یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۲
محور اصلی رمان «جامانده از پسر» انقلاب و ساختن دوباره آن است

مرضیه نفری نویسنده و پژوهشگر اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی کانون‌های فرهنگی و تربیتی هستند و به دلیل دغدغه فرهنگی که دارم، دیگران را براساس توانمندی‌هایشان در این مسیر همراهی می‌کنم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مرضیه نفری با حضور در ویژه‌برنامه «حوالی کتاب» به مناسبت چهل‌وپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران درباره نگارش اولین اثر خود، بیان کرد: کتاب «شاید عشق باشد شاید عادت» اولین کتاب من است که در سال ۱۳۹۰ منتشر شد و مجموعه داستان کوتاه با موضوع زنان و دغدغه‌های اجتماعی است که در مطبوعات و روزنامه‌ها چاپ شد و بعدها این داستان‌ها را جمع‌آوری و به عنوان اولین اثر خود چاپ کردم.

وی افزود: اثر دیگر من کتاب «شب بی‌ستاره» است که رمانی برای نوجوانان و با محوریت دختری نوجوان به نام ستاره است که مورد توجه خوانندگان واقع شد. این کتاب جوایز ادبی بسیاری را به دست آورد و به واسطه شغل خود که مدیر کتابخانه هستم و از نزدیک می‌توانم مخاطبان جدی کتاب و کتابخوانی را ببینم، تصمیم دارم ادامه آن را در جلدی دیگر بنویسم. کتابخانه‌های عمومی کانون‌های فرهنگی و تربیتی هستند و به دلیل دغدغه فرهنگی که دارم، دیگران را براساس توانمندی‌هایشان در این مسیر همراهی می‌کنم.

این نویسنده با اشاره به کتاب دیگر خود با عنوان «جامانده از پسر»،گفت: داستان این رمان در سال ۱۳۴۲ جریان دارد؛ سالی که حوادث تاریخی مهمی در آن رخ داده و زندگی سالار شخصیت اصلی داستان را هم تحت‌الشعاع قرار داده است. ویرانی شخصیت سالار از آن‌جا شروع می‌شود که پسرش سهراب، مسیر خود را تغییر داده و مفقود می‌شود. سال ۱۳۴۲ نقطه آغاز انقلاب است اما هنوز این تحول اجتماعی برای همه مردم مشخص و معین نیست و زمزمه‌هایی از ورود فردی آشنا که با همه مردم متفاوت است، شنیده می‌شود. مفهوم انقلاب و ساختن دوباره آن از جمله محوری‌ترین مفاهیم این‌رمان است.

این پژوهشگر تصریح کرد: سالار که شخصیت اصلی داستان است در مقابل فرزند خود قرار می‌گیرد و پسر به دست پدر زخمی می‌شود که اشاره به داستان رستم و سهراب در شاهنامه فردوسی دارد. همچنین سیل عظیمی از مردم که به دلیل دستگیری امام خمینی (ره) به راه افتاده بود، داستان کفن‌پوشان ورامین روی پُل باقرآباد را تداعی می‌کند که نیروهای امنیتی و نظامی مردم را روی پل نگه داشتند و اراذل و اوباش هم به نیروهای حکومتی پیوستند که مردم به هر قیمتی به تهران نرسند و متفرق شوند.

نفری در پایان، بیان کرد: در نگارش کتاب «جامانده از پسر» از فرهنگ عامیانه استفاده کردم و به دلیل اینکه زمان کتاب مربوط به ۶۰ سال پیش بود و نوع کلمات و محاوراتشان با ما متفاوت بود و به اجبار بسیار از فرهنگ قهوه خانه‌ای و عامیانه ایران استفاده کردم. همچنین برای نگارش این رمان که اثری تاریخی و پژوهشی است، به ورامین رفتم و پژوهش میدانی انجام دادم و مجموعه خاطرات افرادی که در این حادثه حضور داشتند را مطالعه کردم.

گفتنی است، ویژه‌برنامه «حوالی کتاب» به مناسبت چهل‌وپنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، از ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۲ تا ۱۸ بهمن ماه، ساعت ۱۵:۴۰ به صورت همزمان از شبکه کتاب و شبکه تهران پخش می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند این ویژه‌برنامه را از طریق ketab.tv مشاهده کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها