به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، مراسم افتتاحیه بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی امروز شنبه ۲۷ بهمن با حضور ۹۸ قصه گوی داخلی و خارجی به میزبانی شهر جهانی یزد در محل تالار مرکزی این شهر آغاز به کار کرد.
این دوره از جشنواره از امروز به مدت چهار روز در شهر جهانی یزد برگزار میشود که قصه گویان در برنامههای مختلف در نقاط مختلف شهر یزد به اجرا میپردازند و در نهایت در اختتامیه نفرات برتر معرفی میشوند.
محمد رضا بابایی، استاندار یزد، در این مراسم به اهمیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: ایده شکلگیری این کانون، بسیار عالی و خوشفکرانه بوده است. من به یاد دارم که محلی که اکنون به عنوان کانون پرورش فکری فعالیت میکند، قبلاً کتابخانه کودک بود.
وی همچنین به تأثیر مثبت کانون پرورش فکری در تربیت فرزندش اشاره کرد و افزود: فرزند من که اکنون جراح است، در دوران مدرسه عضو کانون پرورش فکری بوده و هنرهای بسیاری از این مجموعه آموخته است. او به عنوان خطاط درجه یک شناخته میشود و این موفقیتها بخشی از دستاوردهای او در کانون پرورش فکری است.
استاندار یزد با تأکید بر اهمیت قصهگویی گفت: قصهگویی نعمت بزرگی است. همه ما با قصه بزرگ شدهایم و در کنار قصهها زندگی کردهایم. از آغاز تاریخ بشر، انسانها با قصه زندگی کردهاند و حتی در عصر حاضر نیز هیچکس را نمیتوان از تأثیر قصه جدا کرد. قصهها ظرافتها و لطافتهای بسیاری دارند و میتوانند پیچیدگیها و سختیها را به شیوهای ساده و قابل فهم بیان کنند.
بابایی در پایان از برگزاری بیستوششمین جشنواره قصهگویی تقدیر کرد و گفت: این جشنواره فرصت خوبی است تا کودکان و نوجوانان ما با قصهگویی آشنا شوند و رشد کنند. از همه دستاندرکاران این رویداد فرهنگی تشکر میکنم.
معرفی برگزیدگان بخش غیرحضوری جشنواره بینالمللی قصهگویی در سه بخش محیطی، پادکست و ۹۰ ثانیهای
در بخش محیطی، در رده سنی پدربزرگ و مادربزرگ، صغری خواجوینژاد از استان کرمان با قصه «میوههای سنگی» و اشرف ابراهیمی صدرآبادی از استان یزد با قصه «گلدسته» به عنوان برگزیدگان انتخاب شدند. در رده سنی ۱۷ سال به بالا، لیلا رحمانیان از استان خوزستان با قصه «مهمان خواندهشده»، سوسن حیاتی از استان بوشهر با قصه «عمو امرالله و امر خدا» و مریمالسادات میرباقری از استان یزد با قصه «نیمهکاره» به عنوان برگزیدگان این بخش معرفی شدند. همچنین، محمد مکی از استان کرمان با قصه «قلعه سنگ» و سمانه تجاء از استان یزد با قصه «خانه مشقامین» شایسته تقدیر شناخته شدند.
در رده سنی ۱۲ تا ۱۷ سال، محمد سپهوند از استان لرستان با قصه «پُلی که شکستن» و محمدپوریا خوشدین از استان خراسان رضوی با قصه «حوض خونی» به عنوان برگزیدگان معرفی شدند. در بخش قصهگویی محیطی به زبان انگلیسی، سمیرا خانزادی از استان تهران با قصه «سفر شگفتانگیز سلطان عالم» موفق به کسب عنوان برگزیده شد.
در بخش پادکست، در رده سنی ۱۷ سال به بالا، بهارک بابک از استان تهران با قصه «یک داستان محشر»، سیمین خالقی ده جمالی از استان یزد با قصه «فیل کوچولو، دماغت کو؟» و سمیه ربیعی از استان گیلان با قصه «دیگی که دنبال سرش میگشت» به عنوان برگزیدگان معرفی شدند. همچنین، اشرف ابراهیمی صدرآبادی از استان یزد با قصه «حس ششم» و حسنا صندوقآبادی از استان ایلام با قصه «تولد» شایسته تقدیر شدند.
در رده سنی ۱۲ تا ۱۷ سال، تانیا رضایی از استان یزد با قصه «بابایی که گم بود»، حانیه عباسی از استان قزوین با قصه «میهمانی ارباب» و محیا کمالیان از استان یزد با قصه «پس کلهای» به عنوان برگزیدگان معرفی شدند. در این رده سنی، نوشین نیکراه از استان قزوین با قصه «نمکی» و مائده طاهر از استان قزوین با قصه «نذر بیبی» شایسته تقدیر شدند.
در رده سنی ۷ تا ۱۲ سال، حدیث فتحی از استان یزد با قصه «کی از همه قویتره»، ساقی غزنوی از استان قزوین با قصه «کاکا کثیفه» و ثنا حاتمی از استان یزد با قصه «زنبورک، کجا؟ کجا؟» به عنوان برگزیدگان معرفی شدند. همچنین، ثنا عبدلی از استان خوزستان با قصه «برو شادی کنای یار دلافروز» و کیارش صداقت نوقابی از استان خراسان رضوی با قصه «حسنی و گرگ ناقلا» شایسته تقدیر شدند.
در بخش ۹۰ ثانیهای، برگزیدگان شامل بردیا نجفی میمند، هادی فشکی و سعیده تدریس تبریزی از استان البرز، باران فرخنژاد، تانیا رضایی و زهرا دهستانی بافقی از استان یزد، رضوان فتاح از استان بوشهر، عطاءالله اسروش از استان فارس، پرنیا سلیمی از استان قزوین و مسلم کریمی از استان گلستان بودند.
نظر شما