شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۰
خاطراتی از رزم و تبلیغ روحانیون در دوران دفاع مقدس در «تیپ 83»

کتاب «تیپ 83»، خاطرات جمعی از روحانیون رزمنده را که در لباس رزم و تبلیغ در جبهه‌های دفاع مقدس حضور یافته‌اند، در برابر دیدگان ما قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «تیپ 83»، یادآور روزهای آغازین انتشار کتاب‌های خاطرات رزمندگانی است که هنوز گرد جنگ بر تن داشتند. کتاب‌های این دوران، چه به لحاظ تاریخی و چه به لحاظ خاطره‌نگاری، مهم هستند، زیرا نشان می‌دهند که خاطره‌نویسی دفاع مقدس، برای دیده شدن، چه فراز و فرودی داشته است. همچنین نشان می‌دهد که کتاب‌هایی که بلافاصله پس از پایان جنگ هشت‌ساله نوشته شده‌اند، حاوی احساسات و واگویه‌هایی هستند که مخصوص آن دوران و تکرارناشدنی‌اند، شناخت مردان دفاع مقدس، در این‌گونه آثار، میسرتر است و همچون اشیاء باستانی و عتیقه، هرچه زمان بگذرد، بر قیمت و ارزش این‌گونه کتاب‌ها افزوده می‌شود.
 
این اثر، خاطرات جمعی از روحانیون رزمنده است که در لباس رزم و تبلیغ در جبهه‌های دفاع مقدس حضور یافته‌اند، واحد ثبت خاطرات تیپ مستقل 83 امام جعفر صادق(ع)، پس از گردآوری خاطرات روحانیون رزمنده، در سال 1370، بخشی از این‌ خاطرات را در سه مجموعه جمع‌بندی، تدوین و منتشر کرده است. نخستین مجموعه از این سلسله خاطرات، «گلبرگ‌های خاطره» نام داشته که مرکز چاپ سپاه پاسداران در خرداد 1370 آن را به چاپ رسانده است. دومین مجموعه با نام «تیپ 83» و سومین مجموعه با نام «صدای بال ملائک» را نیز دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در زمستان همان سال چاپ کرده‌اند.
 
رهبر معظم انقلاب اسلامی، همان سال کتاب «تیپ 83» را مطالعه کرده و درباره آن نوشته‌اند: «شرح خاطرات طلاب رزمنده‌ جوان که ضمنا شرح گوشه‌هایی هرچند کوتاه از مجاهدات معصومانه‌ آنان نیز هست، در این کتاب با قلم و تقریری شیوا به نگارش آمده است. این شیوه‌ نویی است که روایت از یک شخص و تقریر از شخص دیگری باشد. این قلم اگر پخته‌تر شود، بسی شیواتر خواهد شد. خیلی از خواندن این کتاب محظوظ شدم؛ چون روحانی، در این کتاب، درس دین و معرفت را در خطرناک‌ترین جاها می‌دهد و در آزمایش‌های دشوار زندگی، با مردم شریک می‌شود. این طلبه‌های جوان و خوش‌روحیه‌اند که اگر مدارج تحصیل را طی کنند، رهبران برجسته باب انقلاب و جمهوری اسلامی خواهند شد و حوزه علمیه، بی‌شک از پرورش چنين طلاب و روحانیونی به خود می‌بالد و احساس رضایت از انجام وظیفه تاریخی خود که همواره بحمدالله بدان موفق بوده است، می‌کند. تصادف جالبی بود که توفیق مطالعه این کتاب را در ایام 15 شعبان و بعد از زمانی که به زیارت قم رفته بودم، دست داد.»


ایشان همچنین در یکم اسفند 1370، درباره‌ همین کتاب در اجتماع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، در مدرسه فیضیه فرموده‌اند: «این کتابی را که درباره‌ خاطرات بسیجی‌های تیپ 83 است و اخیراً چاپ شده، می‌خواندم؛ چقدر لذت‌بخش و زیباست. طلبه امام صادق(ع) در دفاع از حرم امام صادق(ع) یعنی نظام جمهوری اسلامی تلاش می‌کند، چون جنگ ما، دفاع از حریم امام صادق(ع) و دفاع از حریم اسلام و قرآن بود. در میدان‌های خطر، بی‌محابا پیش می‌رود و حماسه‌هایی خلق می‌کند که گویی افسانه است؛ این قدر از ذهن مردم امروز دور است، این‌ها، ارزش‌های تمام نشدنی است؛ هیچ چیزی با این‌ها معادل نیست».
 
این کتاب، اسنادی زنده از مبارزه یک‌دست و یکرنگ روحانیان در جبهه‌های دفاع مقدس را در برابر دیدگان ما می‌گذارد.
 
انتشارات خط مقدم، کتاب «تیپ 83» را در یک مجلد جمع‌آوری و با شمارگان دو هزار و 500 نسخه به بهای 32 هزار تومان منتشر کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها