رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسؤولان و محققان مركز اسناد انقلاب اسلامی، تهیه جدول زمانی برای نگارش اولویتهای مورد نظر در تاریخ انقلاب اسلامی را ضروری خواندند و افزودند: اصلیترین مخاطب این تاریخ، نسل جوانی است كه از حوادث انقلاب اسلامی و جزئیات، انگیزهها و پیامدهای آن اطلاعی ندارد._
ایشان مقوله تاریخ را از نظر پر كردن خلاء تجربه در مخاطب بویژه نسل جوان بسیار مهم دانستند و افزودند: نگارش صحیح تاریخ موجب كسب تجربه برای مردم و بالا بردن آگاهیها در جامعه خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مسائل مربوط به انقلاب مشروطه به عنوان یك نمونه از حوادث تاریخ معاصر كه زمینههای تجربه اندوزی فراوانی دارد، خاطرنشان كردند: علت بروز انقلاب مشروطه همانند انقلاب اسلامی ایران، فكرها، ایدهها، آرمانها و خواستهای مردم بود كه با رهبری روحانیت و با نثار جان خود به میدان آمدند. اما متأسفانه این انقلاب به وسیله انگلیس به انحراف كشانده شد و بعد از پانزده سال از آن، دوران حكومت دیكتاتوری سیاه و وابسته رضاخان آغاز شد.
حضرت آیتالله خامنهای ریشه حوادث تلخ دوران محمدرضا پهلوی را نیز در دوره مشروطه و به انحراف كشانده شدن انقلاب مردم دانستند و تأكید كردند: اگرچه جنس انقلاب مشروطه همانند انقلاب اسلامی بود اما ابعاد انقلاب اسلامی ایران بسیار فراتر و عمیق تر از آن است.
ایشان افزودند: بر همین اساس و به دلیل افزایش آگاهیهای سیاسی جامعه، گسترش ارتباطات بینالمللی و بیداری عظیم مردم، تاریخ نگاری در مورد انقلاب اسلامی ایران با تاریخ نگاریهای دیگر بسیار متفاوت است.
حضرت آیتالله خامنهای تدوین و نگارش تاریخ چنین انقلاب باعظمتی را نیازمند توجه جدی به كیفیت تاریخ نگاری دانستند و خاطرنشان كردند: در نگارش تاریخ انقلاب اسلامی باید كیفیت نگارش، كیفیت استحصال مطلب، كیفیت در نحوه ارائه مطلب و كیفیت در گزینش اولویتها حتماً مدنظر قرار گیرند.
ایشان تأكید كردند: مطالب باید به گونهای باشد كه مخاطب را اقناع كند.
رهبر انقلاب اسلامی، تهیه جدول زمانی برای نگارش اولویتهای مورد نظر در تاریخ انقلاب اسلامی را ضروری خواندند و افزودند: انتخاب مخاطب نیز یكی دیگر از مسائل مهم در نگارش تاریخ انقلاب اسلامی است. زیرا اصلیترین مخاطب این تاریخ، نسل جوانی است كه از حوادث انقلاب اسلامی و جزئیات، انگیزهها و پیامدهای آن اطلاعی ندارد.
حضرت آیتالله خامنهای، مردم كشورهای دیگر را یكی دیگر از مخاطبان تاریخ انقلاب اسلامی دانستند و خاطرنشان كردند: مردم جهان عمدتاً اطلاعات دقیقی از تاریخ انقلاب اسلامی ایران ندارند. در حالی كه در مورد تاریخ انقلابهای دیگر دنیا كتابها و رمانهای متعدد و جذابی نوشته و ترجمه شده است.
ایشان همچنین بر لزوم ارتباط مركز اسناد انقلاب اسلامی با نویسندگان، هنرمندان و مستندسازان انقلابی تأكید كردند و افزودند: امروز سینماگران، مستندسازان و رماننویسان انقلابی فراوانی در كشور هستند كه باید دستمایه قوی كار به آنها داده شود.
رهبر انقلاب اسلامی استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی را مهم خواندند و تأكید كردند: قرار دادن اسناد متقن و جهت دهنده در فضای مجازی، به بسیاری از محققان و نویسندگان كمك شایانی خواهد كرد.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به تدوین خاطرات شفاهی در عرصه تاریخنگاری انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان كردند: از آفات این گونه تاریخنگاریها، برخی اظهارنظرهای غیرواقعی و ارائه دیدگاههای تغییر یافته امروزی به جای دیدگاههای واقعی آن دوره تاریخی است.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام روحالله حسینیان، ريیس مركز اسناد انقلاب اسلامی گفت: پژوهشگران این مركز، تلاش دارند تاریخ انقلاب اسلامی را بشناسند و بدون هیچ گونه انحراف و تغییر، این حادثه با عظمت را توصیف كنند.
حجت الاسلام حسینیان با اشاره به تلاش مركز اسناد انقلاب اسلامی برای بالا بردن كیفیت كارهای عرضه شده افزود: با تلاش بیشتر همه محققان و پژوهشگران امیدواریم محصولات مركز به مرجعی برای جامعه علمی و جوانان تبدیل شود.
نظر شما