سه‌شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۱
هم‌اندیشی دو روزه‌ «میراث علمی و فکری ابوریحان»

مرکز فرهنگی شهرکتاب به مناسبت روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی، هم‌اندیشی مجازی دو روزه «میراث علمی و فکری ابوریحان بیرونی» را برگزار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مرکز فرهنگی شهرکتاب به مناسبت روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی، هم‌اندیشی مجازی دو روزه «میراث علمی و فکری ابوریحان بیرونی» را در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه دوازدهم و سیزدهم شهریور با حضور صاحب‌نظران برگزار می‌کند. در روز چهارشنبه دوازدهم ساعت ۱۴ حسین معصومی‌همدانی درباره «بیرونی، مورخ علم» و امیرمحمد گمینی درباره «حرکت و سکون زمین نزد ابوریحان بیرونی»، لیلا هوشنگی درباره «تحقیق ماللهند» سخن می‌گویند که علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به صفحه‌ اینستاگرام مرکز فرهنگی شهر کتاب به نشانی Instagram/bookcityculturalcenter این برنامه را به صورت زنده مشاهده کنند.

گفتگو با پرویز اذکایی درباره جایگاه ابوریحان در تاریخ و تمدن اسلامی، سخنان یونس کرامتی درباره الصیدنه ابوریحان، گفتگو با محمد دهقانی درباره‌ تک‌نگاری ابوریحان بیرونی و سخنان پیمان متین درباره‌ ابوریحان بیرونی نخستین مردم‌شناس از دیگر برنامه‌های این دو روز است که علاقه‌مندان می‌توانند از طریق سایت ، اینستاگرام و کانال تلگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب برنامه ها را پیگیری کنند.

سیزدهم شهریور روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی دانشمند برجسته ایرانی است. با توجه به این‌که درباره کارهای علمی ابوریحان مقالات و کتابهایی درایران و جهان نوشته و ترجمه شده‌است اما هنوز سهم دانشمندان و فرهنگ اسلامی در تاریخ علوم چنانکه بایسته است بخوبی تبیین و تشریح نشده است. ابوریحان بیرونی ریاضیدان، منجم، فیلسوف، جغرافیدان، داروشناس، کانی شناس، دین شناس و سیاح بود که در سال ۳۶۲ هجری قمری متولد شد و ۲۵ سال نخست عمر خود را در خوارزم گذراند و در این دوره بسیاری ازعلوم زمان خود را آموخت و به خدمت مامونیان خوارزم درآمد.

درگرگان و غزنه زیست و در غالب جنگ‌های سلطان محمود در هندوستان همراه وی بود. در همین سفرها به هند بود که با دانشمندان هندی معاشر شد و زبان سانسکریت آموخت و اطلاعات وسیعی درباره هند کسب کرد و کتاب تحقیق ماللهند را نوشت. روح تحقیق و تدقیق، فکر نکته‌سنج و موشکاف، ذوق سلیم و هوشیار و عشق به حقیقت و بی‌پروای ابوریحان در کنار زدن پرده‌های تعصب و خرافات بی‌نظیر است. وی علوم و فنون زمان خود را فارغ از تعصب آموخت و احاطه‌ی روشن‌بینانه‌اش بر دانش‌های گوناگون کم‌نظیر بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها