سه‌شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۸
مهم‌ترین ویژگی آثار غلامرضا کافی «جامعیت» است

محمدرضا سنگری، شاعر و منتقد ادبی در مراسم بزرگداشت دکتر غلامرضا کافی گفت: چند شاخصه را برای پژوهش‌های کافی می‌توان نام برد که نخستین آنها ویژگی جامعیت آثار است که به مدد مطالعاتشان در ساحت‌های گوناگون و تسلطشان به حوزه‌های ادبیات کلاسیک و مدرن به دست آمده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سنگری، شاعر و پژوهشگر و مسئول دفتر هنر و ادبیات عاشورایی حوزه هنری در برنامه بزرگداشت غلامرضا کافی که امروز عصر، سه شنبه 22 مهر، در موسسه رسانه ای اوج برگزار شد، درباره آشنایی اش با کافی گفت: آشنایی من با ایشان به سالهای قبل و شب شعر شیراز بر
می گردد. من در آن نشست به این باور رسیدم که آثارشان به زودی باب تازه ای را در عرصه ادبیات دفاع مقدس خواهد گشود. خدا را شاکرم که پل ارتباط من و ایشان به مدد شب شعر عاشورایی و عاشورا فراهم آمده است.

در ادامه سنگری به ویژگی های این شاعر در زمینه پژوهشگری اشاره کرد و گفت: چند شاخصه را برای پژوهش های ایشان می‌توان نام برد. نخستین ویژگی جامعیت آثارشان است که به مدد مطالعات دکتر کافی در ساحت های گوناگون و تسلطشان به هر دو حوزه ادبیات کلاسیک و مدرن فراهم آمده است.

وی افزود: نگاه منصفانه دیگر شاخصه آثار ایشان است. باید گفت که دکتر کافی همواره با نگاهی منصفانه به بررسی آثار پرداخته اند که نمونه بارز آن را در کتاب «دستی بر آتش »شاهد هستیم.

سنگری توضیح داد: شاخصه روشمندی باعث شده که نگاه تحلیلی ایشان به ادبیات دفاع مقدس و انقلاب همواره با چیدمانی بسیار دقیق به مخاطب ارائه شود. این شاخصه از نخستین آثار دکتر کافی همچون «دستی بر آتش » تا آثار متاخرترشان مشهود است و بازتاب دهنده هندسه و چیدمان دقیق ذهنی ایشان است.

رضا اسماعیلی، شاعر و پژوهشگر، دیگر سخنران این برنامه گفت:  دکتر غلامرضا کافی به عنوان یک استاد دانشگاه توانسته اند بین سنت و مدرنیته پل زده و از دانش ادبی شان در راستانی ادبیات انقلاب اسلامی به بهترین شکل بهره ببرند. در آثار تحلیلی ایشان نظریات ادبی در قالبی بومی و به شکلی منطبق بر فرهنگ اسلامی ایرانی به مخاطبان ارائه می شود و حقیقتا باید گفت که حضور چنین چهره هایی به عنوان استاد دانشگاه در فضای دانشگاهی امروز ما بسیار مغتنم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها