به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «شناخت و تحلیل محیط امنیتی» تالیف مجتبی جامعی در انتشارات جهاد دانشگاهی به چاپ هفتم رسید.
در پی پیمان صلح وستفالیا در سال ۱۶۴۸ میلادی، ضمن ایجاد سیستم حاکمیتی و اقدام متقابل و حق سرنوشت، موضوع امنیت ملی در دولتهای بینظم اروپا مورد توجه ویژهای قرار گرفت تا دولت به عنوان یک مرجع، قدرت و امنیت را برای حکمرانی در اختیار گیرد. این در حالی است که با سپری شدن قریب به سه قرن و در سال ۱۹۳۳ میلادی، کنوانسیون مونته ویدنو در پایتخت اروگوئه به تصویب چهار شرط اساسی برای به رسمیت شناخته شدن یک دولت، مستقل صورت پذیرفت. شروط بنیادین حکایت از جمعیت ثابت، مرزهای مشخص، حکومت و اهلیت در برقراری ارتباط با سایر دولتها بود که چهارمین شرط حاضر که همان توانایی در برقراری ارتباط با کشورهاست، میتواند به عنوان کلید واژهای برای ترغیب دولتها پیرامون شکل دادن به منافع امنیت ملی در سایر کشورها باشد. در واقع امنیت ملی نظامهای سیاسی در خارج از مرزها به قصد شاخصسازی حوزههای تامین و تعقیب امنیت، مطرح رسیدگی بوده و حیات و بقای خود را در محیط امنیتی جستوجو میکند.
در این نوشتار موضوع محیط امنیتی بر سه پایه استوار است در این محیط ضروری است که تفاوت محیط امنیتی با محیط غیرامنیتی و گذار آن، افتراق میان منافع امنیتی ملی با تاکید بر محیط امنیتی و منافع ملی با تاکید بر امنیت محیطی و موضوع امنیت که حفاظتمحور بوده با موضوع امنیت محیطی که بر اساس قدرت است، موردنظر قرار گیرد. برای درک و فهم مناسب از محیط امنیتی، میبایست ابتدا شناخت لازم و مکفی را از محیط و منافع امنیتی کسب و سپس این منافع را در محیط؛ جستوجو، پیگیری و تحقیق و تثبیت کرد، سپس زمینه فراهم آوردن قدرت یک کشور مهیا شود.
چاپ هفتم کتاب «شناخت و تحلیل محیط امنیتی» تالیف مجتبی جامعی در ۲۰۲ صفحه به بهای سیصد هزار تومان در انتشارات جهاد دانشگاهی روانه بازار نشر شد.
نظر شما