همزمان با دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران؛
کارگاه آموزشی ویراستاری توسط انتشارات خسروانی ارومیه برگزار شد
همزمان با دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، کارگاه آموزشی ویراستاری توسط انتشارات خسروانی ارومیه باحضور معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی و نویسندگان استان برگزار شد.
پیروز قادری، معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی، در ابتدای این کارگاه گفت: افزایش ارتقای کیفی کتابهای منتشر شده با تکیه بر علم نوین روز و تولید محتوای جذاب از اهداف اصلی این کارگاه است.
وی افزود: بهطور قطع اگر جذابیتهای بصری کتابها را بالا ببریم، شاهد افزایش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی خواهیمبود.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی بیان کرد: این کارگاه برای علاقهمندانی مناسب است که دغدغه یادگیری «ویراستاری و درستنویسی» دارند و میخواهند گفتار و نوشتارشان بنا بر زبانِ معیار، روان، رسا و تأثیرگذار باشد.
وی بیان کرد: آموختن مهارت ویرایش و الفبای نویسندگی، فراگیری قواعد درستنویسی به صورت علمی و عملی، زبردستی در معیارنویسی و رسیدن به تشخص سبکی، پرورش ویراستار، آشنایی با ظرافتهای زبان فارسی و بایدها و نبایدهای خواندن و نوشتن از اهداف این کارگاه است.
قادری ادامه داد: برگزاری کارگاه مولاناشناسی در ارومیه، برگزاری کارگاه نظامیشناسی از طرف موسسه چامه و چکامه ارومیه و مراسم تجلیل از ناشران نمونه استان از دیگر برنامههای این استان در ایام برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران خواهدبود.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی افزود: همچنین اهدای کتاب در پیست اسکی خوشاکو ارومیه، دورهمی نویسندگان انقلاب، مسابقه کتابخوانی کارگران و کارمندان پتروشیمی ارومیه و مراسم عصر کتاب از دیگر برنامههایی است که برای این ایام در نظر گرفته شده است.
ماندانا خسروانی، مدیر نشر خسروانی ارومیه و مدرس کارگاه آموزشی ویراستاری که در این نشست حاضربود گفت: متاسفانه در استان، ویراستار ماهر نداریم و بیشتر نویسندگان بر این باورند که ویراستاری وظیفه ناشر است درحالیکه ویراستاری یک کار تخصصی است و نیاز به مهارت کافی دارد.
وی افزود: نویسنده باید کتاب را با لحنی ساده بنویسد تا برای همه اقشار قابل درک باشد و اینکار علاوه بر عشق، نیازمند هنر و تخصص است.
خسروانی ادامهداد: هدف نویسندگی، برقراری ارتباط است و این ارتباط به صورت نوشتاری با مخاطب برقرار میشود. در این بین وظیفه ویراستار و حوزه خدمات ویرایشی با توجه به نوع اثر ( تألیف، ترجمه و تصحیح) و نیز با توجه به حوزه محتوایی و مخاطبان آن، بسیار دامنهدار و حیاتی است. ویراستار با پیراستن متن از حشو و زواید و آراستن آن به زیورهای زبانی و فنی، به منظور خوانش بهتر و جذابیت بیشتر اثر، نقش مهمی در بالابردن کیفیت کتب منتشرشده دارد.
نظر شما