مترجم کتاب «فمینیستدرمانی» از رویکردی کمتر شناختهشده در روان درمانی میگوید؛
کتابی که مختص زنان نیست!
فمینیستدرمانی مختص زنان نیست؛ بلکه برای یاریرساندن به همه کسانی-اعم از زن و مرد- است که با قالبهای از پیش تعیینشده زنانگی و مردانگی در تعارض هستند و نمیتوانند خود و نقشهای تحمیلشده به خود را در درون آن تعاریف تنگ بگنجانند و احساس اسارت و حقارت نکنند.
او افزود: مخصوصا در شرایطی که این رویکرد هنوز تابوست و حتی روانشناسان زیادی از اینکه به این شیوه و نگاه علمی متهم شوند هراسان هستند. فمینیستتراپی به برابری انسانها معتقد است و ارج مینهد و ستم مردسالاری بر مردان و زنان را بررسی میکند و توانمندسازی انسان برای شناخت و تعریف خود از خویشتن و رهایی از قالبهای پوشیده را در اولویت درمان قرار میدهد.
به گفته موحد، مخاطبان اصلی این کتاب درمانگران هستند که آنها را با مزایای این درمان آشنا خواهد کرد. دانشجویان روانشناسی امکان آشنایی با این رویکرد جوان در دروس دانشگاه ندارند و این کتاب دریچهای به سوی درمان فمینیستی است و از آنجا که این کتاب مطالب قابل فهم و توضیح کافی در مورد تاثیر تبعیضها در روان انسانها دارد، میتواند نقش موثری در ایجاد تحولی مثبت فرهنگ عموم مردم داشته باشد.
این مترجم با بیان اینکه عمومیسازی دانش بی شک به معنی فرهنگسازی است گفت: اشاعه فرهنگ انساندوستانه به نیازهای زنان و مردان -بدون اینکه این تبعیضها را شخصی و فردی کنیم- و تفهیم این واقعیت است که فرهنگ برتر، فرهنگ برابریست.
موحد، دانشگاهیان، روانشناسها و سپس مردم عادی و هرکسی که حال خوبی ندارد را مخاطب این اثر دانست.
درباره کتاب
انتشارات ارجمند کتاب «فمینیستدرمانی» نوشته لائورا براون با ترجمه رابعه موحد را روانه بازار کتاب کرده است. این کتاب تلاشی کوچک برای توضیح و تفهیم درست فمینیسم و فمینیستدرمانی است. متأسفانه این واژه با هر پیشوند و پسوندی که همراه شود، اولین تفسیری که در ذهن مردم ایجاد میکند، طرفداری از زنان، آن هم صرفاً به دلیل مونثبودن آنهاست. فمینیستدرمانی مختص زنان نیست بلکه برای یاریرساندن به همه کسانی -اعم از زن و مرد- است که با قالبهای از پیش تعیینشده زنانگی و مردانگی در تعارض هستند و نمیتوانند خود و نقشهای تحمیلشده به خود را در درون آن تعاریف تنگ بگنجانند و احساس اسارت و حقارت نکنند. این شرایط به احساس بیکفایتی، ناشادی و نارضایتی از خود میانجامد و انواع اختلالات روانی را دامن میزند. انگشت اشاره فمینیستدرمانی به سوی تبعیضها و ستمها و فشارهای غیرمنصفانه محیطی است که گاهی بهطور برابر ولی متفاوت به زنان و مردان وارد میکند و به آنها اجازه نمیدهند خود را آنگونه که باید، بشناسند. فمینیستدرمانگر میداند که چگونه باورها و الگوها و آموزههای تبعیضآمیز با لباس مبدل و به عنوان باورها و تعاریف خودمان در ذهن ما جای میگیرند و مبارزه با آنها به مبارزه با خود و ذهنیت خود، تبدیل میشود. فمینیستدرمانگر، در راه دشوارِ این مبارزه با مراجعان خود، همدرد و همدل و همراه میشود.
این کتاب در 176 صفحه با قیمت 42هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
نظر شما