فصلنامه علمی «پژوهشنامه خراسان بزرگ» بر حوزههای تمدنی خراسان بزرگ بهویژه «جغرافیای تاریخی، سیاسی و شهری» و «تاریخ هنر؛ شهرسازی و معماری» در این قلمرو تاریخی تمركز یافته است.
گونه شناسی تزیینات مدارس خیراتخان و میرزا جعفر در شهر مشهد به قلم علیرضا شیخی، تحلیل مضمونی و رمزگان تصویری نگاره «مویه پسر بر مرگ پدر» نسخه منطقالطیر مكتب هرات تیموری» نوشته تكتم حسینی، جمال عربزاده و فرزانه فرخفر، بررسی سیر تحول مفهوم ورودی در مدارس ایران (پژوهشی بر مبنای مطالعه پنج مدرسه شاخص) تألیف شیما عمرانی دوست و امین عبدمجیری و خوانش تجربه زیسته بازدیدكننده موزه در مكان مقدس (مورد پژوهی: موزههای حرم مطهر رضوی) نوشته مرضیه حكمت و پروین پرتوی از جمله مقالاتی است که در چهل و دومین شماره از فصلنامه علمی «پژوهشنامه خراسان بزرگ» با زمینه غالب پژوهش هنر در خراسان بزرگ، به زیور طبع آراسته شده است.
همچنین در این شماره موضوع وقف با مقاله «كارآفرینی و اشتغالزایی در حوزه كسب و كارهای دانشبنیان مبتنی بر ظرفیت موقوفات؛ ارائه مدل با استفاده از تكنیك دیمتل و مدلیابی معادلات ساختاری» اثر مرتضی حقیقی, مریم تقوایی و سعید صفاریان همدانی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
از سوی دیگر بازخوانی باستانشناسانه از تمدنهای شهری خراسان بزرگ از طریق مقاله «ارزیابی نقش عوامل محیطی در شكلگیری استقرارهای اشكانی شهرستان خوسف در استان خراسان جنوبی، شرق ایران» تألیف حسین صدیقیان، میثم نیكزاد، محسن حیدری دستنایی و موسی سبزی دوآبی از دیگر آثار منتشر شده در این شماره است.
فصلنامه علمی «پژوهشنامه خراسان بزرگ» در تلاش است تا با فراهم آوردن بستری مناسب جهت انتشار آثار و مقالات علمی اساتید، دانشآموختگان، پژوهشگران داخلی، خارجی از كشورهای افغانستان، تركمنستان، ازبكستان، تاجیكستان، قرقیزستان و روسیه، و یا شرقشناسان در كشورهای غربی، گام مؤثری در ایجاد مرجعیت علمی مطالعات در حوزه خراسان بزرگ بردارد. پژوهشگران میتوانند مقالات علمی خود را پس از ثبتنام در سامانه این نشریه به آدرس http://jgk.imamreza.ac.ir ارسال یا برای كسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 38041 – 051 داخلی 1515 تماس حاصل کنند.
نظر شما