به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با توجه به وقایع این روزهای خاورمیانه و اقدامات وحشیانه رژیم منحوس صهیونیستی، مجمع ناشران انقلاب اسلامی بخشی از کتابهای مهم با موضوع داعش وگروه های تکفیری را برای آشنایی بیشتر مخاطبان با این گروهک تروریستی گردآوری کرده و به مخاطبان ارائه میکند:
این خانه فروشی نیست
نویسنده: مهدیه داودی
انتشارات: مکتب حاج قاسم
کتاب «این خانه فروشی نیست» حکایت آزادسازی شهر «آمرلی» عراق از محاصرۀ سیصدوشصت درجهای داعش با عکسهایی از «سعید فرجی» و روایت «مهدیه داوودی»، است که توسط انتشارات مکتب حاج قاسم منتشر شده است.
کتاب «این خانه فروشی نیست» ماجرای حصر ۸۳ روزه شهر آمرلی است. یک شهرک شیعه نشین که در سال ۱۳۹۳ توسط نیروهای تکفیری داعش در یک محاصره کامل درآمد و مردم این شهر هیچگونه دسترسی و راه خروج از شهر نداشتند. با حماسه رزمندگان این شهر داعش نتوانست به داخل شهر ورود پیدا کند اما با بارش بیامان خمپاره و حمله ماشینهای انتحاری به شکل جدی شهر را در خطر سقوط قرار دادند. در اینجا بود که ناگهان یک قهرمان پا به عرصه میدان گذاشت. این قضیه یکی از شاهکارهای حاج قاسم سلیمانی در دوران مبارزه با داعش است که شجاعانه خود را با هلی کوپتر به داخل این شهر محاصره شده رساندند و با هماهنگ سازی نیروهای مردمی و اجرای یک طرح عملیاتی با نیروهای حشدالشعبی در آخرین لحظات به داد این مردم مظلوم رسیدند و دشمن را از اطراف شهر بیرون کنار زدند و مردم در تاریکترین لحظات عمرشان رنگ امید را دیدند و بوی حیات و پیروزی را استشمام نمودند. در این کتاب با روایت مهدیه داوودی و عکسهای ماندگار سعید فرجی همراه میشویم تا ماجرای این روایت دفاع جانانه از این شهر را شاهد باشیم و یکی دیگر از صفحات درخشان کارنامه شهید حاج قاسم را به استناد تصاویر به نظاره نشینیم.
صبح شام
نویسنده: محمدمحسن مصحفی
انتشارات: سوره مهر
«صبح شام» از محمدمحسن مصحفی، روایتی از بحران سوریه است که از خاطرات دکتر حسین امیرعبداللهیان به رشته ی تحریر درآمده است. سابقه ی روابط دیپلماتیک میان تهران و دمشق به میانه های دهه ی بیست شمسی بر می گردد و از همان سال ها تا به امروز، می توان دید که ارتباط میان دو کشور ایران و سوریه، هیچ گاه بر مبنای دشمنی نبوده است.
در کتاب «صبح شام» که از خاطرات دکتر حسین امیرعبداللهیان استخراج شده، روایتی از بحران سوریه در سه بخش مطرح می شود. در بخش نخست، بیداری جهان اسلام و عرب و مقابله هایی که با آن رخ داد، سواستفاده هایی که از ایجاد شکاف میان شیعه و سنی صورت گرفت، انگیزه های اقتصادی آمریکا برای مداخلات نظامی و اهداف او از ترویج دموکراسی در جهان عرب، تفاوت میان اعتراضات سوریه و سایر کشورهای عربی، تلاش های سیاسی صورت گرفته میان تهران و دمشق، طرح چهارماده ای ایران، فشارهای روانی سنگین بر دمشق، منافع کشورهایی نظیر عربستان سعودی، قطر و ترکیه از بحران سوریه، مواضع و رویکرد روسیه و چین در قبال بحران سوریه، کمک های بشردوستانه ی ایران و ایضا کمک های مستشاری در حوزه ی اجتماعی و سیاسی، تقسیم بندی گروه های معارض و تروریستی، ضرورت عملکرد مدافعین حرم و جمع بندی وضعیت سوریه بعد از بحران مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش دوم به تلاش های دیپلماتیک و سفرهایی که در ارتباط با تحولات منطقه صورت گرفته، پرداخته است و بخش سوم کتاب «صبح شام»، نقش بی بدیل سردار سلیمانی در کنترل بحران سوریه و تامین امنیت ایران و سایر کشورهای منطقه را به تصویر می کشد.
رستاخیز داعش
نویسنده: ویلیام مککنتس / مترجم: حامد قدیری
انتشارات: اسم
«رستاخیز داعش» اثر ویلیام مک کنتس، اثری تحلیلی پیرامون تاریخ، راهبرد و رویکرد آخرالزمانی دولت اسلامی (داعش) است.
ویلیام مک کنتس دکترای مطالعات خاورمیانه دارد و روزگاری هم مشاور وزارت خارجۀ آمریکا بودهاست، اما مهمتر از آن، بنیانگذار و یکی از سردبیران سایت «جهادیکا» است که بهصورت تخصصی در زمینۀ جهادیهای تندروی اهل سنت کار میکند و همۀ اسناد و مدارک و بیانیههای مربوط به این گروهها را جمعآوری و ترجمه کرده و در اختیار عموم قرارمیدهد. مککنتس به طور پیوسته در حوزۀ جهادیهای تندرو، و بهخصوص داعش، مطالعه و تحقیق میکند.
این کتاب از ظهور داعش روایت میکند و در دل آن، ما را با اندیشۀ داعشیها آشنا میکند. مککنتس در این کتاب دو نکتۀ اساسی را بازگو کرده است: اول آنکه داعش بر موج انتظارات آخرالزمانی و موعودگرایانۀ مسلمانان سوار شده و اهداف خودش را پیش میبَرد. دوم آنکه داعش تشکیلاتی مجزا از القاعده است و رویکردش به جهاد، قیام و خلافت، زمین تا آسمان با رویکرد القاعده فرق میکند.
داعشی و عاشقی
نویسنده: مجید ملامحمدی
انتشارات: بهنشر
کتاب «داعشی و عاشقی» نوشته مجید ملامحمدی است. این کتاب را انتشارات به نشر منتشر کرده است.نویسنده موقعیت داستان را در کشور عراق با شخصیتهای خارجی خلق کرده است و در این کار بسیار توانا بوده است. دو جوان یکی دختر عرب به اسم زیبا و دیگری پسری اروپایی به اسم جوزف که هر دو داعشی هستند برای عملیاتی انتحاری به مسیر پیادهروی اربعین آورده میشوند.
حکایت دریای پرتلاطم مودت و دوستی حضرت ابا عبدالله و توجه ایشان به زائرینشان مخصوصاً به زائرین پیاده اربعین است که حتی دشمنان حضرت را در بر می گیرد. داعشی و عاشقی داستان دو جوان داعشی یکی دختری به نام زینا و دیگری پسری اروپایی به اسم جوزف است.ماموریت آنها عملیات انتحاری در بین زائران اربعین است. آن دو از آموزه های داعش یاد گرفته اند که خشن و تندخو باشند. هرکه را که دشمنشان است از سر راه بردارند و با هیچکس مدارا و محبت نداشته باشند و برای گسترش عقاید خود دست به هر کار خوفناک و ناجوانمردانه ای بزنند. اما در مسیر پیاده روی کربلا، از دین خدا و مکتب اهل بیت (علیهم السلام) چیزهای دیگری می بینندکه بر خلاف عقایدشان است.
کتاب داعشی و عاشقی خط شکنی در مورد رمان با موضوع داعش است، نویسنده در این کتاب خودش را درگیر فرم نکرده است، او به سراغ ساخت شخصیت رفته است و شخصیتهای متفاوت و عمیقی خلق کرده است و خواننده را با خود با آنها همراه میکند.
ماهرخ
نویسنده: مهشید اسماعیلی
انتشارات: خط مقدم
«ماهرخ» دربردارنده خاطرات سیده ماهرخ حسینی از درگیریهای سوریه است. خاطراتی که در سه بخش مجزا، زندگی او را روایت میکند. روایت نویسنده از زندگی ماهرخ از روزهای وطن آغاز میشود، او که آرزوی زندگی در کشوری اروپایی در سر میپروراند، در اثر یک اتفاق اجباری، سر از سوریه و دمشق درآورده و جنگ سوریه را با تمام اتفاقات شیرین و تلخ به چشم دیده است.
در کتاب «ماهرخ» مهشید اسماعیلی، کتاب زندگی زنی را پیش رویمان میگشاید که بعد از ۲۰ سال زیست در کنار مردم عرب سوری، جزئی از آنها شده است. او که در آغاز جوانی پایش به دمشق رسیده، در میانه جوانی جنگ داخلی سوریه را دیده و در روایت خود، به خوبی و با روایتی زنانه برای مخاطب، دلایل آغاز آن جنگ را بیان میکند و از نگاهی متفاوت مردمان و جنگ سوریه را به ما مینمایاند.
راوی، در عمق جنگ سوریه حاضر است، آنجا که از جیشالحر میگوید و یا از زندگی یک سال و نیمه از زندگی سخت و طاقتفرسا در حصار جبههالنصره. او یک زن است که جنگ و کشتار و خرابی را خارج از مرزهای ایران تجربه کرده، برای حفظ اصالت و شرافتش، با شجاعت غیورانۀ یک ایرانی جنگیده، ناامید شده، گاه شکست خورده، اما در نهایت توانسته خود و فرزندانش را به سلامت از آن جنگ برهاند و روحیۀ صبوری و استقامت ایرانیان را یکبار دیگر به همگان نشان دهد.
سیده ماهرخ حسینی در این کتاب، از زندگی سی و هفت سالۀ خود میگوید و تجربۀ زندگی در ایران و سوریه را با مخاطب به اشتراک میگذارد. از ایران میگوید تا دمشق و جنگهایی که از آشوبهای خیابانی آغاز شد و به کشته شدن و آوارگی هزارها تن انجامید و در همۀ این روایتها، چهرهای توانا و اصیل از یک زن ایرانی را به تصویر کشیده است.
مارو پله
نویسنده: فائقه میرصمدی
ناشر: شهید کاظمی
کتاب مار و پله، داستان زندگی ادمین کانال داعش در ایران، نوشته فائقه سادات میرصمدی است و در انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است. تا حالا کتاب های متنوعی درباره اعضای گروهک داعش نوشته شده؛ ولی هیچکس از ادمین کانال های داعش که در ایران فعالیت می کرد، خبری ندارد. کسی نمی داند این ادمین می تواند یک زن بیست و چند ساله باشد، زنی که مادر دو سه تا بچه قد و نیم قد است. زنی که با دو بچه راهی افغانستان شده، مدتی آنجا زندگی کرده و بعد دست بچه هایش را گرفته و از سرزمین داعش فرار کرده و برگشته است به ایران.
«مار و پله» روایت جذابی از زندگی «خانم ادمین» است، عنصر پیوستی گروهک داعش! زنی که از صحنه های دلخراش کشتار داعش، لذت می برد و فکر می کند دیدن اجرای حکم دین، خوب است. زنی که وقتی دستگیر می شود، اعترافات جالبی درباره امیران داعش مطرح می کند.
دیپورت
نویسنده: علی اسکندری
انتشارات: سوره مهر
کتاب، روایت زندگی پیمان امیری یکی از صدها جوانی است که تصمیم میگیرد به خاطر مشکلات کاری و درآمد و به امید زندگی بهتر به آلمان مهاجرت کند اما در خلال این سفر پیشامدهای عجیبی را تجربه میکند، در سوریه اسیر میشود و در نهایت با رشادت مدافعان حرم آزاد و به کشور دیپورت میشود. عملیات نجات پیمان ماجرای جذابی است و علی اسکندری نویسنده کتاب با ظرافت خاصی اوج داستان و لحظات گرفتاری راوی در زندان را روایت کرده که مخاطب را به ادامه خواندن کتاب ترغیب میکند.
کتاب «دیپورت» در ۶ فصل نوشته شده است. در فصل اول نویسنده با ظرافت خاصی اوج داستان و لحظات گرفتاری راوی در زندان را روایت کرده که مخاطب را به ادامه خواندن کتاب ترغیب میکند. در فصل دوم در یک فلش بک سینمایی داستان روزی روایت میشود که راوی تصمیم به مهاجرت میگیرد و پس از خداحافظی عجولانه با مادر و خواهر و برادر کوچکش بدون اجازه و دیدن پدر از ایران خارج میشود.
داستان از لحظه تصمیم تا خروج از کشور، اتفاق ها و دیدارهای استانبول، دوستان و همراهان عراقی و سوری، اتفاق های یونان، بازگشت به ترکیه، انتقال به سوریه و شهر ادلب به صورت متوالی ادامه پیدا میکند تا در فصل ۶ امیری، چگونگی آزادشدنش را شرح دهد.
وتن دادم، وطن
نویسنده: مریم بصیری
انتشارات: شهید کاظمی
کتاب «و تن دادم، وطن» داستانی نوشته مریم بصیری است که در انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است. این داستان تصویری از سیطره داعش را در سوریه ترسیم کرده است و مخاطبان را به دنیایی میبرد که پر از افکار و اعمال گوناگون است.
و تن دادم وطن، داستانی جذاب و رمانی اپیزودیک است که از دوران سیطره داعش در سوریه میگوید. این داستان بیست شخصیت دارد که زندگی همگی در داستان به هم مرتبط میشود. برخی از آنها مخالف داعشند و بعضی در جبهه موافق قرار دارند. داستان ما را با ده مرد و ده زن از ملیتها و مذاهب گوناگون آشنا میکند که در مناطق مختلف تحت اشغال داعش زندگی میکنند. بعضی از آنها مدافع حرمند و برخی، ساکنان شهرهای مختلف سوریه.
مریم بصیری برای نوشتن کتاب «و تن دادم وطن»، عکسها و مستندهای بسیاری از این گروهگ خشونتطلب دیده است. او بیش از هفتاد کتاب را که خاطرات شهدای مدافع حرم و وضعیت آن روزگار سوریه را بیان کرده است، خوانده است و در نهایت این اثر را خلق کرده است.
از فرانکفورت تا رقه
نویسنده: هادی معصومی زارع
انتشارات: خط مقدم
این کتاب شامل مصاحبههایی با جهادگرایان سلفی و خانوادههای آنان است که نویسنده با صرف زمان و تلاش زیاد، توانسته است این مصاحبهها دست پیدا کند. او بهطور مستقیم با اعضای داعش همصحبت شده و تلاش کرده است تا از زندگی و باورهای آنان درک کاملی پیدا کند. نویسنده در این کتاب، علاوه بر مطالعات کتابخانهای، به صورت میدانی نیز با جهادگران سلفی دیدار و گفتگو کرده است. او در تلاش برای درک عمیقتر از این جنبشها، به دستآوردن دیدار و شنیدار مستقیم از افراد مرتبط با داعش بوده است. هادی معصومی زارع، پژوهشگر مطالعات بینالملل است که حضور میدانی فعالی در بحرانهای اخیر در عراق، سوریه و لبنان داشته و تلاش کرده است تا از فراخور مشاهده و مشارکت مستقیم در تحولات این مناطق به درک صحیحتری از آنها برسد. این کتاب مناسب برای کسانی است که به دنبال درک عمیقتر از جنبشهای جهادگرایی سلفی و داعش و تحولات جامعهشناختی در عراق هستند.
باغ های معلق
نویسنده: سمیه عالمی
ناشر: شهید کاظمی
باغهای معلق روایت ساده هفت زن سوری در شهر «نبل و الزهراء» است که چهار سال محاصره توسط مسلحین را تجربه کردهاند. روایتهایی گرچه واقعی، تلخ و گزنده اما تجربههایی را بههمراه دارد که مخاطب میتواند بیش از پیش قدر لحظهلحظه عمرش را بداند.
«باغهای معلق» روایتی است مکتوب به قلم زنانی زخمخورده از جنگ سوریه که یک روز چشم بازکردهاند و دیدهاند هیچچیز زندگی مثل قبل نیست. این زنان یکباره با تغییر نقشها روبهرو شدند. در لحظه باید تصمیم میگرفتند از امروز بهبعد پرستار، امدادگر یا مسئول تدارکات، راننده و یا حتی مسئول کفنودفن جنازهها و نگهبان خانهها باشند؛ چون جنگ آنها و همۀ هستیشان را «محاصره» و مسیر زندگیشان را عوض کرده بود.
زخم روی زخم
نویسنده: محمود جوانبخت
انتشارات: جام جم
«زخم روی زخم» نوشته محمود جوانبخت، نویسنده و روزنگار، روایت زخمهای مردمان ترکمان شیعه عراق است که از وقتی به یاد دارند در عراق بلاخیز زخمخوردهاند و میخورند و آخرینش زخمی بود که داعش بر این مردم زد.
وقتی داعش با انتشار ترس، روستا به روستا شهرهای سوریه و عراق را تسخیر میکرد، مناطقی از شمال عراق دست به مقاومتی حیرتانگیز زدند که غیرت و روحیه بازپس گرفتن وطن را در قلب همه زنده کرد. «زخم روی زخم» روایتی مستند از ایستادگی همین مردم است، مردمان شیعه ترکمن در منطقهای با نام زیبای «آمرلی».
این کتاب شرحی است از دیدهها و شنیدههای نویسنده از سفرهایی که به مناطق ترکماننشین عراق در زمان جنگ با داعش به قصد ساختن فیلم مستند داشته که با درک و فهمی از وقایع و حوادث در دومین دهه از قرن بیست و یکم در عراق آمیخته شده است.
در همسایگی گلوله ها
نویسنده: رضا کریمی صالح
انتشارات: شهید کاظمی
کتاب در همسایگی گلولهها روایتی مستند و خواندنی از رشادتها و رنجهای مردم شجاع و مظلوم فوعه و کفریا در سه سال محاصره توسط جریان تکفیری است. حدود ۴ سال پس از شروع بحران در کشور سوریه دامنه جنگ به شهرهای شیعهنشین فوعه و کفریا کشیده شد. گروههای تروریستی که در سوریه و با پشتیبانی تمام عیار کشورهای غربی فعال شده بودند برایشان کشتار مسلمان و غیر مسلمان هیچ فرقی نداشت. در برخورد با شیعیان سوریه، خوی وحشیانه خود را بیش از هر زمان دیگری نشان دادند و در مقابل دیدگان سازمانهای حقوق بشر فجایع انسانی زیادی را در شهرهای فوعه، کفریا، نبل و الزهرا رقم زدند. کتاب در همسایگی گلوله ها به قلم رضا کریمی صالح برداشت کوچکی است از رشادتها و رنجهای مردم شجاع و مظلوم فوعه و کفریا که در خاطرات آنها پس از خروج از محاصره بیان شده است.
بوی انار و انتحاری
نویسنده: هادی معصومی زارع
انتشارات: خط مقدم
کتاب بوی انار و انتحاری که حاوی یادداشتهایی روزانه از نبرد با داعش در حویجهٔ عراق است، فراوردۀ چندین سفر عملیاتی هادی معصومی زارع به عراق، برای حضور میدانی در خط مقدم نبرد علیه گروه داعش است که در قالب روزنوشتهای جنگ مهر ۱۳۹۶ در شهر حویجه نظم و سیاق یافته است. نویسنده اما به بیان خاطرات روزانه اکتفا نکرده و از هر اتفاقی، نقبی به شناخت عمیقتر از داعش، سیاست و انسان عراقی و نسبتش با امر اجتماعی زده است. در نتیجه اثر حاضر، نه خاطرهگویی و داستانسرایی صرف است و نه پژوهش آکادمیک محض؛ رفت و برگشتی است میان هرم آتش و ترکش انتحاریها و تعاملاتی جامعهشناختی درمورد پیچیدهترین همسایهٔ ایران؛ یعنی عراق.
اینجا سوریه است
نویسنده: زهره یزدان پناه قره تپه
انتشارات: راهیار
کتاب اینجا سوریه است، اولین عنوان از مجموعه آثار ناشر در رده «زنان مقاومت – فتنه شام» است و در تلاش بوده تا صدای زنان راوی جنگ باشد. این اثر در صدد است تا فصل جدیدی در چگونگی ثبت تاریخ شفاهی بگشاید؛ فصل جدیدی که میتواند «ثبت تاریخ شفاهی در موقعیت بحران» نامیده شود، هرچند به دلیل گسترده بودن دریای روایتها، بهویژه روایتهای مقاومت در سوریه، این روایتها ناتمام هستند و روایتهای این کتاب، فقط گوشهای از صدای زنان راوی جنگ در سوریه است. زهره یزدان پناه قرهتپه، برای نگارش کتاب اینجا سوریه است، چند مرتبه به استانها و شهرهای مختلف سوریه سفر کرد و روایتهای کتاب را به ترتیب زمانی، و در دو بخش تنظیم و تدوین کرده است. بخش اول خاطرات سفر در سال ۲۰۱۷ را دربر میگیرد که با پاییز و زمستان ۱۳۹۶ مصادف شده است و بخش دوم، وقایع سال ۲۰۱۸ است که همزمان با تابستان ۱۳۹۷ است. در هر بخش از کتاب با ۱۱ فصل و همچنینی ضمیمهها و تصاویری از وضعیت مردم و مناطق مختلف سوریه روبهرو هستیم که نگاه نویسنده را به سوریه به ما نشان میدهد. این روایتها صدای زنانی است که راوی جنگ هستند و در این میان دیده نمیشوند.
نظر شما