سه‌شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۹
دیجیتال‌سازی منابع و راه‌اندازی کتابخانه‌های عمومی سیار دو رویکرد جدید نهاد است

آذربایجان‌غربی_ سرپرست معاونت توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: دیجیتال‌سازی منابع و راه‌اندازی کتابخانه‌های عمومی سیار دو رویکرد جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است.

به گزارش خبرگزاری خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، سیامک محبوب، ظهر سه‌شنبه، در آئین افتتاح کتابخانه علامه دهخدا شهرستان میاندوآب ضمن قدردانی از تلاش‌های همه‌جانبه عوامل اجرایی برای افتتاح این پروژه فرهنگی، گفت: در حال حاضر مدل کتابخانه‌های عمومی در ایران به این شکلی است که وقتی کاربری عضو کتابخانه شد، در واقع به یک شبکه وسیع ۳هزار کتابخانه‌ای وصل می‌شود و می‌تواند با سهولت از امکانات تمامی این شبکه هم بهره‌مند شود و این، قدم اولی بود که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای کاربران خود مهیا ساخته است.

محبوب با اشاره به رویکرد جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بر دو محور دیجیتال‌سازی منابع و راه‌اندازی کتابخانه‌های عمومی سیار افزود: همانگونه که می‌بینید، رفتار کتابخوانی حتی رفتار مصرف محصولات فرهنگی مردم به نوعی تغییر کرده است و امروزه، فضای دیجیتال بخشی از زندگی مردم مخصوصاً در نوجوان‌ها شده و ما باید راه گفتگو با نسل جدید را پیدا کنیم و بنابراین باید دانشی که از گذشته به ما رسیده را با رعایت قواعد لازم دیجیتال‌سازی کرده و به دست مخاطبان برسانیم.

سرپرست معاونت توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد ادامه داد: هدف از نهضت راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار، ارائه خدمت به مناطق محروم و روستاهای دور دست است و هر کتابخانه سیار می‌تواند ۸ الی ۱۰ روستا را خدمت‌رسانی کند.

در پایان، از تمامی مسئولین و عموم مردم به همراه خانواده‌هایشان درخواست می‌کنیم، به مناسبت بیست و یکمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، از ۱۱ الی ۱۷ اسفند با نام هفته «کتابخانه‌گردی»، از کتابخانه‌های عمومی بازدید کرده و با خدمات جدید آنها آشنا شوند.

دیجیتال‌سازی منابع و راه‌اندازی کتابخانه‌های عمومی سیار دو رویکرد جدید نهاد است

معلمان نقش مهمی در تشویق و ترغیب دانش‌آموزان به کتابخوانی دارند

علی احمدی، نماینده مردم شهرستان‌های میاندوآب، چهاربرج و باروق در مجلس شورای اسلامی، نیز در این مراسم ضمن تشکر از تمامی بانیان این مکان فرهنگی، گفت: توجه به اهمیت کتاب و کتابخوانی، می‌تواند اثرات بی‌نظیری در زندگی فردی و اجتماعی، پرورش خلاقیت، فکر و دانایی داشته باشد و یکی از راه‌های توسعه، ترویج و پایداری و ثبات فرهنگی، مطالعه است.

نماینده مردم شهرستان‌های میاندوآب، چهاربرج و باروق در مجلس شورای اسلامی افزود: مطالعه نوعی ورزش مغز بوده که حافظه انسان را تقویت می‌کند.

احمدی به همکاری تشکل‌های فرهنگی و بویژه آموزش و پرورش با کتابخانه‌های عمومی تاکید کرد و گفت: معلمان نقش مهمی در تشویق و ترغیب دانش‌آموزان به کتابخوانی دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید حسن‌زاده، امام‌جمعه میاندوآب هم، ضمن ابراز خرسندی از به بهره‌برداری رسیدن یک مرکز فرهنگی در شهرستان میاندوآب، افزود: کتاب و کتابخوانی در اسلام، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و در این خصوص از ائمه (ع) روایت‌ها و توصیه‌های فراوانی نقل شده است.

امام‌جمعه میاندوآب با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد کتاب و کتابخوانی و اهمیت کتابخوانی از نظر ایشان، افزود: منظور از مطالعه، مطالعه دروس علمی نیست که دانش‌آموزان موظف به آن باشند، بلکه منظور مطالعه‌ای است که خود فرد به آن گرایش و رغبت و علاقه داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن‌زاده گفت: به افراد دارای تریبون و همچنین ائمه‌جماعات توصیه می‌کنم از ظرفیتی که در اختیار دارند برای معرفی و شناساندن کتاب‌های خوب به مردم استفاده کنند و به یقین با این همراهی، در کمترین زمان ترویج فرهنگ کتابخوانی نتیجه بخش خواهد بود.

در طول تاریخ، هیچ رسانه‌ای نتوانسته است جایگاه کتاب را کسب کند

خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان‌غربی، در ابتدای سخنان خود، ضمن خیر مقدم به حضار و تبریک بیست و یکمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، گفت: بدون تردید، کتاب عنصر تمدن‌سازی است که ماهیت شالوده توسعه فرهنگی است و توسعه فرهنگی عملاً بدون کتاب معنا ندار و در طول تاریخ، هیچ رسانه‌ای نتوانسته است جایگاه کتاب را کسب کند و کتاب، یک ابزار بنیادین در گفتمان‌سازی و پیشرفت و توسعه اجتماعی و فرهنگی آحاد مختلف جامعه است.

وی ادامه داد: کتابخانه، به عنوان یک نهاد اجتماعی اجتماعی اثرگذار، شاهراهی برای رسیدن به آگاهی‌رسانی، دانایی‌پروری و توسعه پیشرفت فرهنگی است. معصومی افزود: کتابخانه‌های عمومی به عنوان باشگاه‌های فرهنگی و اجتماعی چندمنظوره‌ای هستند که با کارکردهای نوین، تلاش دارند اقشار مختلف جامعه را در پناه امن فرهنگی خودشان جا دهند و مانند یک دانشگاه دائمی، مکملی برای آموزش و پرورش باشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان‌غربی با اعلام فعالیت رسمی کتابخانه علامه دهخدا، تصریح کرد: احداث ساختمان کتابخانه عمومی علامه دهخدا، قبل از تخریب ساختمان قدیمی به علت استهلاک بنا از سال ۱۳۹۸، در زمینی به مساحت ۴۱۰ متربع و زیربنای ۸۳۴ مترمربع در دو طبقه توسط اداره‌کل راه و شهرسازی آغاز و با اعتبار بیش از ۱۴۵ میلیارد ریال احداث و تجهیزات و منابع جدید برای ارائه خدمات کتابخانه‌ای نوین، با اعتبار بیش از ۲۰ میلیارد ریال تأمین شده است.

معصومی افزود: این کتابخانه، با بخش‌های مخزن و امانت، سالن‌های مطالعه، بخش کودک، بخش نوجوان، بخش مرجع و پژوهش، نشریات و بخش‌ها و خدمات جدید سالن‌های مطالعه ویژه و سالن مطالعه گروهی، با بیش از ۳۰ هزار جلد کتاب، آماده ارائه خدمات به عموم شهروندان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین