به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در این نشست که شبانگاه شنبه (۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳) در یزد برگزار شد، محمد گودرزی دهریزی، نویسنده، پژوهشگر و منتقد بخش سنتی و کلاسیک جشنواره، به بیان نکات مثبت و منفی اجرای قصهگویان پرداخت.
او با اشاره به اهمیت فضاسازی متناسب با قصه، به استفاده از سنتهای دیرین ایرانی مانند شروع قصه با عبارت «یکی بود، یکی نبود» و پایانبندی مناسب با جملههایی مانند «قصه ما به سر رسید و …» تأکید کرد.
منتقد بخش سنتی و کلاسیک بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی افزود: قصهگویان باید مخاطب را به دنیای رویا و حیرت ببرند و اجازه دهند تماشاگران در میانه قصه به خیالپردازی بپردازند.
گودرزی همچنین به اهمیت شعر در قصهگویی اشاره کرد و گفت: شعرها مخاطب را به حیرت و رویا میبرند و جزئی جداییناپذیر از قصهها هستند. قصهگویان باید از زبان بدن و دستها بهاندازه استفاده کنند و مراقب باشند اجراهایشان بهسمت تئاتر نرود. لحن یکنواخت نیز میتواند باعث از دستدادن مخاطب شود.
او در ادامه به ضرورت مناسبسازی تمام قصهها اشاره کرد و گفت: پیشگفتار، پایانبندی و مناسبسازی قصهها بسیار مهم است. برای جذابترکردن قصههای کلیشهای، میتوان از شیوههایی مانند جابهجایی شخصیتها، تغییر نتیجه داستان یا تغییر آغاز و پایان قصه استفاده کرد.
این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان به اهمیت سکوت در قصهگویی تأکید کرد: سکوت بین قصهها بسیار ظریف و مهم است. قصهگویان نباید در بیان قصهها عجله کنند. انتخاب لباس مناسب برای قصهگویان بهویژه در سنین متفاوت نیز، بسیار حائز اهمیت است.
این نشست تخصصی با استقبال خوبی از سوی شرکتکنندگان و قصهگویان همراه بود تا نشستن پای تحلیل و نقدهای منتقدان، به اجرای بهتر قصهگویان در روزهای آینده کمک کند.
بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، با حضور قصهگویانی از سراسر کشور و برخی مهمانان خارجی، از ۲۷ تا ۳۰ بهمنماه ۱۴۰۳ به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در یزد برگزار میشود. این جشنواره با شعار «ساز قصهها، راز زندگی است»، تلاش دارد قصهگویی، این هنر دیرینه را بار دیگر به کانون خانوادهها و جمعهای کودکانه بازگرداند.
علاقهمندان میتوانند از طریق لینکهای سامانه باشگاه قصهگویان ایران در آپارات به نشانی اینترنتی www.aparat.com/ghessagoyan.iran و از طریق شبکه شاد به نشانی https://shad.ir/kpf_live بهصورت برخط (آنلاین) شاهد این رویداد باشند.
این جشنواره هر روز از ساعت ۸ تا ۱۲ و سی دقیقه، سپس از ۱۵ تا ۲۰ در تالار مرکزی شهر یزد واقع در بلوار جمهوری، تقاطع محمودآباد (مردآباد)، خیابان شریف (وکیل)، میدان حج، بلوار احسان، بلوار امام حسین (ع) میزبان علاقهمندان است.
نظر شما