دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
نوجوانان نونویس هرمزگانی «از ایده تا نوشتن» را تمرین کردند

هرمزگان - در کارگاه «خوب ببینیم، خوب بخوانیم»، نوجوانان نونویس هرمزگانی از ایده تا نوشتن را تمرین کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، کارگاه «خوب ببینیم، خوب بخوانیم» با تسهیل‌گری شکوفه صمدی مروج کتابخوانی برای نوجوانان نونویس و مستعد به منظور استفاده آن‌ها از ایده‌های ذهنی خود برای شروع یک داستان در بندرعباس برگزار شد.

این نشست با هدف ایجاد فرصت اندیشیدن، دیدن و نوشتن برای نوجوانان در سالن مطالعات آقایان کتابخانه سید احمد خمینی بندرعباس برگزار شد.

با هماهنگی انجام شده با برخی مدارس، تعدادی از نوجوانان مستعد داستان نویسی در این نشست حضور یافتند تا توانایی خود را در شناخت ایده‌های جذاب ذهنی و آوردن آن‌ها بر روی کاغذ محک بزنند.

با توجه به اینکه مریم سیدافقهی، در این سال‌ها تلاش خود را برپایه ترویج کتابخوانی و معرفی نوجوانان مستعد معطوف کرده‌اند، با هماهنگی وی و برخی از مدیران فعال و اولیای مدارس مختلف شهر بندرعباس، تعدادی از این نوجوانان برای حضور در این کارگاه هماهنگ شدند.

کودکان ابزارهایی مانند برگه‌های کاغذ، مداد یا خودکار، بطری شیشه‌ای به همراه خود داشتند تا با استفاده از این وسایل بتوانند نخست ایده‌های خود در زمینه موضوعات مختلف از جمله علاقه‌مندی، آرزو، خیال و باورهایشان را بر روی کاغذ بنویسند و سپس بر اساس آن ایده‌ها پیکره یک ماجرا را ایجاد کنند.

صمدی با توجه به تجربه‌های فراوان خود در زمینه تسهیلگری، در این کارگاه از دو کتاب به عنوان مرجع برای آشنایی نوجوانان با رموز نوشتن بهره بردند. کتاب «چگونه یک شاهکار ادبی بنویسیم نوشته الدرید یوهانسون و استفن سوروم و تصویرگری اینگرید دوس سانتوس که توسط منیزه آزادی ترجمه شده است و کتاب کوچک برای داستان نویسی نوشته فریدون عموزاده خلیلی به عنوان کتاب مرجع معرفی شد.

نوجوانان دختر و پسر، هر کدام از دریچه اندیشه و داشته خود، از قالب به دست آمده از ایده‌ها و سوژه‌های مطرح شده، برای نوشتن یک داستان کوتاه بهره بردند که این ماجرا با توجه به داشته‌های ذهنی و فرصت‌هایی که برای پژوهش و همفکری داشتند، شکل گرفت.

کودکان در این کارگاه تمرین کردند که لحن داستان‌هایشان می‌تواند جدی یا طنز باشد و فضای داستان آن‌ها هم می‌تواند رنگ بندی واقعی یا تخیلی بگیرد اما آنچه مهم است نوشته‌ای است که به مهربانی و نزدیک شدن افراد بیانجامد.

در پایان این نشست صمدی، ضمن ابراز خرسندی از حضور در بندرعباس بیان داشت: این امیدواری وجود دارد که بتوان این کارگاه‌ها را به صورت مستمر برگزار کرد زیرا برپایی پیگیر این نشست‌ها، قطعاً باعث نتیجه بخشی بیشتر آن می‌گردد.

به گزارش ایبنا، کارگاه‌های دو روزه‌ای که در روز شنبه و یکشنبه (۲۷ و ۲۸ بهمن ماه) در کتابخانه سید احمد خمینی (رحمةالله) بندرعباس و با محوریت کتابخوانی و ترویج مطالعه انجام شد با حمایت و پشتیبانی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین