شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۱
کتاب «شهرهای گمنام آذربایجان» منتشر شد

آذربایجان شرقی - کتاب «شهرهای گمنام آذربایجان» تالیف حجت‌الاسلام محمد حافظ زاده توسط انتشارات اختر منتشر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در تبریز، حجت‌الاسلام محمد حافظ زاده، روحانی پژوهشگر و محقق تاریخ آذربایجان در جدیدترین اثر پژوهشی خود، کتاب شهرهای گمنام آذربایجان را منتشر و در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است.

حجت‌الاسلام حافظ زاده در این کتاب چهار فصلی به بررسی شهرهای قدیمی منطقه آذربایجان که اکنون از میان رفته‌اند پرداخته و در خصوص اهمیت این شهرهای تاریخی نوشته است.

اثر «شهرهای گمنام آذربایجان» در ۲۵۰ صفحه توسط انتشارات اختر منتشر شده که علاقه‌مندان تاریخ آذربایجان می‌توانند با مراجعه به انتشارات اختر این کتاب را تهیه کنند.

در طول تاریخ، آذربایجان شاهد پیدایش، شکوفایی و سقوط شهرهای مختلفی بوده که برخی از آنها تا عصر کنونی دوام داشته و نام برخی از آنها از خاطره ها پاک شده است.

این کتاب از شهرهایی سخن گفته که در روزگاران دور بخشی از تاریخ آذربایجان را تشکیل می دادند اما امروز اثری از آن باقی نمانده است.

فصل اول کتاب به شهر «بز» در قره داغ پرداخته که در دوره عباسی از شهرهای مشهور آذربایجان بوده و در آثار به جای مانده از قلعه بابک از آن نام برده شده است.

فصل دوم کتاب به شهر «کهران» در جوار آراز قرار داشته و امروز اثری از آن نیست.

فصل سوم کتاب نیز به شهر «اوجان» پرداخته که در محدوده بستان آباد فعلی قرار داشت و «یاقوت حموی» فاصله این شهر با تبریز را دو فرسنگ ثبت کرده است. این شهر در دوره مغول شاهد اتفاقات مهم تاریخی بوده است.

نویسنده در فصل چهارم به طور خلاصه به اماکن، قلعه‌ها و برخی مزارهای تاریخی که امروزه اثر چندانی از آنها باقی نمانده است.

حجت‌الاسلام محمد حافظ زاده، روحانی پژوهشگر و محقق تاریخ آذربایجان پیش از این کتاب‌هایی همچون ارس (آراز) در گذرگاه تاریخ، قره‌داغ خواستگاه تمدن اولیه انسان، تاریخ هنر و موسیقی از غاز تا تالارها و کتاب قره‌باغ را به چاپ رسانده است.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • بهمن سیدی IR ۲۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۲
    تشکربابت این اطلاعات
  • علی IR ۲۲:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۲
    آذربایجان خاستگاه و مهد علم و دین و هنر و معماری و تمدن
  • محمد IR ۰۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    آیا ایشون به کل آذربایجان نظر داشته مثلا قفقاز چی؟ بعید می دانم و این نقد پژوهش ویا نقص آن می تواند باشد ، هرچند که همین مقدار بسیار ارزشمند و مغتنم هست ، از ایشان متشکریم
  • بابک US ۰۶:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    دست نویسنده اش درد نکنه حتما تهیه می کنیم
  • فرشید فرهادی IR ۰۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    مقصود نویسنده از آراز رود ارس است ؟؟ لطفا اسامی واقعی و تاریخی را ذکر کنید. ارس است نام آن رود و منطقه ،آراز واژه من درآوردی جماعت خاصی است در این چند ساله..
  • علیرضاصوفیانی IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    باسلام واحترام من خیلی دوست دارم بدونم قدمت شهرم زادگاه مادریم چقدر است و چرا نامش صوفیان است
  • زینگرو IR ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    ساغول .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط