چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳
«مصطفی‌زاده»؛ شخصیتی غیرکلیشه‌ای و منتقدی صریح اللهجه

خراسان‌رضوی- معاون استاندار خراسان رضوی گفت: زنده‌یاد «سیدمحسن مصطفی‌زاده» جامع اضداد و شخصیتی غیر کلیشه‌ای بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، امرالله شمقدری سه‌شنبه شب در پاتوق صمیمانه سومین سالگرد درگذشت زنده‌یاد «سیدمحسن مصطفی‌زاده» نویسنده، شاعر و هنرمند مطرح کشور در حوزه هنری خراسان رضوی که با حضور خانواده، شاگردان، مسئولان، دوستان و جمعی از چهره‌های فرهنگی، رسانه‌ای و هنری برگزار شد، گفت: دوستان و اطرافیان مرحوم مصطفی‌زاده از همه طیف‌ها و گروه‌ها بودند.

وی تاکید کرد: مرحوم مصطفی‌زاده منتقد صریح اللهجه و شجاع و در عین حال، رئوف بود و باید تلاش کنیم این جریان فکری او گسترش پیدا کند.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: قدر و قیمت قلم مرحوم مصطفی‌زاده از خون شهدا کمتر نبود.

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی نیز در این مراسم با تاکید بر برپایی پاتوق‌ها و محافل صمیمانه اهالی فرهنگ و هنر گفت: حوزه هنری آمادگی میزبانی برپایی چنین نشست‌هایی را دارد.

مجید عسگری همچنین با پاسداشت خدمات و فعالیت‌های مرحوم مصطفی‌زاده افزود: وی از اهالی دغدغه‌مند فرهنگ و هنر بود.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: مرحوم مصطفی‌زاده در حوزه تسلط بر «ارتباط هنر و مبانی دینی» و «جامع الاطراف بودن در هنر» از دیگران متمایز بود و رسالت حوزه هنری نیز ایجاب می‌کند که نام و یاد این بزرگان را که خدمات مهمی به جامعه فرهنگی و هنری داشته‌اند، زنده نگه دارد.

در این نشست جواد آرین‌منش مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاداسلامی خراسان‌رضوی، بی‌بی فاطمه حسینی معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاداسلامی خراسان‌رضوی، مجتبی محمودی مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور، مهدی شاد رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان‌رضوی، حسین سعیدی مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری خراسان و هنرمندانی همچون حمید سهیلی، محمد ملتجی، بهمن حافظیان، محمد جلالی، جواد اشکذری، سید احمد میرزاده و سیداحمد هاشم آبادی حضور داشتند و به بیان خاطراتی از زنده‌یاد «سید محسن مصطفی‌زاده» پرداختند.

«مصطفی‌زاده»؛ شخصیتی غیرکلیشه‌ای و منتقدی صریح اللهجه

به گزارش ایبنا؛ سیدمحسن مصطفی‌زاده شاعر، عارف، نویسنده، پژوهشگر و هنرمند پیشکسوت خراسان و کشور متولد پنجم مهرماه ۱۳۳۵ در مشهد بود. وی یکی از مهمترین منتقدان عرصه تئاتر کشور به حساب می‌آمد که نگارش صدها مقاله و تصحیح بیش از ۵۰ مجلس تعزیه را نیز در کارنامه هنری خود داشت. برخی او را نفر اول هنر تعزیه کشور می‌دانند. سیدمحسن مصطفی‌زاده، اهل فلسفه و عرفان بود و یکی از ابعاد شخیصتی این هنرمند که کمتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت، بُعد عرفانی شخصیت او بود. مصطفی‌زاده از شاگردان مرحوم آیت الله حق شناس بود و همچنین درس فلسفه را نیز نزد مرحوم علامه سیدجلال آشتیانی فراگرفت.

کتاب‌های «الفبای حسن»، «حدیث ولایت مالک»، «آیینه حق نما»، «منتخب مناقب امیرالمومنین در شعر فارسی»، «یاعلی»، «سیری در ۱۲۱ حدیث نبوی (ص) با مطلع یا علی (ع)»، «یک یا علی دیگر»، «لبیک یا علی» و نمایشنامه‌های «محاکات» و «ابدال» و مجموعه اشعار وی از جمله‎ آثاری است که تاکنون از وی به چاپ رسیده است. شنیده‌های منظوم پیامبر، معلم، نقد کتاب: یک نکته از هزاران کاندر عبارت آمد، در خم کوچه تئاتر ایرانی، ای هستی تو ضامن پیوستگی ما از جمله مقالات وی است.

سیدمحسن مصطفی‌زاده پس از سال‌ها پژوهش و نویسندگی عصر چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ به صورت دچار عارضه قلبی شد و پس از انتقال به بیمارستان قائم (ع) مشهد جان به جان آفرین تسلیم کرد. پیکر وی دو روز بعد یعنی در ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۰ در میان بهت و اندوه خانواده، شاگردان، دوستداران و هنرمندان کشور در حرم مطهر رضوی تشییع و در بهشت رضا (ع) قطعه میرزا جوادآقای تهرانی به خاک سپرده شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین