موثرتری داشته باشند.
فلاح نقش آموزش و پرورش را نیز در این برنامه مهم بسیار ضروری و خطیر برشمرد و افزود: مربیان پرورشی در مدارس برای تشکیل تیمهای کتابخوان در جام باشگاهها نقش فعالی ایفا کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، بیان کرد: توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، هدف نهایی طرحهای مختلف ازجمله جام باشگاههای کتابخوان و طرح پایتخت کتاب است. مخاطب اصلی در جام باشگاههای کتابخوان، جوانان، نوجوانان و کودکان هستند و توسعه فرهنگ مطالعه در این گروههای سنی، تأثیر بهسزایی در رونق مطالعه و ارتقای سرانه مطالعه در جامعه و فرهنگسازی در این زمینه دارد.
وی ادامه داد: اجرای موفق و گستردهتر جام باشگاههای کتابخوان با طرحها و برنامههای نو و خلاقانه، تأثیر بهسزایی در طرح کسب عنوان پایتخت کتاب نیز دارد.
فلاح با اشاره به ایجاد و فعالیت دبیرخانه پایتخت کتاب سمنان در تشکل مردمی «فردای روشن»، گفت: تشکلهای مردمی در طرح پایتخت کتاب و نیز جام باشگاههای کتابخوان، از اهمیت بالایی برخوردارند و این دبیرخانه وظایف و برنامههای ویژه هر دستگاه را تدوین و ارائه خواهد کرد.
ضرورت توسعه فرهنگ کتاب و مطالعه در جامعه
محمد دستورانی؛ مدیرکل آموزش و پرورش سمنان نیز در بخش دیگری از این برنامه، اظهار کرد: عقل، اندیشه و تفکر، وجه تمایز انسال با سایر موجودات و نباتات است، اما انسان اگر مطالعه نداشته باشد، آن جامعه در نازلترین سطح قرار خواهد گرفت.
وی با تأکید بر ضرورت توسعه فرهنگ کتاب و مطالعه در جامعه، افزود: قدر و قیمت کتاب و کتابخوانی بهویژه در بین نسل جوانان و نوجوان جامعه باید رونق گیرد تا فرهنگ مطالعه در جامعه توسعه یابد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان، برگزاری جلسات و نشستها را به تنهایی برای رسیدن به این اهداف مهم کافی ندانست و گفت: دستگاههای فرهنگی باید در این زمینه با همکاری و مشارکت بیشتر، زمینههای تحقق اهداف را با برنامههای مناسبت فراهم سازند.
رشد 11 برابری شرکتکنندگان در جام باشگاههای کتابخوان
رضا شمسخانی؛ مسئول دبیرخانه جشنواره پایتخت کتاب سمنان نیز در این آئین، ضمن گزارشی از اهمیت کتاب و مطالعه در جوامع مختلف، ادامه داد: در جام باشگاههای کتابخوان که از سال 1395 آغاز شده، رقابت بسیار فشرده و گسترده شده است.
وی با اشاره به اینکه در دوره اول تعداد استانها و افراد شرکتکننده در این طرح بسیار محدود بوده، اظهار کرد: در سالهای اخیر شمار شهرها و افراد شرکتکننده در جام باشگاههای کتابخوان، رشد بسیار فراوان و بیش از 11 برابری داشته و در این عرصه فعالیتها بسیار سختتر و نیازمند استفاده از مشارکت دستگاههای مختلف با تعیین وظایف هر دستگاه و نیز ارائه طرحهای نو خلاقانه است.
مسئول دبیرخانه پایتخت کتاب، با ارائه گزارشی از یک تحقیق و افکارسنجی میدانی در سمنان، افزود: 99 درصد از افراد مورد مراجعه آمادگی خود را برای همکاری عملی در طرح پایتخت کتاب اعلام کردهاند. بیشتر افراد مورد پرسش، سمنان را در زمینه انتخاب پایتخت کتاب مناسب و شایسته دانستهاند و این نشان از دیدگاه مردم فرهنگی این شهر دارد.
شرکت 288 دانشآموز در 24 تیم
مصطفی مرادی؛ رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان سمنان نیز در ادامه با اشاره به برگزاری لیک کتابخوان در چهار شهرستان سمنان، گرمسار، دامغان و شاهرود، گفت: این لیگ به مدت سه ماه برگزار و در آن 288 دانشآموز در قالب 24 تیم شرکت داشتند.
وی ادامه داد: این لیگ بهصورت حذفی برگزار شد. به دلیل شرایط کرونایی، آئین تجلیل از برترینها و اختتامیه این مسابقات، با تأخیر برگزار شد.
نظر شما