به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، كتاب «اسلامگرایی در غرب پس از 11 سپتامبر 2001» حاصل پژوهشی است كه در پژوهشكده ارتباطات فرهنگی بينالملل پژوهشگاه انجام شده است.
اسلام در غرب و نحوه تعامل جوامع و دولتهای غربی با اقليتهای مسلمان در آن کشورها موضوعی است که نزديک به دو دهه در محافل علمی، دانشگاهی و رسانهای اروپا و آمريکا با توجه و تدبر تحليلگران و فرهنگشناسان مواجه بوده است.
همچنان که این کتاب اشاره میکند، در اين ميان، وقوع حادثه 11 سپتامبر 2001، گذشته از ريشهها و مبادی آن، سبب شد تا موضوع روابط اسلام و غرب در صدر توجهات انديشهورزان و تحليلگران غربی و اسلامی قرار گيرد.
کتاب «اسلامگرایی در غرب پس از 11 سپتامبر 2001» با مطالعه موردی پنج کشور ایالات متحده آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و روسیه، میکوشد به تحلیل روند اسلامگرایی در این جوامع بپردازد.
مولف کتاب این تحقیق را بر اساس سه شاخص اصلی «گرایش مسلمانان ساکن غرب به مشارکت اجتماعی به منظور حفظ هویت دینی»، «گرایش مسلمانان به اسلام به عنوان یک جنبش سیاسی ـ اجتماعی» و «گرایش مسیحیان و پیروان سایر ادیان در غرب به اسلام» انجام داده است.
این پنج کشور بیشترین جمعیت مسلمان در مقایسه با سایر دولت هاي غربی را دارند. همچنین انتخاب مبدا زمانی 11 سپتامبر 2001 نیز به دلیل آن است که عرصه عمومی یا فضای سیاسی ـ اجتماعی در غرب پس از وقایع 11 سپتامبر نسبت به مسلمانان بسیار ستیزهجویانهتر از گذشته شد.
بررسی واکنش مسلمانان و نهادهای اسلامی مقیم غرب به فشارها و تبعیضهای اجتماعی یاد شده، مهمترين نقطه عطف کتاب به شمار میآید. بر این اساس، این پژوهش قصد پاسخ به این پرسش را دارد که «شکلگیری مجموعه نگرشها و روندهای تقابل گرایانه به اسلام پس از 11 سپتامبر 2001، چه تاثیری بر بافت هویتی و فعالیتهای اجتماعی گروهها و سازمانهای اسلامی در آن جوامع داشته است؟»
كتاب «اسلامگرایی در غرب پس از 11 سپتامبر 2001» به زودی با همکاری انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر میشود.
یکشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۲
نظر شما