به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، کتاب «زیر پوست زیباکدهها» حاصل خرده روایتهایی است که به خطرات و آسیبهای وارد شده به جسم بانوان به دلیل اقدامات انجام شده برای زیباتر شدن، میپردازد.
در مقدمه این کتاب به قلم نویسنده نوشته شده است:
«همه ما در زندگیمان هفت قلم آرایش را شنیدهایم. درگذشته هفت قلم آرایش یا «هفت وند» به هفت جز گفته میشد که زنان برای آرایش خود استفاده میکردند. اولین قلم «سرخاب» که برای خوشرنگ کردن گونهها و لبها، دومین قلم «سرمه» که برای کشیدن به چشم به جای خط و سایه استفاده می شد. سومین قلم «سفیدآب» که کاربردش برای آرایش پوست صورت و بدن به جای استفاده از کرم پودر و چهارمین قلم «خال» که برای زیباترکردن صورت و در کنار لب قرار میدادند و پنجمین قلم «حنا» که برای رنگمو و ناخن گذاشته میشد و ششمین قلم «گردطلایی» رنگ بود که به مو میمالیدند و هفتمین قلم «وسمه» مادهای سیاهرنگ برای آرایش، پیوست دادن ابرو و قرینه ساختن چشمها به کار میرفت. مجموعه کاملی از لوازم آرایش زنان در گذشته بود و این وسایل آرایش را هم هرکسی نمیتوانست بخرد در مراسم خاصی و مجالس باشکوه استفاده میشد.
دیدن بنر تبلیغاتی بزرگ آرایشگاهها درجای جای شهر مرا دارنده این موضوع کرد که شنونده قصههای انسانهایی باشم که زیبایی درون را نمیبینند؛ فرصتی بود که به آرایشگاهها بروم و با افرادی مواجه شوم که روایتی در سیهشان نهفته بود و برای هرچه زیباترکردن خود متحمل چه دردهایی شدند. از کنار این انسانها نمیتوانستم بدون عکس العمل رد شوم. از آرایشگاه جنوب شهر گفته تا به آرایشگاههای مجلل رفته که اکثرشان به نام مدیریت آرایشگاه یا آکادمی زیبایی به ثبت رسیده است…»
در پشت جلد کتاب نیز نوشته شده است:
مهین میگوید: «میبینم که شجاع شدی، آخر این غلامحُسن را راضی کردی» لبخندی از پشت ماسک حواله مهین میکنم. میگوید: «حالت خوبه؟ استرس نداری؟ فیبروز یا میکرو یا هاشور و… بکنی کمی درد دارد. آستانه تحملت باید کمی بالا ببری». من هیچوقت پایم را به این آرایشگاهها باز نشده. از اولین روز ازدواج تا این پنج سال زندگی مشترک. همان آرایشگاه خاتون سرکوچه بود که میرفتم. آرایشگاه ساده که به جای در، پرده آویزان بود و رویش نوشته شده بود «ورود آقایان ممنون».
کتاب «زیر پوست زیباکدهها» به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین و توسط انتشارات کمینه، با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و به قیمت ۱۵۰ هزار تومان به چاپ رسیه است.
مدیر هنری و طراح گرافیکمحمد رزاقی، طراح جلد: امیرحسین کاسهچی، صفحه آرا مهدیه خسروانی است.
نظر شما