یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸
معرفی و تقدیر ناشران نمونه سال ۱۳۹۷ همزمان با هفته کتاب

‌محمدجواد مرادی‌نیا با اشاره به اهمیت هفته کتاب گفت: هدف کلی برگزاری هفته کتاب این بوده است که همه مجموعه‌های فعال در حوزه کتاب در این هفته با استفاده از ابزار و امکاناتی که در اختیار دارند توجه همگان را به کتاب جلب کرده و جامعه را به روی آوردن هر چه بیشتر به کتابخوانی تشویق کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، به نقل از ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران،  مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از معرفی و تقدیر ناشران نمونه سال ۱۳۹۷ همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
 
‌محمدجواد مرادی‌نیا، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با ستاد خبری بیست‌و‌هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به اهمیت هفته کتاب، گفت: هدف کلی برگزاری هفته کتاب این بوده‌است که همه مجموعه‌های فعال در حوزه کتاب در این هفته با استفاده از ابزار و امکاناتی که در اختیار دارند توجه همگان را به کتاب جلب کرده و جامعه را به روی آوردن هر چه بیشتر به کتابخوانی تشویق کنند.
 
وی افزود: در این زمینه قرار است مجموعه‌‌های مرتبط با کتاب شامل نویسنده، مترجم، طراح، ویراستار، ناشر، کتابفروش و موزع و هر فردی که در تولید کتاب نقش دارد را به جامعه معرفی کنیم و از آن‌ها قدردانی و تشکر کنیم.
 
مرادی‌نیا با بیان اینکه تاکنون قدم‌های مثبتی در طول ۲۷ دوره برداشته شده و اقدامات موثری توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاه‌های مرتبط انجام شده‌است، عنوان کرد: برداشت شخصی من این است که ما متاسفانه شاهد تکراری شدن و کلیشه‌ای شدن برخی برنامه‌ها هستیم و جای خالی نوآوری در برخی برنامه‌ها خالی است و جذابیتی برای مخاطب و مردم ندارد و افراد را به مطالعه جذب نمی‌کند و جای نوآوری که لازمه پویایی امر کتابخوانی است را خالی می‌بینم.
 
وی تاکید کرد: یکی از علت‌های بروز مساله این است که ما اجرای برنامه‌های هفته کتاب را بیشتر باید به این سمت ببریم که کار از حالت دولتی خارج شود و به سمت مردمی‌شدن پیش برود و اکنون هم نمایندگان تشکل‌های صنفی با مجموعه‌های مرتبط با هفته کتاب مشارکت دارند اما فکر می‌کنم که برای اجرای موفق‌تر برنامه‌های هفته کتاب باید مسولیت برنامه‌ها را به فعالان این حوزه واگذار کنیم.
 
مرادی نیا در ادامه با ذکر مثالی گفت: به‌عنوان مثال، کار را به نویسندگان بسپاریم، زیرا از نویسندگان دلسوزتر برای ترویج کتابخوانی کسی نیست او تلاش دارد حاصل زحمات چندین ساله خود را به مخاطب برساند و چون ذهن فعال و پویایی دارد طبیعتا راه‌های مختلف و جدید این انتقال افکار و اندیشه‌ها را بهتر از مجموعه‌های اداری می‌تواند پیدا کند.
 
وی در این زمینه توضیح داد: البته در کنار نویسندگان می‌توان از سایر پدیدآورندگان مانند مترجمان، طراحان، ویراستاران و سایر افرادی که در این حوزه قرار دارند مثل ناشران به عنوان یکی از ارکان حوزه نشر و کتاب واسطه بین نویسنده و خواننده هستند برای انجام کارها و برنامه‌ها مشاوره اجرایی گرفت.
 
به گفته وی، پس از آن‌ها نیز مجموعه‌های فرهنگی و علمی مثل مدارس و دانشگاه‌ها، دانش‌آموزان و دانشجویان، معلمان و استادان دانشگاه نیز از جمله افرادی هستند که در بهتر برگزار شدن برنامه‌های هفته کتاب می‌توانند موثر باشند.
 
مرادی‌نیا با بیان اینکه باید راه‌های هرچه بیشتر درگیر کردن افراد مختلف جامعه با برنامه‌های هفته کتاب را پیدا کنیم، تاکید کرد: البته مجموعه‌‌‌های دولتی وظیفه حمایت و نظارت دارند اما در اجرا، طراحی و برنامه‌‌ریزی هرچه بیشتر به سمت مجموعه‌های غیردولتی برویم نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
 
وی همچنین درباره برنامه‌های این دفتر همزمان با هفته کتاب توضیح داد: اجرای برنامه معرفی و تقدیر ناشران نمونه سال ۱۳۹۷ که سال گذشته آثار آن‌ها را داوری و انتخاب کردیم همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد.
 
مرادی‌نیا در پایان خاطرنشان کرد: قرار بود این برنامه طبق سال‌های گذشته در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شود اما به دلیل شرایط کرونا امسال نمایشگاه برگزار نشد و مراسم معرفی و تقدیر از ناشران نمونه سال ۹۷ هم به تعویق افتاد و در هفته کتاب اجرا می‌شود.
 
بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ۲۴ تا ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۹ با شعار «دانایی؛ مانایی» برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها