یکشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲
هدف از انتشار کتاب ارزش‌آفرینی به صنایع‌دستی است/ معرفی آثار ۱۵۰ هنرمند برجسته در «هنر دست تهران»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران ادامه داد: یکی از دغدغه‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جمع‌آوری مکتوب و معرفی آثار هنرهای سنتی و صنایع‌دستی استان تهران بود که خوشبختانه در همین رابطه کتاب «هنر دست تهران» تولید و منتشر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا مراسم بزرگداشت روز جهانی و هفته صنایع‌دستی با حضور سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور، علی طلوعی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث‌فرهنگی، علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور، تعدادی از نمایندگان مجلس، جمعی از مدیران، فعالان حوزه صنایع‌دستی، صنعتگران، پیشکسوتان و سرمایه‌گذاران این حوزه در محل سالن آمفی‌تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: حضور من در این جلسه ادای احترام به هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و تمام افرادی است که در این مراسم حضور دارند. هنرمندان صنایع‌دستی مایه افتخار ما هستند و ما اگر افتخاری داریم، افتخار خدمتگزاری به مردم است. از تلاش‌های همه همکارانم در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از جمله خانم جلالی معاون صنایع‌دستی تشکر می‌کنم. من بارها گفته‌ام که باید در کشور پدری کرد تا مشکلات حل شود و در حوزه صنایع‌دستی شاهد مادری کردن خانم جلالی هستیم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت اضافه کرد: جا دارد از توجه رئیس جمهور شهیدمان تشکر کنم. ایشان واقعاً به صنایع‌دستی اهمیت می‌داد و هرجایی که لازم بود، مرحوم آقای رئیسی جلوتر از ما مسائل را پیگیری می‌کرد و هرجا لازم بود دستورات را صادر می‌کرد. در دهه‌های گذشته به ماموریت‌های این وزارتخانه نگاه دست دوم وجود داشت. اما اکنون نگاه به ماموریت‌های این وزارتخانه نگاه درجه یک است و این به خاطر نگاه ارزشمند رئیس‌جمهور دانا و توانمند ایران بود. من یک بار در جلسه هیئت دولت به آیت‌الله رئیسی گفتم اگر می‌خواهیم صنایع‌دستی رونق بگیرید باید زمینه صادرات را فراهم کنیم و هر فرد بتواند به راحتی محصولات صنایع‌دستی خود را از مرز عبور دهد و صادر کند.

نگاه ارزشمند رییس‌جمهور شهید به حوزه‌های مأموریتی وزارت میراث

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: در این باره موانعی مثل پیمان‌سپاری ارزی داشتیم اما به همت رئیس‌جمهوری و حمایت آن شهید و دفاع ایشان، رفع پیمان‌سپاری ارزی انجام شد. این‌ها همه با نگاه آیت‌الله رئیسی داشتند برطرف شده است. خوشبختانه زیرساخت‌ها تقویت شده و کارهای خوبی صورت گرفته است. به عنوان مثال بیمه ۱۰ هزار هنرمند صنایع‌دستی انجام شده است. اما بازهم باید کار کرد و صنایع‌دستی آنقدر باید رونق بگیرد که صاحبان کارگاه‌ها خودشان بتوانند هنرمندان را بیمه کنند تا شاهد رونق تولید باشیم.

باید کارهای نوآورانه انجام دهید

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اهمیت حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی خطاب به آنان افزود: من شاگرد هنرمندان صنایع‌دستی هم نیستم. شأن من خدمتگزاری به هنرمندان صنایع‌دستی است. اما بدانید که سلایق مردم و جوان‌ها عوض شده و باید کارهای جدید و نوآورانه و خلاقانه تولید شود. ضمن اینکه محصولات صنایع‌دستی نیز باید کاربردی باشد.

ضرغامی همچنین با اشاره به دستور رئیس‌جمهور شهید در خصوص احداث بازارچه صنایع‌دستی در ابتدای شهرها، یادآور شد: برخی از فرمانداران این اقدام را انجام داده‌اند اما متاسفانه تعدادی از فرمانداران هنوز در این باره اقدام نکرده‌اند. فرمانداران ما در این باره باید همکاری داشته باشند تا شاهد رونق تولید صنایع‌دستی در این شهرها باشیم.

هدف از انتشار کتاب ارزش‌آفرینی به صنایع‌دستی است/ معرفی آثار ۱۵۰ هنرمند برجسته در «هنر دست تهران»

به حوزه صنایع‌دستی بدهکار هستیم

پرهام جانفشان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران در این مراسم در سخنانی گفت: صنایع‌دستی تلفیق هنر و صنعت است که عمدتاً در اشتغال خانگی و نیز در اشتغال جامع کشور تاثیرگذار است. صنایع‌دستی بخش مهمی از این وزارتخانه است. استان به ظاهر یک استان صنعتی است اما شاید برای هم جالب باشد که در استان تهران ۱۷۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستند و یک سوم صادرات صنایع‌دستی به این استان تعلق دارد. ۱۵ هزار هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی شناسنامه‌دار در استان تهران فعالیت دارند.

جانفشان ادامه داد: در دولت سیزدهم، سعی کردیم کارهای جدیدتری در استان تهران انجام دهیم که خوشبختانه یکی از کارهای مهم پرداخت ۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع‌دستی است. ضمن اینکه راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع‌دستی یکی دیگر از کارهای مهم در این استان به شمار می‌رود. یک خانه تاریخی نیز به میراث‌فرهنگی استان تهران اهدا شد و بنابر وصیت مالک این خانه تاریخی، این محل به یک مرکز مهم آموزش صنایع‌دستی تبدیل شد و اکنون سه سال است که در این خانه تاریخی آموزش‌های رایگان به علاقه‌مندان ارائه می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران ادامه داد: یکی از دغدغه‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جمع‌آوری مکتوب و معرفی آثار هنرهای سنتی و صنایع‌دستی استان تهران بود که خوشبختانه در همین رابطه کتاب «هنر دست تهران» تولید و منتشر شد. این کتاب را به این علت منتشر کردیم که احساس می‌کردم به حوزه صنایع‌دستی بدهکار هستیم. هدف ما از انتشار این کتاب ارزش‌آفرینی به صنایع‌دستی است.

۲۰ خرداد روز جهانی صنایع‌دستی نام‌گذاری شده و به مناسبت روز جهانی و هفته صنایع‌دستی، ۴۵۰ برنامه در استان‌های مختلف کشور اجرایی می‌شود.

برنامه‌های گرامی‌داشت روز جهانی و هفته صنایع‌دستی از روزگذشته در مشهد و از جوار بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا علیه‌السلام، به صورت رسمی آغاز شد.

هدف از انتشار کتاب ارزش‌آفرینی به صنایع‌دستی است/ معرفی آثار ۱۵۰ هنرمند برجسته در «هنر دست تهران»

رونمایی از کتاب «هنر دست تهران»

در این مراسم همچنین کتاب هنردست تهران رونمایی شد. این کتاب به معرفی مهمترین رشته‌های صنایع‌دستی تعدادی از هنرمندان شاغل در استان تهران می‌پردازد.

در این کتاب آثار ۱۵۰ هنرمند برجسته استان تهران معرفی و منتشر شده‌اند. جلد اول این کتاب اکنون منتشر شده و جلدهای دیگری از این کتاب نیز در ماه‌های آینده منتشر خواهد شد.

در مراسم گرامیداشت روز جهانی و هفته صنایع‌دستی همچنین ۶۰ سالگی تشکیل شورای جهانی صنایع‌دستی از اساتید منتخب در برنامه داوری استادان منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی شهر دونگ یانگ کشور چین و عوامل سریال «نون خ» تجلیل شد.

از فاطمه سیدی (پته‌دوزی)، بهروز سیف‌الهی (نقاشی روی چرم)، داداش مهرآوری (نقاشی روی شیشه)، سعید پوزش (معرق چوب)، سارو مقرچیان (قلمزنی روی نقره) از استان تهران و محمد بینوا (زری‌بافی) از استان اصفهان، امین سلطان خواه (سوخت چوب) از خراسان رضوی و منصور حافظ پرست (قلمزنی فلز) از استان اصفهان به عنوان اساتید منتخب شورای جهانی صنایع‌دستی تجلیل شدند.

همچنین در بخش دیگر این مراسم از مهدی فرجی تهیه‌کننده سریال «نون خ»، صهبا شرافتی بازیگر، کاظم نوربخش بازیگر و جمشید اقبال‌پور سرمایه‌گذار حوزه صنایع‌دستی تجلیل شد.فرجی این سریال را به هنرمندان گمنامی که در نقاط محروم کشور کار می‌کنند تقدیم کرد و افزود: در این سریال به دنبال اهدافی در تحقق ماموریت‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بودیم.

او به نظرسنجی صدا و سیما از بین افرادی که سریال «نون خ» را دیده و ندیده‌اند اشاره و تصریح کرد: ۶۸ درصد معتقد بودند از ظرفیت صنایع‌دستی در پیشرفت کشور استفاده نشده و ۷۲ درصد برای دیدن جاذبه‌های سیستان و بلوچستان به ویژه چابهار ابراز تمایل کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها