به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، سید عباس صالحی ظهر پنجشنبه در حاشیه گشایش کتابخانه «الفبا» در فرهنگسرای بهمن بیگی شهرک گلستان شیراز، افزود: خیلی خوشحالم که در ماه شعبان مهمان سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران هستم.
وی افزود: امیدوارم در دولت چهاردهم کارهای موثری در حوزه فرهنگ و هنر در استان فارس انجام شود. امروز نیز در این راستا چند افتتاح در حوزه کتاب و کتابخوانی در شهرهای مرودشت، صدرا و شیراز داشتیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بی تردید کتاب و کتابخوانی فرصتی پایدار برای توسعه ملی کشور ایجاد می کند، گفت: در ایران در زوایای مختلف به توسعه کتاب و کتابخوانی نیازمندیم. فرصتهای کتابخانه های عمومی صرفاً فضای انباشت کتاب نیست بلکه اتفاقات مختلفی هر کتابخانه بوجود می آورد که میتواتد به توسعه ملی و استانی کمک کند.
صالحی خاطرنشان کرد: کتابخانه مکمل نهاد خانواده است زیرا امروز خانواده ها دچار مشکلاتی هستند که در حوزه تربیتی، آموزشی و آموزشی ممکن است فرصت کافی نداشته باشند که چنین نیازهایی را برای فرزندان ایجاد کنند.
وی افزود: هر کتابخانه عمومی در هر محلهای تشکیل می شود به نحوی به نهاد خانواده کمک میکند که تربیت، آموزش و مهارت بالاتر پدید بیاید.
وی با بیان اینکه کتابخانه عمومی مکمل نهاد مدرسه است، افزود: کتابخانههایی که در یک دهه اخیر با نگاه جدید تاسیس شدند تلاش شده در راستای چند منظوره بودن شکل بگیرند.به طور جدی جایگاه حوزه خردسال، کودک و نوجوان بسیار دارای اهمیت در این کتابخانه هاست که بتواند جاذبهای ایجاد کند تا بتواند طعم کتاب را از نونهالی در ذائقه آنان بچکاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کتابخانههای جدید تلاش می کنند در کنار کتاب کاغذی، زمینههایی را برای فرصتهای مطالعاتی، آموزشی و ارتباطات دیجیتالی فراهم کنند به گونهای که نسل جدید که با فضای فناوری در ارتباط است، احساس نکنند کتابخانهها از این مسیر عقب افتاده اند.
استاندار فارس نیز با بیان اینکه استان فارس، فرهنگ نیازمند کالای فرهنگی مانند کتاب است، گفت: ضمن حمایت از کتاب و کتابخوانی در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری، ایجاد امکانات و هماهنگی بین نهادی به یاری خداوند متعال تصمیم گرفتیم کتابخانه مرکزی شیراز را در یک جای مناسب با معماری فاخر ضمن همکاری شهرداری و اداره کل کتابخانه های عمومی و سایر دستگاهها احداث کنیم.
استاندار فارس از آغاز عملیات اجرایی کتابخانه مرکزی شیراز خبر داد و افزود: اعتبار لازم به این منظور تامین شده است.
فعالیت ۳۶۰۰ کتابخانه عمومی در کشور
آزاده نظرببند، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این مراسم، گفت: در کل کشور ۳ هزار و ۶۰۰ کتابخانه عمومی زیر نظر نهاد فعالیت می کند اما آنچه مورد نظر قرار گرفته توسعه فضای دیجیتال در کتابخانه ها و توسعه کتابهای الکترونیک و صوتی و شبیه اینها است که بتوانیم از طریق پلتفرمها به دست مخاطبان برسانیم.
وی افزود: امیدواریم ضمن گسترش کتابخانه های دیجیتال در راستای توسعه کتابخانه های سیار هم گام های برداریم.
وی در رابطه با ضرورت بازآرایی کتابخانههای عمومی کشور هم عنوان کرد: حدود ۴۰ درصد کتابخانه های عمومی کشور نیازمند باز طراحی هستند.
به گفته نظربلند، این باز طراحی بر اساس جمعیت و میزان دسترس پذیری انجام می گیرد.
نظر شما