موسسه «واتراستونز»، مجموعه فروشگاههای زنجیرهای کتاب در انگلستان با اعلام گشایش یک فروشگاه سه طبقه دیگر، ثابت کرده است که شایعات مبنی بر تاثیر ظهور کتاب الکترونیک بر به انزوا کشیدن کتاب چاپی، اظهاراتی بیش از حد اغراق شده است.
با اعلام گشایش شعبه 2140 متر مربعی جدید مجموعه فروشگاههای زنجیرهای کتاب «واتراستونز» در لندن و اعلام آمادگی ارائه 303 عنوان کتاب جدید در آستانه تعطیلات کریسمس، «تیم گادفرای» مدیرعامل انجمن کتابفروشان انگلستان اظهار کرد: «این اخبار پیام دلگرم کنندهای برای جامعه کتاب و نشر دربر دارد زیرا طی 9 سال گذشته بخش تکفروشی کتاب به دلیل وجود سایت «آمازون» و فروش اینترنتی کتاب و کتاب الکترونیک، حال و روز خوبی نداشته است.»
اعلام خبر گشایش فروشگاه جدید کتاب و نیز انتشار خبر چند شعبه دیگر در آینده، یک سال پس از آن صورت گرفت که مجموعه فروشگاههای زنجیرهای «فویلز» نیز شعبه دیگری از فروشگاههای خود را افتتاح کرد.
هر دو این موسسات فروش کتاب امیدوار هستند تا سال 2018، با سرمایهگذاریهای خود منطقه را به بازار کتاب تبدیل کنند که این امر هراس این را که کتاب الکترونیک به مرگ کتاب چاپی بینجامد کاهش میدهد.
این دلگرمیها در حالی قوت میگیرد که در سال 2011 «جیمز داونت»، مدیرعامل «واتراستونز» سایت «آمازون» را کارخانه شیطانی و بیرحم پولسازی نامیده بود.
با تمام این تفاسیر، «فیلیپ داونر»، مدیرعامل پیشین مجموعه فروشگاههای زنجیرهای کتاب «بردرز» آینده را روشن میبیند.
وی میگوید: «کتابفروشیها مطلقا نمردهاند. لذت داشتن یک چیز خوب و جذاب و توانایی نمایاندن آن به دیگران همچنان خرید کتاب را در اولویت قرار میدهد لذتی که کتاب الکترونیک نمیتواند آن را به انسان بدهد.»
وی میافزاید: «گرچه امروزه مردم ممکن است با تلفنهای هوشمند خود کتاب بخوانند اما، همچنان تمایل زیادی دارند تا کتاب را با دستان خود لمس کنند.»
البته این اظهارات خوشبینانه دور از واقعیت نیست. کارشناسان مدعی هستند که 56 درصد از کتابخوانهای انگلستان از کتابفروشیها کتاب میخرند و این ادعا با آمار نیز قابل اثبات است. در سال گذشته میلادی میزان فروش کتاب چاپی 748 میلیون پوند بود در حالی که این میزان برای کتابهای دیجیتال تنها 563 میلیون پوند محاسبه شده است.
نظر شما