کتاب «جستاری درباره عصر کرونا» اثر مشترک سید حسین شعبانی، اسدالله پازکیان، سید عبدالمجید زواری و میلاد بیرانوند مهر، ضمن ارائه اطلاعاتی درباره تاریخچه و منشأ بیماری کرونا، علائم و نشانهها، تأثیر آن بر افراد و گروههای سنی مختلف و راههای پیشگیری، در ادامه پیامدهای مختلف ناشی از ویروس کرونا، کرونا در ایران و اقدامات موسسات جهانی برای مقابله با ویروس کرونا را مورد بررسی قرار میدهد. در فصل پایانی کتاب نیز، سه پیشنهاد مبتنی بر دیدگاه خوشبینانه، مبتنی بر دیدگاه بدبینانه و مبتنی بر جمعآوری دادههای واقعی و سناریوهای پیشرو مطرح شده است.
ویروس کرونا چقدر خطرناک است؟
هرچند این روزها بحث بیماری کرونا به یک خبر مهم در جهان تبدیل شده، بهتر است بدانید قدرت این بیماری آنقدرها هم که در جامعه نگرانی ایجاد کرده، زیاد نیست. این نوع از کرونا، نسبت به نسل قبلی خود مانند سارس، مرس و حتی آنفولانزا، کشندگی کمتری دارد؛ اما آنچه باعث شده است تا نگرانی از بابت این ویروس زیاد باشد، شیوع سریع و راحتتر آن است. بهگونهای که ممکن است هر یک نفر، بتواند هزاران نفر را درگیر این بیماری کند. از سوی دیگر، کرونا ابتدا با علائمی ساده شروع میشود که ممکن است فرد به آن بیتوجه باشد.»
کرونا و پیامدهای منفی روانی
«- قرانطینه و رعایت فاصله اجتماعی در زمان شیوع بیماری کرونا، احتمال ابتلا به بیماریهای روحی و روانی را افزایش میدهد. افراد قرنطینهشده در معرض ابتلا به افسردگی، اضطراب، اختلال در خواب، اختلال استرسی، ترس و وسواس فکری هستند. - هراس از ابتلا به بیماری همهگیر، احساس استیصال، بیحوصلگی، نگرانی از پیامدهای اقتصادی شیوع بیماری همهگیر و نگرانی از قحطی ازجمله عواملی هستند که موجب افزایش احتمال آسیبهای روانی میشوند. - اگر نگرانیها را دامن بزنیم، ترس بیش از حد ایجاد و سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. - اخبار و جو منفی روی خلقوخو و بروز هیجانات و احساسات منفی تأثیر خواهد داشت. - با تعطیلی مدارس و ... بسیاری از خانوادهها با چالش نگهداری از فرزندان و همچنین سرگرم کردن آنها در دوران قرنطینه روبهرو هستند.»
تحلیلی بر فرضیه بیوتروریسمی کروناویروس
با انتشار ویروس کووید19، سیلی از اظهارنظرهای مختلف از سوی اندیشمندان علوم گوناگون منتشر و این موضوع کماکان نیز ادامه دارد. جریان فکری ایجاد شده درباره این موضوع را میتوان به سه دسته کلی تقسیمبندی کرد: 1- ماهیت و چگونگی ایجاد این ویروس 2- وضعیت راههای مقابله با این پدیده و جلوگیری از گسترش آن 3- دوران بعد از ویروس کرونا. درباره ماهیت و چگونگی ایجاد این ویروس، چند دیدگاه بیشتر مورد توجه قرار گرفته که در کتاب حاضر اینطور بیان شدهاند: «نگاه اول) ویروس کرونا یک ویروس تجاری مانند سایر ویروسهای ساختهشده دست بشر به جهت حفظ منافع شرکتهای داروسازی و پزشکی دنیا است. نگاه دوم) این ویروس یک سلاح بیولوژیک است که توسط برخی قدرتها برای مقابله نرم با دولتهای رقیب با گروههای تروریستی طراحی و منتشر شده است. نگاه سوم) ویروس کرونا یک بلای آسمانی بوده و در کتب و روایات مختلف در جهان از انتشار آن اطلاع و دلیل خاتمه عمر جهان یا علامتی از علائم ظهور منجی آخرالزمان است و برای اثبات آن دلایل و شواهد مختلف اعم از پیشگویی و تفاسیر انجیل، تورات گرفته تا اعجاز عددی قرآن و ... را میتوان آورد.
نگاه چهارم) این ویروس یک طرح آزمایشگاهی بوده که به دلایل ناخواسته از مرکز آزمایشگاهی خارج و غیرقابل کنترل در جهان انتشار یافته است. نگاه پنجم) این ویروس بهصورت هدفمند طراحی و علت انتشار آن، سناریوی کاهش جمعیت جهان تا مرز 500 میلیون نفر با نگاه مادی به موضوع حیات بشر است. این گروه اعتقاد دارند که اصل این سناریو سالهای قبل توسط برخی اندیشمندان ماتریالیسم غربی مطرح و در آن قید شده فقط 4 درصد از جمعیت حال حاضر زمین، موثر و مولد بوده و مابقی از حاصل تلاش و رنج و سرمایه این تعداد محدود بهرهبرداری میکنند و نفع و فایدهای برای کره خاکی ندارند، بلکه با افزایش تعداد آنان، مشکلات مختلفی مانند آلودگی محیط زیست و ترافیک و ... نیز ایجاد شده است.»
نخستین چاپ کتاب «جستاری درباره عصر کرونا» در 152 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه به بهای 50 هزار تومان از سوی انتشارات شهر یاس با حمایت اندیشکده روابط بینالملل و همکاری موسسه احیاء صنایع نرم آینده، راهی بازار نشر شده است.
نظر شما