شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱
فراهم‌سازی صادرات حوزه کاغذ در «صنعت سبز سلولز» بررسی شد

فراهم‌سازی صادرات حوزه کاغذ، آسیب‌ها و خسارت‌های قطعی برق در بیست‌وهفتمین فصلنامه صنعت سبز سلولز بررسی شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیست‌وهفتمین شماره فصلنامه علمی، تخصصی و اقتصادی «صنعت سبز سلولز» نشریه سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران با مطالب متنوعی از دنیای کاغذ و سلولزی منتشر شد.

نخستین مطلب این شماره، سرمقاله ابوالفضل روغنی گلپایگانی با عنوان «باید زمینه‌های صادراتی بیشتری فراهم شود»، است. مشاور رئیس اتاق بازرگانی ایران و رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران در این سرمقاله به موضوع تحقق رشد هشت درصدی در برنامه ششم توسعه پرداخته است، او در این مطلب با تاکید بر این موضوع که رسیدن به رشد هشت درصدی، نیازمند تامین زیرساخت‌های لازم در کشور است، نوشته: «زمانی می‌توانیم به رشد هشت درصد برسیم که زیرساخت‌های لازم در کشور ایجاد شود، برداشتن تحریم‌ها و اصلاح ساختار و نظام بانکی کشور و افزایش بهره‌وری نیز از دیگر نکاتی است که برای دسترسی به رشد درصد باید به آن توجه داشت. در این حوزه باید تغییراتی انجام شود و به همین آسانی امکان چنین موضوعی وجود ندارد.»

گفت‌وگو با امین ابراهیم‌زاده، مدیرعامل پردیس کاغذ پارسیان درباره چشم‌انداز آینده صنعت کاغذ بسته‌بندی و بررسی خلاءها و چالش‌های موجود در آن، مصاحبه با محمد بیطرفان، رئیس انجمن علمی فناوری چاپ درباره تولید کاغذ تحریر در ایران و لزوم تعامل و ارتباط بین دانشگاه و صنعت سلولزی برای رفع مشکلات و آسیب‌ها و خسارت‌های حاصل از قطعی برق به تولیدکنندگان حوزه کاغذ، مصاحبه با سیدابوطالب مومنی، مدیرعامل کارخانه کاغذسازی مهرآیین پارس، همچنین بهبود ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی کاغذهای تست لاینر از جمله مطالب این نشریه است.

در صفحات دیگر این نشریه، حسین جلالی ترشیزی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و عضو کمیسیون فنی سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا نیز در یادداشتی به موضوع استارت‌آپ‌ها و صنایع سبز سلولزی پرداخته است. در بخشی از این یادداشت می‌خوانیم؛ «استارت‌آپ‌های متعددی بر دریافت کردن بهینه و با حداکثر کیفیت مواد بازیافتی کاغذی متمرکز هستند که نمونه‌های آن نیز در برخی کلان‌شهرهای کشور فعال هستند. اساس این هسته‌های فناور بر گسترش نرم‌افزارهایی است که شهروند دوستدار محیط زیست از طریق آن، وجود مواد قابل بازیافت در محل کار یا زندگی خود را اطلاع داده و پس از هماهنگی، در ازای تحویل مواد بازیافتی و منجمله انواع درجات کاغذ، مبلغ معادل یا کالای جایگزین را دریافت می‌دارد.»

مقالاتی چون تاثیر پوشش‌دهی با زئین ذرت بر ویژگی‌های مقاومتی و ممانعتی کاغذ لاینر، فرایندهای تصفیه پساب در کارخانجات تولید خمیر کاغذ و کاغذسازی به قلم سمیه اکبری دادامحله، معرفی کنوانسیون بازل و اینفوگرام صنعت سلولز را نیز می‌توان در دیگر صفحات این نشریه مطالعه کرد.

نشریه «صنعت سبز سلولز» به صاحب امتیازی سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران و مدیرمسئولی ابوالفضل روغنی گلپایگانی در قالب فصلنامه منتشر می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین