رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت استاد میرزاحسین کریمیمراغهای، شاعر سرشناس و برجسته خطه آذربایجان و ایران را تسلیت گفت.
«إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ، قلب شاعرِ عارف، خاستگاه مهر و صفاست و برای مردمش میتپد، در جایی با شجاعت پیشقراول قیام علیه تاریکی است، زمانی هم نغزگو و طناز، مردم را نه سرگرم که با لطایفی به فکر فرو میبرد و آنی در صف اصحاب آلالله، مرثیه میگوید و داغ آه به دل مینشاند.
کمتر شاعر معاصری را میتوان یافت که اینگونه متبحر و متخلق و متعهد دهها هزار بیت سروده باشد. از این مناظر، دریغاگوی فقدان شاعر و ادیب فرزانه، مرحوم استاد حسین کریمی مراغهای هستیم.
با نیازها و دردهای مردم آشنا بود و شعرش را به خدمت رفع مسائل مردم کوچه و بازار درآورد. در واقع او برای مردم ماند و در مسیر روشنگری، آزاداندیش و سختکوش لحظهای در حمایت از انقلاب اسلامی باز نایستاد و نام خود را در جرگه هنرمندان نیکاندیشِ خستگیناپذیر، جاودان ساخت. با افسوس فراوان، این شاعر خوشقریحه و ادیب فرهیخته اکنون در میان ما نیست ولی آثار او خاطرهآفرین و ارزشمند خواهند ماند و برای تاریخ خودنمایی خواهند کرد.
مصیبت درگذشت ایشان را به خاندان محترم، دیار هنردوست مراغه و خطّه آذربایجان عزیز همچنین جامعه فرهیختهی شعر و ادبیات کشور تسلیت میگویم و دعا میکنم روح ایشان که منوّر به نور خادمی مکتبثارالله است با صالحان امت محشور شود.»
استاد میرزاحسین کریمیمراغهای دارای نشان درجه یک هنری است و گواهینامه هنری درجه یک شعر آیینی کشور طی سال ۱۳۹۹ به پاس ۸۹ سال فعالیت شعری به وی اعطا شد. اعطای این نشان هنری به پاس سرودن بیش از ۳۵۰ هزار بیت شعر اجتماعی، طنز، مداحی و مرثیه از سوی این شاعر بلند آوازه آذربایجان به وی تعلق گرفت.
استاد کریمیمراغهای، متولد ۱۳۱۰ در مراغه و ساکن این شهر بوده و ادامهدهنده سبک سنتی و کلاسیک شعر بود که بیشتر در اشعار طنزش از رسم و رسوم زمان خود انتقاد میکرد.
اکثر اشعار وی هرچند به ترکی آذربایجانی سروده شده است ولی به علت مقید بودن به سبک قدیم و اوزان شعری، با تعبیرات و اصطلاحات عربی و فارسی بسیاری آمیختگی دارد. وی که شاعر سرشناس و برجسته خطه آذربایجان و ایران بود، پس از طی یک دوره بیماری ۲۰ بهمن ماه چشم از جهان فروبست.
نظر شما