ملیحه نیکبخت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زاهدان، عنوان کرد: داستاننویسی در استان سیستان و بلوچستان با توجه به فرهنگ، تاریخ، و تنوع قومیتی غنی این منطقه، میتواند مسیر بسیار پرشوری داشته باشد. این منطقه مملو از داستانهای بومی و مسائل اجتماعی است که میتواند الهامبخش نویسندگان باشد. اگر روی این موارد کار بیشتری انجام شود، شاید داستانهایی خلق شود که به فراتر از مرزهای ایران برود.
وی ادامه داد: نویسندگی در این استان، با وجود چالشهای منحصر به فرد، دارای نقاط قوت قابلتوجهی است که میتواند به عنوان پایهای برای پیشرفت مورد استفاده قرار گیرد. تنوع فرهنگی، فرهنگ اقوام منطقه، مناظر طبیعی و تاریخی، طبیعت چشمگیر و تاریخ غنی منطقه میتواند بستر مناسبی برای خلق داستانهای جذاب فراهم کند. تجربههای زیستی متفاوت افراد در این استان، منابع منحصربهفردی برای داستانپردازی است.
نویسنده کتاب های «ردی از باران»، «نماینده تام الختیار»، «بچه مهندس»، «ق مثل قنات» وکتاب «بلند بالا» خاطرنشان کرد: انتشار آثار نویسندگان محلی ممکن است به دلیل محدودیتهای بازار یا کمتوجهی ناشران ملی دشوار باشد از این رو شناخته شدن در سطح ملی و عبور از محدودیتهای جغرافیایی و معرفی آثار به مخاطبان گستردهتر، تلاش زیادی میطلبد.
نیکبخت در ادامه افزود: برای کسانی که تازه وارد دنیای نویسندگی در استان سیستان و بلوچستان شدهاند، مسیر پر از امکان و امید است. آنها باید جرئت نوشتن داشته باشند هر قدم کوچک به جلو، بخشی از سفری است که میتواند زندگی نویسنده و دیگران را تغییر دهد.
وی تاکید کرد: پیشرفت داستاننویسی در استان می تواند با توجه به پتانسیلهای فرهنگی و ادبی منطقه، گامی بسیار مؤثر در اعتلای هنر و ادبیات ایران باشد. در این راستا اقداماتی نظیر، برگزاری کارگاههای آموزشی داستاننویسی با حضور اساتید مطرح میتواند جوانان و علاقهمندان را با تکنیکها و مهارتهای داستاننویسی آشنا کند.
نیکبخت ادامه داد: حمایت از نویسندگان بومی، ایجاد بسترهایی برای چاپ و انتشار آثار نویسندگان محلی، ایجاد و توسعه انجمنهای ادبی و برگزاری جشنوارههای ادبی، ازجمله اقداماتی است که میتوان در استان دنبال کرد.
نظر شما