به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه جمهوري اسلامي ايران، در اين همايش كه با حضور استادان و پژوهشگران نسخ خطي كشور صبح امروز (29 آبان) در مشهد برگزار شد، نسخهشناسان به تبيين نظرات خود پرداختند و از شخصيتهاي تجليل شده در همايش به نيكي ياد كردند.
محمدهادي زاهدي، رييس سازمان كتابخانهها، موزهها و مركز اسناد آستان قدس رضوي در اين همايش ضمن توضيحي درباره چگونگي وقف آثار خطي به كتابخانه آستان قدس افزود: در سالهاي اخير بسياري از بزرگان، كتابهاي خطي خويش را به اين كتابخانه اهدا كردهاند كه در راس آنان رهبر فرزانه انقلاب قرار دارند كه دوازده هزار نسخه را به اين كتابخانه اهدا كردهاند.
در ادامه حجتالاسلام محمدجواد ادبي، رييس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي اظهار داشت: در فضاي تكنولوژي زده امروزي، كه با روح كار معنوي و نسخهپردازي كاملا بيگانه است، نسخهشناسان ميبايست بيش از پيش مورد حمايت قرار بگيرند و بايد فضايي ايجاد شود تا حاميان نسخ خطي، در فضاي بيرون از همايشهايي اينچنيني نيز مورد توجه باشند.
وي ضمن اشاره بر اهميت كتابت در اسلام افزود: تمدن اسلامي، تمدن نوشتار و كلمات است و حمايت از اين نسخ در واقع حمايت از ميراث اسلامي است.
همچنين سيد صادق حسيني اشكوري، رييس مركز احياي تراث اسلامي در سخناني ضمن تجليل از فضايل و توجه استاد كاظم شانهچي به مبحث فهرستنگاري، گفت: مرحوم شانهچي، عالمي است كه از جهات مختلف قابل مطالعه است ولكن از منظر فهرستنگاري چنان كه بايد معرفي نشده است.
اشكوري در ادامه گفت: از نظر من استاد شانهچي از دو بعد داراي قابليت مطالعه است، اول از نگاه تحصيلات بسيار ممتاز حوزوي كه ايشان طي كرده و دوم از نگاه متانت و دقت نظر كه باعث شد اثر شتابزدهاي از ايشان نبينيم.
در پايان نيز دكتر محقق، رييس پيشين بخش نسخههاي خطي كتابخانه ملي ضمن توضيح در مورد سير تاريخي جمعآوري، فهرستنويسي و نگهداري نسخههاي خطي در كتابخانه ملي گفت: در آن سالها يعني سال 1337 تا 1340 كه من مسوول بودم هيچ كار دقيقي در مورد نگهداري نسخههاي خطي صورت نگرفته بود و ما براي اولين بار در اين زمينه اقداماتي انجام داديم.
وي همچنين درباره شخصيتهاي تجليل شده در همايش و آثار و اقدامات شاخص آنان سخن گفت و در ادامه خاطراتي نيز در اين باره بيان كرد.
یکشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۴
نظر شما