به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اسماعیل امینی، شاعر و پژوهشگر در جلسه نقد و بررسی مجموعه شعر «گریزگاه» اثر فاطمهسادات طبایی که ۱۱ دی به میزبانی خانه اندیشمندان علوم انسانی و همکاری بنیاد استاد شهریار برگزار شد، عنوان کرد: رویدادهایی مانند جشنواره شعر فجر اگر با امکانات و فراگیری بیشتر برگزار شود مؤثرتر است. از جمله تعدد مراجع داوری و در نتیجه تعدد کتابهای برگزیده در هر رشته که موجب مشارکت گروههای مختلف فکری و صنفی در این رخداد ملی خواهد شد.
وی در مورد اقداماتی که میتواند به بهبود وضعیت حوزه شعر در سال آتی کمک کند، توضیح داد: به نظر من هزینه کردن برای جایزههای ریز و درشت ادبی و چاپ بی رویه کتاب شعر، راه به جایی نمیبرد. به جای آن اگر برای گسترش جلسات آموزشی و محافل نقد شعر و دورههای علمی، برنامهریزی شود رهاوردی ماندگار خواهیم داشت.
امینی در ادامه افزود: در حوزه شعر پیشرفتهای خوبی داشتیم و کتابهای شعر زیادی در حال چاپ است؛ اما اگر بخواهیم راجع به رسوخ شعر در بین مردم صحبت کنیم، بدون اغراق باید گفت که از هر ۵۰ نفر، بهسختی یک نفر را بتوان پیدا کرد که شعر خوب بلد باشد. در حوزه رمان، واقعاً اثرهای خوبی مشاهده میشود که نوشته شده و به بازار میآیند اما در بخش ترانه عملکرد مناسبی وجود ندارد و خلأهای جدی مشاهده میشود. این ضعفها به این دلیل است که ما نقد خوب نداریم یعنی چون نقد خوب نداریم، اثر خوب هم دیده نمیشود و هر کس هر چیزی عرضه کرد، مستقیم به مخاطب میرسد، بدون اینکه مورد نقد قرار بگیرد.
نظر شما