به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، حسن شریعتی دبیر فراخوان ملی شعر مقاومت در ابتدای صحبتهایش به اهمیت و توجه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرهنگ و به ویژه ادبیات پرداخت و گفت: سپاه پاسداران همانطور که در حوزههای سخت ورود دارد در حوزه فرهنگ و هنر نیز حضور مستمر داشته است.
وی افزود: در ابتدای انقلاب، شهید احمد زارعی مسئولیت انتشارات سپاه پاسداران را برعهده داشت و شهید شیرعلی سلطانی، شاعر، مداح و پاسدار بود. این دو شهید نمونهای از هزاران پاسداری هستند که در حوزه فرهنگ و ادبیات فعالیت داشتند.
وی تشریح کرد: در زمان دفاع مقدس، شاعران، خوشنویسان و هنرمندان زیادی به جبهه اعزام میشدند که مسئولیت هدایت و سازماندهی این رزمندگان را سپاه پاسدران برعهده داشت. لذا توجه به فرهنگ و ادبیات از زمان تاسیس سپاه پاسداران آغاز شده و هنوز نیز استمرار دارد.
وی بیان کرد: با انتشار فراخوان ملی شعر مقاومت که خوشبختانه با استقبال بسیار خوبی مواجه شد، ۱۸۱ شاعر از سرتاسر کشور تعداد ۴۶۸ شعر به دبیرخانه ارسال کردند.
شریعتی اذعان کرد: فراخوان کنگره ملی شعر مقاومت در سه حوزه «شهید سید حسن نصرااله»، «نماز جمعه نصر» و «وعده صادق» منتشر شد و سطح کیفی آثار ارسالی به جشنواره کیفیت مطلوبی داشت.
شاعران با عاطفه خود کلمات را به تسخیر در میآورند
سردار رستمعلی آتانی فرمانده سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین در ادامه این برنامه گفت: سالیان سال است که با شعر و قلم شاعر ارجمند محمد قزوه زندگی میکنیم. ایشان در زمان شهادت سیدحسن نصرالله، در زمان مجاهدتهای ایشان و همچنین در زمان جنگ ۳۳ روز اشعار فاخری در مورد سید مقاومت سرودند که در حافظه ما و مخاطبان ادبیات مقاومت ثبت شده است.
سردار آتانی اظهار کرد: خداوند به شاعران هنر عاطفه اعطا کرده است. شاعران با هنر عاطفه خود کلمات را به تسخیر در میآورند. شاعران با باورشان کلمات را به زیبایی و هنرمندی در کنار هم قرار می دهند و برایمان ارزش و باور میسازند.
فرمانده سپاه استان قزوین اذعان کرد: ادبیات فاخری که فرهنگیاران سپاه خلق میکنند برای استمرار مجاهدتهایی است که امروز به آن نیازمندیم.
وی در ادامه صحبتهایش به نقش شهید آوینی در ماندگاری اندیشههای مقاومت و ارزشهای شهادت اشاره کرد و گفت: آوینی از چهره زمخت جنگ، عاطفه آفرید. از لحظه به لحظه جنگ، ارزش و فرهنگ آفرید و آن را به دست ما رساند.
وی تاکید کرد: امروز پیکر سید شهید مقاومت در لبنان به خاک سپرده شد و لحظات ماندگار از ایثار، دلاوری و شجاعت امت حزبالله در مراسم امروز به امانت ماند تا هنرمندان و اهالی قلم یک روز آن را در جغرافیایی به وسعت جهان به گوش تمام آزادی خواهان برسانند.
وی در خاتمه اظهار کرد: بارها رهبر عزیز و هنرشناس ما گفتهاند برای بیان ارزشها هیچ زبانی گویاتر و ماندگارتر از هنر نیست. باتوجه به بیانات ایشان باید با استفاده از زبان هنر، پیام آزادگی و پیام شهید نصرالله را به گوش جهانیان برسانیم.
معرفی نفرات برگزیده و شعرخوانی شاعران حاضر در این محفل ادبی بخش دیگری از این برنامه بود.
در خاتمه این رویداد ادبی از کتاب «در مصاف صخرهها» گزیده اشعار سراسری شعر مقاومت رونمایی شد.
نظر شما