سه‌شنبه ۷ تیر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۶
یکی از بخش‌های جدایی ناپذیر میراث ایرانی زبان، ادب و فرهنگ کوردی است

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از بخش‎‌های جدایی ناپذیر و صفحات پرافتخار در میراث ایرانی زبان، ادب و فرهنگ کوردی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان‌غربی، اختتامیه جشنواره تئاتر خیابانی استانی ناله شکینه، عصر روز دوشنبه (6تیرماه) با حضورسید محمدهاشمی، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا نوروزی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی در سالن سردار شهید قاسم سلیمانی برگزارشد.

سید محمد هاشمی، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ابتدای سخنان خود گفت: ما امروز در آستانه هفتم تیر هستیم که یادآور دو واقعه تلخ در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است؛ اول انفجار دفتر حزب جمهوری و شهادت شهید آیت الله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران باوفای ایشان و همچنین فاجعه غم انگیز بمباران شیمیایی و ناجوانمردانه مردم سردشت، یاد و خاطره ی شهدا و جانبازان این دو واقعه را گرامی می داریم.
 
معاون وزیر ارشاد در ادامه افزود: یکی از بخش‌های جدایی ناپذیر و صفحات پر افتخار در میراث ایرانی ما، زبان، ادب و فرهنگ کردی است، اینگونه جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و رویدادها که در جای جای کشور ما برگزار می‌شود در جهت تقویت خرده فرهنگ‌های بومی موثر است که این مهم از سیاست‌های قطعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
 
وی ادامه داد: جشنواره‌های مشابه این جشنواره که ما امروز در خدمت دوستان هستیم، دو ثمره مهم دارد؛ اول آنکه توجه به استان‌ها و شهرستان‌ها است و این از سیاستهای ضروری و بسیار مهم است و باید مورد توجه همه مدیران قرار گیرد.

این مسئول گفت:  ما هرچه تمرکز زدایی کنیم بیشتر سود خواهیم کرد، ظرفیت‌ها فقط در مرکز جمع نیستند و در گوشه گوشه کشور از استانها و شهرها تا شهرستانها و روستاها از ظرفیت‌های مستعد و توانمند پر است، هر چه بیشتر در این زمینه سرمایه گذاری کنیم سود بیشتری دریافت خواهیم کرد. بسیاری از سرمایه‌های فرهنگی و هنری امروز ایران زمین از دل همین شهرستان‌ها و روستاها بلند شده اند که امروز مایه افتخار ایران و ایرانی شده اند.
 
معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: ثمر دوم اینگونه رویدادها، مسئله نیروی انسانی و کشف استعدادهای جوان و نوجوان است، مسئولیت‌ها و مدیریت‌ها همگی گذرا است و آنچه می‌ماند کشف، تقویت و تربیت نیروی انسانی مستعد و توانمند است که به عنوان باقیات الصالحات برای مدیران باقی خواهد ماند.
 
سید محمد هاشمی در ادامه با اشاره به جشنواره تئاتر خیابانی ناله شکینه تاکید کرد: از مسئولان استانی خواهش دارم که این رویداد را رها نکنند و پس از برگزاری این اختتامیه سرمایه گذاری بر روی نیروهای مستعد شناسایی شده در این جشنواره را ادامه دهند.  اینگونه رویدادها نیازمند یک دبیرخانه پویا و فعال است که با ظرفیت ها، شرکت کنندگان و علاقمندان در ارتباط مستمر باشد.
 
افشین ناصری، دبیر اولین  جشنواره استانی تئاتر خیابانی ناله شکینه بوکان گفت: اجراها از صبح روز شنبه (4 تیرماه) در بوکان آغاز شد و ظهر روز دوشنبه (6 تیرماه) به پایان رسید.

وی افزود: با نظر هیئت بازبینی آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره، ۱۲ گروه نمایشی از آذربایجان‌غربی به بخش مسابقه این جشنواره راه پیدا کردند که برای اولین بار  در هفت روستای پرجمعیت و نزدیک به شهر بوکان به اجرای تئاتر خیابانی خواهند پرداخت.

وی در ادامه به معرفی اعضای هیئت داوران پرداخت و گفت:  « پژمان شاهوردی»، « رامین راستی» و « بابک لطفی خواجه پاشا» اعضای هیئت داوران نخستین جشنواره استانی تئاترخیابانی نالشکینه بوکان هستند.
 
این مسئول بیان کرد: همزمان پژمان شاهوردی ورکشاپ ۱۲ ساعته با موضوع طراحی فضا و بازیگری خیابانی برگزار می شود و به شرکت کنندگان در این دوره گواهی معتبر اهداء می‌شود.

وی ادامه داد: در این سه روز نمایش‌های راه یافته به بخش مسابقه از ساعت 19 تا 21:20 دقیقه در پارک ملت و همزمان در طول روز در پارک دانشجو، پارک ملت، اداره برق، اسلام آباد، چهارراه شهربانی و  بلوار کردستان اجرا گردید.

ناصری گفت: گروه‌های نمایشی در کوسه، کهریزه، حمامیان، اینگیجه، گل بهی، ناچیت اجرا داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها